nuova 08.09.07, 19:30 Czy ktoś mi wytłumaczy jak to jest z tą nową ofertą Orange POP ? :) Cennik mi się podoba. A są jakieś haczyki? Skorzystaliscie już z tego czy nie? :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: x Re: Orange POP IP: *.broadband.pl 09.09.07, 11:10 1. Przeczytaj regulamin. 2. Nie skorzystaliśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
nuova Re: Orange POP 09.09.07, 11:30 uwielbiam czytać ichne regulaminy :D myślałam, ze mi ktos moze powie jak on to rozumie - wiesz, interpretacja mnie tu interesuje :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Re: Orange POP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.07, 12:18 Haczyk jest taki, ze jak przejdziesz na Orange Popa, to nie mozesz juz wrocic do starej taryfy, tylko do tych obecnie istniejacych, czyli najwyzej do nowego orange go i orange free. Odpowiedz Link Zgłoś
nuova Re: Orange POP 09.09.07, 16:19 ...No właśnie, całe Orange i ich debilna polityka ;( Oni reklamują sie, ze ten Orange POP to pakiety. A jak wyglada sprawa z pakietami - wszyscy widzą. Właśnie z powodu tych pakietów wolałam zapytać czy cos jest nie tak w tej ofercie i widzę , ze odezwał sie głos. za ten bardzo dziękuje :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gnbv Re: Orange POP IP: *.enterpol.pl 09.09.07, 21:31 wiecie co najlepsze jest NOWE Orange GO 100zl na 5mieszkow placicie zmieniaja wam taryfke po giera macie sms i 20 minute :D 2mms kosztuje :) i nie trzeba zadnych pakietow kwykupywac:)pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Walter Re: Orange POP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.07, 11:35 Pakiety są ok - to właśnie główny powód, dla którego przeszedłem do OPOPa. Co do przechodzenia z powrotem do nowego popa, jest to zupełnie bez sensu. Wyższe stawki za połączenia i brak pakietów tygodniowych w poprzednim POPie to chyba nie jest powód chęci migracji do poprzedniej taryfy? Orange pop jest na prawde w porządku, zwłaszcza, jeśli często dzwonisz w sieci. Mnie w każdym razie wychodzi taniej niż poprzednio w innej sieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Orange POP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.07, 15:28 Ten nowy OPOP w porównaniu z Nowym Orange Go wypada cienko w mojej ocenie. Jak juz ktoś napisał w Nowym Orange Go po doładowaniu kwotą 100 zł (ważną przez 5 m-cy) mamy po jednym gr0szu smsy w sieci 2 gr mmsy w sieci i 20 gr minuta w sieci i na stacjonarne. Stawki wazne nom stop, bez żadnych durnych pakietów jak w opopie ważnych tydzień czy tam nawet miesiąc, po czym jak sie nie wykorzysta przepadają, czyli jednym słowem jak wykupisz te 1000 smsow to trzeba je wykorzystać w określinym terminie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Walter Re: Orange POP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.07, 17:49 Masz racje - zwroc jednak uwage, ze to sa oferty skierowane do innych osob. Dla wielu ciagle wydanie 100 pln na raz na doladowanie komorki to jednak sporo, a dzwonic czasami trzeba i dlatego warto pokombinowac z pakietami. Np. pakiety smsow sa po 6 zloytch, wiec to zupelnie inny rzad cen, niz te, o ktorych piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Orange POP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.07, 19:37 OK tylko, że większość nie wykorzystuje tych pakietów w pełni, bo nie sądze żeby ktoś non stop słal SMSy tylko po to żeby wykorzystać, Więc konklretną ilość wysłanych smsów trzeba by podzielić przez te 6 zł i wtedy wyjdzie faktyczny koszt wysłania 1 smsa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Walter Re: Orange POP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.07, 18:59 Matematyka to jedno, a zycie to drugie. W sytuacji kiedy nie masz 100 pln na inna taryfe i kupujesz sobie pakiet za 6 zlotych - nawet jesli wykorzystasz polowe, to smsy wyjda po 2 grosze. Tragedii nie ma, a budzet ucznia czy studenta nie zostanie bardzo naruszony. Tylko o tym mowie, majac na mysli zalety pakietow. Maja tez wady, ale i tak sa najlepszym rozwiazaniem dla osob, ktore oszczedzaja, a chca w miare czesto korzystac z telefonu. Odpowiedz Link Zgłoś
hytry_tatar Re: Orange POP 22.10.07, 13:30 a regulaminy polecam czytac, bo czasem mozna bardzo ciekawych rzeczy sie doczytac... aby pozniej nie zdziwic sie, a dlaczego tyle a tyle place? i jak to do tego doszlo! jezeli dzwonisz sporo na zewnatrz sie to kompletne nie oplaca sie, polecam TakTak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: somen Re: Orange POP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.07, 16:35 w TT masz 59groszy do wszystkich ale PO KILKU MIESIACACH bodajze 8 tymczasem w orange go masz 60groszy obojętnie za ile doładowałeś i taką stawke masz zawsze, nieważne czy w sieci jesteś 1 dzien czy 1 rok taka stawka ci się należy.Do play jest 75 groszy ale to z uwagi na nierówny interkonekt.aha no i w sieci jest sporo taniej Odpowiedz Link Zgłoś
porucznik_kwiatkowski Re: Orange POP 24.10.07, 18:57 Dokladie dlatego nie zdecydowalem sie na taktaka - nie widze powodu, eby warto bylo przez osiem miesiecy czekac na nizsze stawki. Pop podoba mi sie taki jaki jest. Jasne, ze moglo by byc jeszcze taniej, ale stawki beda z czasem spadac we wszystkich sieciach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eler Re: Orange POP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.07, 15:33 przeszedłem na orange pop z innej sieci (myślałem jeszcze nad nowym go) ale zdecydowalem się na orange pop.Jak na razie jestem zadowolony z 3 osobami mam minute 10 groszy, smsa 3 grosze, jak dla mnie moze być.Jak narazie nie zauważyłem żadnych haczyków Odpowiedz Link Zgłoś
mrzadym Re: Orange POP 10.09.07, 18:09 orange pop jest sredni bardziej oplaca sie simplus imo, smsy po groszu jak sie wykupi pakiet, za chyba 10 zlotych darmowy nr na miesiac, i za 10 zlotych 50mb do surfowania po necie mi sie bardzo podoba ich oferta -- www.bazarstron.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Orange POP IP: *.forweb.pl 22.10.07, 19:47 Zapomnialeś dodać że te wszystkie pseudo atrakcje dostęnne są wylącznie w sieci. Jak ktoś ma znajomych lub rodzinkę poza Plusem może tylko obejść się smakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
nuova Re: Orange POP 30.10.07, 00:08 Orange POP odpada, To są pakiety, a ja nie zamierzam spedzać dnia na esemesowaniu :) Zastanawiam się nad GO, ale to w kwestii planów li tylko. Dzięki za wszystkie głosy za i przeciw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haret Re: Orange POP IP: *.adsl.inetia.pl 30.10.07, 22:25 Go jest spoko bo jest prosty 60gr/minuta wszyscy.Jedyne co to trzeba sie orientowac to po ile jest minuta w sieci ale moim zdaniem najlepiej doladowywac za 50 lub 100 wtedy ma się odpowiednio 30 i 20 groszy.O smsach nie chce mi się rozpisywać ale do wszystkich po 18 w sieci 1 grosik Odpowiedz Link Zgłoś