Dodaj do ulubionych

Era tak tak

IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 06.09.07, 22:25
Dlaczego z menu aparatu nie mozna ukryc numeru. Clear. Teraz
kumpelka ma taki sam problem. W simplus jak chce moge ukrywac moj
numer jak nie chce sie ujawniac. Dlaczego w erze nie mozna??
Obserwuj wątek
    • barracuda7110 Re: Era tak tak 06.09.07, 22:34
      Musisz włączyć sobie taką usługę. Wejdź na www.itaktak.pl i sprawdź czy tam
      można włączyć. Nie mam niestety w tej chwili taktaka żeby to sprawdzić.
    • mika_007 Re: Era tak tak 07.09.07, 10:53
      w erze można tylko trzeba przed połączeniem jakiś kod wpisać
      nie pamiętam jaki -może na stronie ery to jest
      • yavorius Re: Era tak tak 07.09.07, 11:00
        #31#numer_telefonu

Ale trzeba mieć tę usługę aktywną!
        • mariejo Re: Era tak tak 07.09.07, 20:45
          Dzieki! Nie rozumiem dlaczego to tak skomplikowane w simplusie nie
          mam takich problemow. Pewnie w abonemencie era tez nie jest
          prosta.???
          • pi.otr Re: Era tak tak 08.09.07, 23:38
            nie prawda. usługę trzeba włączyć w itaktak. gratis i na zawsze. jak
            nie administrowałaś swojego konte przez iboa to polecam.
            • mariejo Re: Era tak tak 09.09.07, 21:25
              Tak czy owak to bardzej skomplikowane, w simplusie moge ustawiac
              sobie usluge z menu telefonu. Dlaczego tak podstawowa usluga zalezy
              od sieci???
              • pi.otr Re: Era tak tak 11.09.07, 22:07
                Iboa nie jest wcale skomlikowane. Obsługa zarówno w Plusie jak i w
                Erze jest podobne z jednym wyjątkiem i przewagą na korzyść ery że po
                zalogowaniu i po wybraniu w menu poszczególnych zakładek wiem jakie
                mam uruchomione funkcje, a jakie nie działają. W Plusie jest tylko
                goła lista z funkacjami do uruchomienia lub wyłączenia. Iboa za
                pomocą krótkich kodów nie powiem niezłe ale nie korzystam. Ja mam
                te wszystkie kody osobno zapisane na karcie szybciej trwa
                zarządzanie kontem. Szukanie cofanie się potem ponowny wybór to dla
                niektórych może być skomplikowane.
                • kolodziejo Re: Era tak tak 12.09.07, 09:44
                  W Plusie na abonament też trzeba to najpierw uruchomić, tylko w Simplusie jest
                  od razu. Chyba to jednak żaden problem.

Mimo swej awaryjności, e-bok Plusa ma swoje przewagi nad i-boa Ery, na przykład,
                  jak to kiedyś wspomniał Barracuda, ku mojemu zaskoczeniu, w Erze nie da się
                  sprawdzić stanu pozostałych darmowych pakietów.
                  • mariejo Re: Era tak tak 12.09.07, 21:06
                    Wybaczcie ale tak czy owak latwiej wprowadzac zmiane z menu aparatu
                    niz przez internet. Wiem jak jest w plusie bo mam abonament i
                    kiedys ustalilam ze jako domyslne mam ukrywanie numeru ale
                    normalnie wysylam moj numer bo nie lubie sie ukrywac ale sa
                    sytuacje ze trzeba zadzwonic do kogos obcego i niekoniecznie chce
                    sie pokazywac wlasny numer. Uwazam ze nalezy ulatwiac sobie zycie;)
                    • szprota Re: Era tak tak 12.09.07, 21:50
                      Ale aby mieć możliwość korzystania z funkcji aparatu należy włączyć dostęp do
                      tego u operatora. Usługę, znaczy, uruchomić. Do tego służy i-taktak. Po prostu
                      domyślnie uruchamiana u opa jest usługa pełnej prezentacji numeru bez możliwości
                      sterowania tą prezentacją z pozycji telefonu.
                      • mariejo Re: Era tak tak 13.09.07, 20:57
                        Rozumiem ale uwazam ze jest to klopotliwe.
                        • Gość: aga juz pisze co jest grane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.07, 21:59
                          w telefonie mamy mozliwosc ukrywania nr, (w opcjach tak, nie, ustala
                          siec)natomiast wybierajac nie, i dzwoniac gdzies operator na to ie wyraza zgody
                          i mowi ze nie mozemy sie polaczyc.

dzisiaj zadzownilam na 9797 i weszlam w menu ukrywanie numeru swojego.
                          sa tam 4 opcje,ktory gosciu mowi. m.in 1 opcja z brzegu to na stale ukrywanie nr
                          (z mozliwoscia go pokazania przy ustawieniach poolaczen w telefonie
                          zamowilam 1 usluge, chyba cos wzieli za to (groszowe spr, moze 2-3 zl (?) bo
                          zauwazylam ze zniknely mi srodki pieniezne z konta.- ale ja nie wiem. mialam sie
                          w erze zapyt i zapomnialam podejsc tam.

przychodzi wam sms ze usluga jest aktywna, i jesli chcemy na chwile pokazac nr
                          to wbijamy przed nr telefonu specjalny kod(podany w sms).

nie chcialam na stale ukrywac nr wiec weszlam w opcje ust polaczen i zauwazylam
                          ze moge dysponowac menu - tak, nie, ustala siec bez inf mnie podczas wykonania
                          polaczenie ze czegos tam nie moge zrobic. a wiec w tym wypadku operator juz
                          zezwolil na korzystanie z tej opcji
                          • Gość: aga Re: juz pisze co jest grane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.07, 22:03
                            tak czy inaczej korzystamy z ukrywania nr w opcjach telefonu tak jak to jest w
                            porzypadku plusa czy orange(bo moja kolezanka jest w orange i moze tak robic)
                            tylko wystarczy zglosic to operatorowi. (tak jak ja wspomnialam)
                            • mariejo Re: juz pisze co jest grane 14.09.07, 20:46
                              Troche jednak skomplikowane.
                              • pi.otr Re: juz pisze co jest grane 14.09.07, 22:39
                                Cztając te Wasze wypowiedzi to teraz wiem dlaczego ten świat jest
                                taki pokręcony. Z tak prostej sprawy przez te kilka wypowiedzi
                                potrafiliście tak to skręcić że normalny - przeciętny użytkownik nie
                                zrozumie o co wam chdzi. Co jest trudne w itaktak. W zakładce
                                prezentacji numeru włączasz opcję domyślnego prezentowania numeru a
                                następnie to czy chcemy aby nasz numer pokazywał się u innych czy
                                nie wykonujemy z funkcji telefony. Po co kombinujecie z *31#numer
                                telefonu. Jak ktoś nie potrafi tłumaczyć to niech nic nie pisze. Te
                                opcje mają wszystkie sieci. Era często ma włączoną opcje domyślenego
                                ukrywania numeru. Pewnie dlatego z tego bierze się problem i
                                nieporozumienia. Jak macie problem to szukajcie rozwiązań. Sami go
                                rozwiążcie.
                          • barracuda7110 Re: juz pisze co jest grane 14.09.07, 22:53
                            O ile mnie pamięć nie myli połączenie z nr 9797 jest w taktaku bezpłatne.
                            • Gość: aga Re: juz pisze co jest grane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.07, 09:38
                              tak, nr bezplatny. ja czasem tam dzwonie i uaktywniam opcje (i o tyle wygodne ze
                              moge to robic niezaleznie gdzie jestem)
                              • Gość: Aga Re: juz pisze co jest grane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.07, 09:44
                                no ja nie wiem czy to jest skomplikowane. dzwonicie na 9797, wysluchujecie opcji
                                (w tym wypadku nacisnac - 1,6,4, zmiany w ust.- 1) zatwierdzacie opcje i
                                przychodzi sms. nastepnie mozecie juz bez trudnu bawic sie w ust. telefonu
                                (czyli te 3 opcje do wyboru) i nie musicie jakis kodow wbijac

pzdr :)
                                • mariejo Re: juz pisze co jest grane 15.09.07, 22:46
                                  Co kto lubi, nie zamierzam kupowac tak tak'a. Kolezanka ma ere na
                                  karte dlatego zadalam pytanie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka