Gość: Marie IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 06.09.07, 22:25 Dlaczego z menu aparatu nie mozna ukryc numeru. Clear. Teraz kumpelka ma taki sam problem. W simplus jak chce moge ukrywac moj numer jak nie chce sie ujawniac. Dlaczego w erze nie mozna?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
barracuda7110 Re: Era tak tak 06.09.07, 22:34 Musisz włączyć sobie taką usługę. Wejdź na www.itaktak.pl i sprawdź czy tam można włączyć. Nie mam niestety w tej chwili taktaka żeby to sprawdzić. Odpowiedz Link Zgłoś
mika_007 Re: Era tak tak 07.09.07, 10:53 w erze można tylko trzeba przed połączeniem jakiś kod wpisać nie pamiętam jaki -może na stronie ery to jest Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: Era tak tak 07.09.07, 11:00 #31#numer_telefonu Ale trzeba mieć tę usługę aktywną! Odpowiedz Link Zgłoś
mariejo Re: Era tak tak 07.09.07, 20:45 Dzieki! Nie rozumiem dlaczego to tak skomplikowane w simplusie nie mam takich problemow. Pewnie w abonemencie era tez nie jest prosta.??? Odpowiedz Link Zgłoś
pi.otr Re: Era tak tak 08.09.07, 23:38 nie prawda. usługę trzeba włączyć w itaktak. gratis i na zawsze. jak nie administrowałaś swojego konte przez iboa to polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
mariejo Re: Era tak tak 09.09.07, 21:25 Tak czy owak to bardzej skomplikowane, w simplusie moge ustawiac sobie usluge z menu telefonu. Dlaczego tak podstawowa usluga zalezy od sieci??? Odpowiedz Link Zgłoś
pi.otr Re: Era tak tak 11.09.07, 22:07 Iboa nie jest wcale skomlikowane. Obsługa zarówno w Plusie jak i w Erze jest podobne z jednym wyjątkiem i przewagą na korzyść ery że po zalogowaniu i po wybraniu w menu poszczególnych zakładek wiem jakie mam uruchomione funkcje, a jakie nie działają. W Plusie jest tylko goła lista z funkacjami do uruchomienia lub wyłączenia. Iboa za pomocą krótkich kodów nie powiem niezłe ale nie korzystam. Ja mam te wszystkie kody osobno zapisane na karcie szybciej trwa zarządzanie kontem. Szukanie cofanie się potem ponowny wybór to dla niektórych może być skomplikowane. Odpowiedz Link Zgłoś
kolodziejo Re: Era tak tak 12.09.07, 09:44 W Plusie na abonament też trzeba to najpierw uruchomić, tylko w Simplusie jest od razu. Chyba to jednak żaden problem. Mimo swej awaryjności, e-bok Plusa ma swoje przewagi nad i-boa Ery, na przykład, jak to kiedyś wspomniał Barracuda, ku mojemu zaskoczeniu, w Erze nie da się sprawdzić stanu pozostałych darmowych pakietów. Odpowiedz Link Zgłoś
mariejo Re: Era tak tak 12.09.07, 21:06 Wybaczcie ale tak czy owak latwiej wprowadzac zmiane z menu aparatu niz przez internet. Wiem jak jest w plusie bo mam abonament i kiedys ustalilam ze jako domyslne mam ukrywanie numeru ale normalnie wysylam moj numer bo nie lubie sie ukrywac ale sa sytuacje ze trzeba zadzwonic do kogos obcego i niekoniecznie chce sie pokazywac wlasny numer. Uwazam ze nalezy ulatwiac sobie zycie;) Odpowiedz Link Zgłoś
szprota Re: Era tak tak 12.09.07, 21:50 Ale aby mieć możliwość korzystania z funkcji aparatu należy włączyć dostęp do tego u operatora. Usługę, znaczy, uruchomić. Do tego służy i-taktak. Po prostu domyślnie uruchamiana u opa jest usługa pełnej prezentacji numeru bez możliwości sterowania tą prezentacją z pozycji telefonu. Odpowiedz Link Zgłoś
mariejo Re: Era tak tak 13.09.07, 20:57 Rozumiem ale uwazam ze jest to klopotliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga juz pisze co jest grane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.07, 21:59 w telefonie mamy mozliwosc ukrywania nr, (w opcjach tak, nie, ustala siec)natomiast wybierajac nie, i dzwoniac gdzies operator na to ie wyraza zgody i mowi ze nie mozemy sie polaczyc. dzisiaj zadzownilam na 9797 i weszlam w menu ukrywanie numeru swojego. sa tam 4 opcje,ktory gosciu mowi. m.in 1 opcja z brzegu to na stale ukrywanie nr (z mozliwoscia go pokazania przy ustawieniach poolaczen w telefonie zamowilam 1 usluge, chyba cos wzieli za to (groszowe spr, moze 2-3 zl (?) bo zauwazylam ze zniknely mi srodki pieniezne z konta.- ale ja nie wiem. mialam sie w erze zapyt i zapomnialam podejsc tam. przychodzi wam sms ze usluga jest aktywna, i jesli chcemy na chwile pokazac nr to wbijamy przed nr telefonu specjalny kod(podany w sms). nie chcialam na stale ukrywac nr wiec weszlam w opcje ust polaczen i zauwazylam ze moge dysponowac menu - tak, nie, ustala siec bez inf mnie podczas wykonania polaczenie ze czegos tam nie moge zrobic. a wiec w tym wypadku operator juz zezwolil na korzystanie z tej opcji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: juz pisze co jest grane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.07, 22:03 tak czy inaczej korzystamy z ukrywania nr w opcjach telefonu tak jak to jest w porzypadku plusa czy orange(bo moja kolezanka jest w orange i moze tak robic) tylko wystarczy zglosic to operatorowi. (tak jak ja wspomnialam) Odpowiedz Link Zgłoś
mariejo Re: juz pisze co jest grane 14.09.07, 20:46 Troche jednak skomplikowane. Odpowiedz Link Zgłoś
pi.otr Re: juz pisze co jest grane 14.09.07, 22:39 Cztając te Wasze wypowiedzi to teraz wiem dlaczego ten świat jest taki pokręcony. Z tak prostej sprawy przez te kilka wypowiedzi potrafiliście tak to skręcić że normalny - przeciętny użytkownik nie zrozumie o co wam chdzi. Co jest trudne w itaktak. W zakładce prezentacji numeru włączasz opcję domyślnego prezentowania numeru a następnie to czy chcemy aby nasz numer pokazywał się u innych czy nie wykonujemy z funkcji telefony. Po co kombinujecie z *31#numer telefonu. Jak ktoś nie potrafi tłumaczyć to niech nic nie pisze. Te opcje mają wszystkie sieci. Era często ma włączoną opcje domyślenego ukrywania numeru. Pewnie dlatego z tego bierze się problem i nieporozumienia. Jak macie problem to szukajcie rozwiązań. Sami go rozwiążcie. Odpowiedz Link Zgłoś
barracuda7110 Re: juz pisze co jest grane 14.09.07, 22:53 O ile mnie pamięć nie myli połączenie z nr 9797 jest w taktaku bezpłatne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: juz pisze co jest grane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.07, 09:38 tak, nr bezplatny. ja czasem tam dzwonie i uaktywniam opcje (i o tyle wygodne ze moge to robic niezaleznie gdzie jestem) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: juz pisze co jest grane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.07, 09:44 no ja nie wiem czy to jest skomplikowane. dzwonicie na 9797, wysluchujecie opcji (w tym wypadku nacisnac - 1,6,4, zmiany w ust.- 1) zatwierdzacie opcje i przychodzi sms. nastepnie mozecie juz bez trudnu bawic sie w ust. telefonu (czyli te 3 opcje do wyboru) i nie musicie jakis kodow wbijac pzdr :) Odpowiedz Link Zgłoś
mariejo Re: juz pisze co jest grane 15.09.07, 22:46 Co kto lubi, nie zamierzam kupowac tak tak'a. Kolezanka ma ere na karte dlatego zadalam pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś