Dodaj do ulubionych

ERA oszukuje klientów

• vivi22 Re: ERA oszukuje klientów 15.06.11, 10:12
      Adaś,

i przeszedłeś do Playa? Zobaczymy jak Ci tam będzie... Play ma fajne oferty i ceny telefonów też. Tylko trzeba najpierw przeczytać regulamin i umowę bo potem będziesz niemiło zaskoczony. Wiem, że była (nie wiem czy jeszcze jest) oferta, gdzie telefony wszystkie były za 1zł ale przy podpisywaniu kolejnej umowy przedłużającej współpracę musiałeś stary telefon po roku zwrócić... Fajna oferta? wątpię... I kolejny telefon już nie był za 1zł...
      A do wszystkich "niezadowolonych" abonentów. Nie ma znaczenia u jakiego operatora jesteście a chcecie złote góry.
      Idźcie po rozum do głowy. Przecież przy warunkach umowy i ofercie przedłużenia nie liczy się tylko to ile pieniędzy płacicie za rachunki przez cały czas trwania umowy.
      Chcecie telefony z najwyższej półki i to najlepiej za 1zł a i tak z tego telefonu korzystanie głównie tylko dzwonią i pisząc smsy. Zdarza się, że z internetu korzystacie jeszcze.
      Jak już macie ten swój upragniony telefon to na niego narzekacie bo bateria jest do dupy i krótko trzyma. Ale jak ma tysiąc pięćset funkcji telefon to normalne, że bateria działa krótko bo wszystkie funkcje zjadają energię z baterii...
      Jak byłaś kiedyś w punkcie sprzedaży operatora komórkowego, przede mną stał klient, który chciał Nokię chyba N82 (jeśli dobrze pamiętam a było to jakiś czas temu) i chciał ten telefon za 1zł dla dziecka. Uwaga! Dziecko miało 11 lat.... Masakra. Klient miał rachunki chyba po około 30zł (tak usłyszałam z rozmowy) i chciał ten telefon za 1zł...
      Fajny klient? Adaś, Ty chyba takim jesteś...
      Takie mam wrażenie. Eh klienci... Wyżej srają niż dupę mają...

• Gość: Olesi Re: ERA oszukuje klientów IP: *.dynamic.chello.pl 28.06.11, 18:02
      ERA (dziś już T-Mobile) to największy złodziej i oszust w dosłownym znaczeniu na rynku.
      Wydumały tęgie głowy "Granie na czekanie oferując pierwszy miesiąc za darmo, ale nastepne już płatne jeśli nie wyślesz do nich rezygnacji. Zmuszają ludzi do rezygnacji z czegoś na co nigdy nie zgłaszali swojej deklaracji. Wychodzą z założenia, że tą metodą znaczna część po prostu nie zgłosi rezygnacji, bo ich smsów nie czyta i piwiększy jich dochód sposobem oszustwa, naciągania. W kraju cywilizowanym powinno być tak, że to klient decyduje sie na daną usługę, a nie nadawca tej usługi.
      Drugi zasrany wymysł, to umowa na 6 miesięcy bluconnekt. Jeśli nie zgłosisz rezygnacji, to opłaty nadal naliczają po upływie terminu, na który tę usługę deklarowałeś. Srają stale po kilka smsów dziennie namawiając na udział w konkursach, loteriach (wysłanie akceptu udziału sms-em słono kosztuje) , ale nie poinformują o uplywie terminu umowy. Zagroziłem Erze, że nie życzę żadnych smsów w sprawie loterii i konkursów i za każdy od nich sms w takiej sprawie będę potrącał z rachunków po 10 zł. Dotarło do ich głów.
      Poinformowałem UOKiK o ich niedozwolonych praktykach. Otrzymałem, że mają multum skarg i sprawę badają. Ucieszy mnie informacja, jak zostaną ukarani grzywną kilka milionów złotych.

• Gość: robert Re: ERA oszukuje klientów IP: *.dormar.net.pl 30.06.11, 19:21
        Jestem klientem ery (teraz t-mobile) od 4 lat. Kończy mi się umowa i jakież było moje zdziwienie gdy propozycja nowej umowy okazała się gorsza, niż dla tych, którzy jako nowi abonenci zawierają umowy. Poza tym jest gorsza niż oferowana np. w Orange. (nie jestem pracownikiem orange zaznaczam i nie czynię tu kryptoreklamy, byłem kiedyś u nich i też ich nie lubię) Ale to co wyprawia era naprawdę mnie wkurzyło. Jakiś rok temu ściągnęli ze mnie kasę za smsa, którego nigdy nie wysyłałem. W odpowiedzi na moją reklamację powiedzieli, że ich system jest mądrzejszy i skoro odnotował tego smsa to widać go wysłałem.
        Kolejna sprawa to wykonanie przelewu za ostatnią fakturę. O dziwo ich system również nie odnotował tej zapłaty, mimo że zapłaciłem za nią. Jeszce przysłali mi upomnienie. Wysłałem im potwierdzenie przelewu. Wydaje się, że kombinują coś z tzw punktami era premia, za faktury zapłacone w terminie. Po prostu nie chcą ich naliczać.
        Skoro się ze mną nie liczą zmieniam operatora. Wszem i wobec będę głosił że są złodziejami. Jeśli liczą na to że jestem zbyt leniwy żeby się przejść i zawrzeć umowę u kogoś innego to się mylą. Wiele osób pisze tutaj że dobry jest Play. A jak z jego zasięgiem, nie ma problemów?
        • Gość: przyszły pracownik Re: ERA oszukuje klientów IP: *.ip.netia.com.pl 12.07.11, 12:14
          Podstawowa sprawa dla nowych klientów minuty zawarte w abonamencie nie sa do wszystkich sieci
          ( z wyłaczeniem play). Dla starych abonentów minuty sa do wszystkich operatorów. Dla nowego w najnizszym abonamencie jest 80 min dla starego 100 min. Co za naród nie sprawdzi dokładnie tylko puszcza takie głupoty w obieg. Proponuje najpierw sprawdzic dokladnie warunki, a potem gadac takie głupoty. Najczesciej nieporozumienie wychodzi z lenistwa polaków, nie chce nam sie dopytywac jesli czegos nie wiemy badz nie rozumiemy. Nie jestesmy asertywni, wiec jesli konsultant cos proponuje rzadko kiedy mamy odwage powiedziec zwyczajne nie dziekuje. Nie czytacie regulaminów,nie dopytacie sie konsultanta jesli czegos nie rozumiecie a potem całe pretensje.
          • zigomar Re: ERA oszukuje klientów 13.07.11, 15:15
            To poproś krzykaczu konsultanta, aby po rozmowie telefonicznej z oferta przeslal ci te warunki na emaila, zebyś mogł sobie to na spokojnie zczytać i w przypadku pytań jeszcze raz przedyskutować. Na gębę można wiele rzeczy ustalić i pominąć. Mogę ci dać wiele przykładów, gdzie konsultanci wprowadzają często w błąd klientow przez telefon, a potem powołując się na zapis z rozmowy, dział reklamacji odpowiada Ci, że trzeba było samemu dokładnie dopytać i czytac umowe dostarczoną przez kuriera (gdzie kurieir musiałby u ciebie spędzić z godzinę) bo umowy czy aneksu ci nie podeślą na email. To jest jawne oszustwo i parafrazując klasyka nie róbmy na siłę z szamba peerfumerii, bo to sie nie uda. Ja rozumiem młodzi ludzie, ktorzy poruszaja sie po necie i sprawdzaja pewn rzeczy wylapując durnoty plecione przez konsultatnów, a co maja powiedziec ludzie starsi, gdzie daje im sie granie na czekanie za darmo a potem kasuje po 2 zł, albio bombarduje wyślij sms a wygrasz 1000 zł. To jest już poniżej pasa. To w urzędzie cię lepiej obsłużą, niż w takiej firmie, która klientów ma w d...
            • morskipes Re: ERA oszukuje klientów 14.07.11, 10:49
              Primo jeśli ktoś chce pisać to należy kierować korespondencję do Grupa Deutsche Telekom (DT), która jest właścicielem PTC. Po drugie, jeśli tylko ujawni sie tu z nazwiska i imienia jakiś przedstawiciel PTC w randze menadżerskiej zrobię to samo i wykażę na spokojnie bez emocji punkt po punkcie nieprawidłowości jakich się doszukałem w funkcjonowaniu PTC w szczególności dotyczące relacji B2C i B2B. W moim poczuciu w większości są to nieetyczne a w porywach skandaliczne uchybienia zachaczające o łamanie prawa, z którymi nic się nie robi. Mam tylko małą nadzieję, że jest to wynik tego, że Management nie ma świadomości tego co się dzieje i wkrótce zrobią z tym porządek. Bo dzieje się naprawdę źle. To już nie jest działaność biznesowa.
            • vivi22 Re: ERA oszukuje klientów 21.07.11, 10:23
              Zigomar i tu jesteś w błędzie.
              Jeśli przyjeżdza do Ciebie kurier z umową bądź aneksem, bo zgodnie z przepisami masz prawo w ciągu 10 dni kalendarzowych w domu, na spokojnie przeczytać wszystkie dokumenty i ewentualnie wycofać się bez konsekwencji. A konsultant, który z Tobą rozmawia przez telefon nie ma dostępu do e-maila bo zajmuje sie telefoniczną obsługą klienta. Jeśli chcesz coś na e-maila, napisz sam najpierw e-maila z prośbą, żeby coś Ci podesłali. Dostaniesz. Gwarantuję Ci to.
          • vivi22 Re: ERA oszukuje klientów 21.07.11, 10:21
            Gość portalu: przyszły pracownik napisał(a):

> Podstawowa sprawa dla nowych klientów minuty zawarte w abonamencie nie sa do ws
            > zystkich sieci
            > ( z wyłaczeniem play). Dla starych abonentów minuty sa do wszystkich operatorów
            > . Dla nowego w najnizszym abonamencie jest 80 min dla starego 100 min. Co za na
            > ród nie sprawdzi dokładnie tylko puszcza takie głupoty w obieg. Proponuje najpi
            > erw sprawdzic dokladnie warunki, a potem gadac takie głupoty. Najczesciej niepo
            > rozumienie wychodzi z lenistwa polaków, nie chce nam sie dopytywac jesli czeg
            > os nie wiemy badz nie rozumiemy. Nie jestesmy asertywni, wiec jesli konsultant
            > cos proponuje rzadko kiedy mamy odwage powiedziec zwyczajne nie dziekuje. Nie c
            > zytacie regulaminów,nie dopytacie sie konsultanta jesli czegos nie rozumiecie a
            > potem całe pretensje.

Podpisuję się pod Twoimi słowami obiema rękoma. Zamiast czytać co odpisują potem ludzie mają pretensje do tych, którzy im coś zaoferowali. I nie mam na myśli tylko T-mobile tylko wszystkich, którzy sprzedają z umowa czy bez. Trzeba czytać kochani Polacy, czytać...
    • preriowypiesek Gdzie T-Mobile ma mieszkańców wsi? W d... 19.07.11, 16:47
      Jako reprezentant malej podwarszawskiej wsi, czyli wsiowy z własnego wyboru pełną gembą, czym się akurat szczycę :) widzę, że długo nie musialem szukać podobnego watku. Dodaje naszą lokalną perełkę, bo przede mną jeszcze rok umowy i żeby zadzwonić, czy odebrać telefon muszę biegać pod osiedlowy sklepik.

www.jablonna.pl/index.php?cmd=aktualnosci&opt=pokaz&id=1561

I co Pan mnie możesz?
    • Gość: poszkodowany Re: ERA oszukuje klientów IP: *.183.232.232.dsl.dynamic.t-mobile.pl 24.07.11, 10:58
      DOTYCZY: stukilogramowej świni.

Zwracam się z prośbą do właścicieli Polskiej Telefonii Cyfrowej o sprawiedliwe naliczenie należności za przeprowadzone rozmowy (dotyczy faktury VAT nr , z dn xx,xx,xxxxr.).
      Po szczegółowym zapoznaniu się z fakturą stwierdzam, że w Waszym sklepie Era zostałem mylnie, z premedytacją źle poinformowany o abonamencie telefonicznym - skutkuje to tym, że pozostało 2839 minut i 10 sekund do wykorzystania oraz kwota do zapłacenia wg faktury 343,67zł co stanowi wartość jednej stukilogramowej świni, co dla mnie-rolnika, jest ceną astronomiczną i pod każdym względem nie do zaakceptowania. Jak zakamuflowany jest abonament nagrodami, upustami, premiami, darmowymi rozmowami, gadżetami, ceną telefonu i po tym wszystkim wszystko zmierza do jednego: jak ograbić klienta z wdowiego grosza?
      Nie piszę do żadnego z przedstawicieli Era, a do właścicieli gdyż na pewno nie wiedzą jak zostają obsługiwani klienci, a przede wszystkim wykorzystywani przez brak odrobiny sumienia, odrobiny wyobraźni biznesowej, o ekumenicznym podejściu do klienta nie wspomnę. Nie spocznę aż korespondencją nie zainteresują się właściciele instytucji Era gdyż niemożna doprowadzać do tego, żeby rolnik karmił przez 8 miesięcy stukilogramową świnię, a następnie miał ją przekazać- wg pracowników sieci Era na zapłatę rachunku telefonicznego w którym zostało jeszcze niewykorzystanych przeszło 2800 minut. Proszę również o kategoryczne zablokowanie możliwości rozmów z firmą PLAY oraz zablokowanie automatycznej sekretarki, która sylabizuje numer telefonu oraz poucza jak się rozłączyć, co skutkuje stratą dla mnie przy każdej takiej informacji całe 15 sekund co w skali całej Polski jest to dla mnie równowartość setek ton świń.

Proszę o pozytywne załatwienie sprawy, gdyż w innym przypadku potraktuję ten list jako list otwarty: „Naciągnięty w majestacie prawa rolnik przez pracowników przeszkolonych w sieci Era jak oskubać abonenta-w moim przypadku miesięcznie ze stukilogramowej świni.”
      • Gość: jagi48-60 Re: ERA oszukuje klientów IP: *.net.azartsat.pl 19.01.12, 08:12
        ... no, no.no! Coś mi sie wydaje, że Szanowny Klient Ery, na pewno zostanie wysłuchany! Ha, haaaaaaa!
    • Gość: chester Re: ERA oszukuje klientów IP: *.ip.netia.com.pl 28.07.11, 09:21
      tablica.pl/oferta/iphone-3g-16-gb-IDdtMN.html
      • Gość: znający się Re: ERA oszukuje klientów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.11, 10:03
        Czytam ten wątek i nadziwić się nie mogę. Siedzą ludzie i narzekają, że operator im nic nie proponuje po 10-ciu latach! Wiesz gdzie ma Wasze lata ? A o jakie oferty pytacie ? Abonament oczywiście najniższy i do tego telefon i może być iPhone. Śmiechu warte. Ci najbardziej wartościowi klienci którzy płacą w przedziałach od 120 do 300 i powyżej jakoś nie narzekają i najmniej zmieniają sieć bo dostają minutę po 17gr w pakiecie do wszystkich i co rok telefon. Jeden z drugim jest pożal się Boże "klientem" i siedzi biadoli, że nic mu ponad to nie dają. Masz rację idz do konkurencji np do Play tylko nie zdziw się, że jak będziesz miał średnią z rachunków na poziomie 40zł to za dwa lata dostaniesz gorszą ofertę niż dla nowego. Tak po prostu jest. Operator chce mieć średnią ARPU z fv na poziomie 80zł -100zł a klienci którzy płaca po 30zł (zaniżają średnią) mogą płacić dalej ale nic szczególnego NIGDZIE nie dostaną. Operator sprzedaje Wam abonament najniższy ZAWSZE z nadzieją, że będziecie płacili więcej i po dwóch latach zaproponuje Wam wyższy z lepszymi warunkami ale jak Wy dalej chcecie najniższy to macie to samo gó... co było. Ilośc w planach taryfowych zawieranych pakietów będzie rosła ale cena abonamentów nie będzie spadała. O smsach piszecie a w konkurencji nie było sms ?! Ci sami wkurzeni klienci kupowali nowe umowy w Erze a w tym samym czasie wkurzeni klienci Ery szli gdzieś indziej i tak jest w kółko. Biznes jest biznes. Gra o milion była nie tylko w Erze. Dodam, że nikogo nie bronie sam mam numer w tej sieci ale rozumiem działanie biznesu bo sam go prowadzę i czasami, żeby zarobić trzeba się posuwać do rzeczy nie etycznych. Ale wiem jedno, jak jesteście dobrymi klientami to i operator o Was dobrze dba. Ale skończcie pisać tu o latach spędzonych w sieci (bo ma się to do niczego. Czy w biedronce za kilkuletnie zakupy macie jakieś profity ? ) a o tym jaką macie średnią z rachunków bo wtedy dostaniecie nowy telefon jak starym nie nadążycie się nacieszyć. Pozdrawiam. Klient.
        • Gość: Euzebia Re: ERA oszukuje klientów IP: *.adsl.inetia.pl 29.07.11, 18:03
          Ci najbardziej wartościowi klienci którzy płacą w przedzia
          > łach od 120 do 300 i powyżej jakoś nie narzekają i najmniej zmieniają sieć bo d
          > ostają minutę po 17gr w pakiecie do wszystkich i co rok telefon. Jeden z drugim
          > jest pożal się Boże "klientem" i siedzi biadoli, że nic mu ponad to nie dają.
          > Masz rację idz do konkurencji np do Play tylko nie zdziw się, że jak będziesz m
          > iał średnią z rachunków na poziomie 40zł to za dwa lata dostaniesz gorszą ofert
          > ę niż dla nowego. Tak po prostu jest. Operator chce mieć średnią ARPU z fv na p
          > oziomie 80zł -100zł a klienci którzy płaca po 30zł (zaniżają średnią) mogą płac
          > ić dalej ale nic szczególnego NIGDZIE nie dostaną. Operator sprzedaje Wam abon
          > ament najniższy ZAWSZE z nadzieją, że będziecie płacili więcej i po dwóch latac
          > h zaproponuje Wam wyższy z lepszymi warunkami ale jak Wy dalej chcecie najniższ
          > y to macie to samo gó... co było. Ilośc w planach taryfowych zawieranych pakiet
          > ów będzie rosła ale cena abonamentów nie będzie spadała. O smsach piszecie a w
          > konkurencji nie było sms ?! Ci sami wkurzeni klienci kupowali nowe umowy w Erze
          > a w tym samym czasie wkurzeni klienci Ery szli gdzieś indziej i tak jest w kół
          > ko. Biznes jest biznes. Gra o milion była nie tylko w Erze.

Wiesz, nie jest tak, jak piszesz. Ja mam dwa abonamenty w T Mobile. Łącznie płacę 235 zł miesięcznie. Kończy mi się mowa na jeden z moich abonamentów.
          Podoba mi się telefon Nokia C6 i chcę go mieć, ale w T Mobole jest on drogi. Uważam, jako długoletnia klientka Ery(od 1998 r) należy mi się ten telefon za 1 zł, tym bardziej, że u innych operatorów jest on w cene 1 zł, więc u licha, czemu nie w T Mobile?
          Dzwonią do mnie (umowa kończy się w listopadzie, chcą podpisać aneks) i namawiają, ale chwila, nie zapłacę za telefon 899 zł(bo to mi proponują), skoro mogę mieć go u kogoś innego za 1 zł....
          Rozmowa z konsultantem nr bodaj 6-chcę mieć abonament poniżej 100zł, chcę zejść z kosztów, konsultant, ok przygotowaliśmy na dla pani ofertę w wysokości 149 zł....-ja nie zrozumeiliśmy się, chcę poniżej 100 zł, konsultant-aha ...
          Poza tym telefonu za 1 zł mi nie dadzą, bo jest w oferice od 149zł, a tyle płacę teraz, a chcę zejść z kosztów...
          W Play, do którego rpoawdopodobnie rpzejdę za 75 zł oferują mi 650 min wymienialne na 1047 smsów, w T Mobile sms =1 min, więc żaden interes, ja jeszcze teraz mam ofertę wymienialność 1 min=3 smsy, ale już w drugim telefonie musiałam dokupić pakiet osobny smsowy, by mi nie zżerało minut z abonamentu...
          a w Play też jest taki paiet i dodatkowo do wszystkich w Play/u na dwa lata za darmo rozmowy, a T Mobile na pół roku :/
          Co radzicie, chcę płącić ok 75-85 zł, nie więcej, ale też gdyb y mi T Mobile zaproponowało lepsze warunki, indywidualne, a nie tylko takie, jak na stronie, to bym została, póki co-nie ma nic interesującego ... a telefony drogie, że aż strach ...
        • preriowypiesek Do znający się 01.08.11, 14:55
          w przedwojennej Polsce, za takie nabijanie ludzi w butelkę dawali w ryj . Dzisiaj, twoje pokolenie oszustwa, wyłudzenia, kłamstwa i okradanie ludzi nazywa byznes ys byznes. Według twojej pokrętnej logiki, klienta który zostawia mniej kasy, można oszukiwać, naciągać i traktować jak konsumenta drugiej kategorii. Pamiętaj też o tym, kiedy trafisz do szpitala i będziesz pożal się boże pacjentem od siedmiu boleści. Poza tym nie mieszaj wątków - tu nie chodzi o roszczenia dajcie mi nowszy telefon, tylko jakbyś przeczytał wszystko ze zrozumieniem - o bardzo poważny zarzut, na którym nie pochylił się żaden z pryncypałów Mobila. Mieć tyle wpisów na forum i nic z tym nie zrobić, świadczy tylko o samym operatorze.
          • zigomar nosił wilk razy kilka, ponieśli i wilka 03.08.11, 10:13
            Loteria SMS będzie kosztować PTC, operatora sieci T-Mobile (poprzednio Era), 5 mln zł, zdecydował Urząd Komunikacji Elektronicznej – informuje "Gazeta Wyborcza".

PTC ukarano, bo bez zgody klientów wciągnął ich do kosztownej gry. Każdy z 2 milionów jej uczestników płacił prawie 5 zł dziennie, często nie wiedząc, że bierze w niej udział.

"Ze skarg, jakie do nas dotarły, wynika też, że operator wykorzystał automatyczny system obdzwaniający klientów. Połączenie inicjowało udział w loterii" - mówi rzecznik UKE Piotr Dziubak. Jak dodaje, użycie takiego systemu wymaga zgody abonenta, a tych, według klientów, nie było.

Piękna wizytówka ucziwej firmy typu biznes is biznes
            • preriowypiesek Takie będą Rzeczypospolite, jakie ich młodzieży ch 05.09.11, 15:07
              Śmieszne pieniadze. Niech napiszą ile zarobili na tym przekrecie. Pewnie 10 razy tyle. Karę i tak zapłacili klienci, którzy wysylali Sms-y - bo tak pewnie zakładał plan marketingowy tej akcji. Nic, wniosek z tego taki, że w Polsce można doić Państwo i obywateli na wszystkie mozliwe sposoby. Oto przykałd dla młodych ludzi jak zarobic pierwszy milion. Takie będą Rzeczypospolite, jakie ich młodzieży chowanie! Działanośc biznesowa hahahhaha Jednak jesteśmy ruskim krajem - tego typu akcje mnie w tym utwierdzają.
              • jagi48-60 Re: Takie będą Rzeczypospolite, jakie ich młodzie 19.01.12, 07:46
                preriowypiesek napisał:

> Śmieszne pieniadze. Niech napiszą ile zarobili na tym przekrecie. Pewnie 10 raz
                > y tyle. Karę i tak zapłacili klienci, którzy wysylali Sms-y - bo tak pewnie zak
                > ładał plan marketingowy tej akcji. Nic, wniosek z tego taki, że w Polsce można
                > doić Państwo i obywateli na wszystkie mozliwe sposoby. Oto przykałd dla młody
                > ch ludzi jak zarobic pierwszy milion. Takie będą Rzeczypospolite, jakie ich mło
                > dzieży chowanie! Działanośc biznesowa hahahhaha Jednak jesteśmy ruskim krajem -
                > tego typu akcje mnie w tym utwierdzają.

- Małe sprostowanie - nie jest dojone Państwo, a my Polacy! Państwo RP ma to co chce mieć, my i tak na to nie mamy wpływu! Fajne jest to, że to Państwo tak ochoczo dzieli się z oszustami i złodziejami?! Dlaczego? Kara 21mln.zl. i prawie w tym samym czasie 34mln.zł.-dla Ery, kolorki burakowo-biskupie! Na to trzeba mieć pieniądze! Skąd na to wziąć? Od niedouczonych i naiwnych Polaków. Mam na myśli wyłącznie siebie! No chyba, że inni chcą się również do tego przyznać!
            • Gość: jagi48-60 Re: nosił wilk razy kilka, ponieśli i wilka IP: *.net.azartsat.pl 19.01.12, 08:04
              Dodajmy jeszcze "czekaj tatka latka", dopóty dzban wodę nosi ... " i niech sobie Era - t-mobila spokojnie oszukuje i kradnie!!! Albo "dlaczego Polak ... , bo biedny, a dlaczego Polak biedny, bo ...! Tak właśnie postępuje RP, w stosunku do tych którzy płaca im podatki!
      • Gość: znający się Re: ERA oszukuje klientów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.11, 10:04
        co ma to wspólnego z tematem ? jest tu jakiś admin ?
    • Gość: radvollus Re: ERA oszukuje klientów IP: *.ghnet.pl 01.08.11, 11:38
      To prawda ! Dopuszczają do sieci oszukańcze firmy i tym razem po raz pierwszy od 11 lat powiedziałam że nie zapłacę za te firmy, wyłączyli mi telefon i pozwę ich. Proszę o podanie emaila , pierwszego tu gościa - dziennikarza . radvollus355@gmail.com
    • Gość: playowiec T-Mobile ma dobry zasięg IP: *.centertel.pl 07.10.11, 14:15
      Podobne rzeczy zdarzają się u większości operatorów. T-Mobile chociaż generalnie ma dobry zasięg. W play to generalnie rosyjska ruletka, szczególnie w przypadku tradycyjnych połączeń głosowych. Ja bym bał się ryzykować zmianę.
      • Gość: hans kloss a dlaczego nie korzystacie z mozliwosci IP: *.3-2.cable.virginmedia.com 06.12.11, 10:44
        zakupu telefonu bez umowy, w sklepie,internecie, podczas pobytu za granica badz poprosic kogos kto aktualnie przebywa poza polska i wam przywiezie? Potem sprawa prosta wybierasz startowke /karte propeid/ najtansza z najlepsza oferta i macie klopot z glowy.
        • Gość: Send Re: a dlaczego nie korzystacie z mozliwosci IP: *.adsl.inetia.pl 19.01.12, 11:34
          Akurat nie każdy musi lubić prepaid tym bardziej, że na przykład transmisja danych w ofertach na kartę wychodzi drożej, w przeciwieństwie do abo gdzie mamy jednak większy wybór (przykład- przy abo multimedialnym 1GB dokupuje za 10zł).
          • darex21 Re: a dlaczego nie korzystacie z mozliwosci 19.01.12, 15:50
            W której sieci są największe pakiety z internetem ?
            • Gość: Zordon Re: a dlaczego nie korzystacie z mozliwosci IP: *.adsl.inetia.pl 20.01.12, 11:46
              Pewnie zależy ile potrzebujesz i do czego dokładnie w abonamencie chyba w tej chwili prym wiedzie T-mobile,1GB za 10zł (jest to pakiet z tak zwanym lejkiem), standardowo do abonamentu multimedialnego dają 250MB.
              • Gość: bolo Re: a dlaczego nie korzystacie z mozliwosci IP: *.adsl.inetia.pl 22.01.12, 14:53
                Dlaczego mamy płacić tym złodziejom za niechciane sms jak ja wysyłam to płace za swoje oni też jak wysyłaja to niech płaca za siebie ,teraz już wiem że zostałam oszukana umowe mi zmienili przez telefon mialam mieć 250 min za 45 zł jakie jest moje zdziwienie gdy co miesiac otrzymuje rachunki za 125 zł oświadczam ze że nie dzwonie dużo nie ma dnia zeby mi nie wysyłali zbereżnych sms mam juz dosc teraz nie przedłuze umowy ze złodziejami
                • Gość: wafek ostrzegam przed tmobile - Wałbrzych zasięg 3g IP: *.adsl.inetia.pl 26.04.12, 20:48
                  Witam
                  przed zakupem Ipada z 3g, zapytałem się czy zasięg tmobile obejmuje Wałbrzych i Szczawno Zdrój....szkoda gadać....nawet nie w 3G internet ledwo zipie dla cieprpliwych. Podpisałem umowę na 3 lata i przestrzegam potencjalnych klientów - idźcie gdziekolwiek ale nie do tmobile w tej okolicy.
                  • Gość: yogi tylko frajer ufa sprzedawcy IP: *.3-2.cable.virginmedia.com 24.05.12, 07:58
                    czytac, czytac i jeszcze raz czytac przed podjeciem jakiejkolwiek decyzji o podpisaniu 2-3 letnich umow.
                  • grazynkakozuch Re: ostrzegam przed tmobile - Wałbrzych zasięg 3g 02.12.15, 10:37
                    To że internet 3G niedziała w twojej miejscowości to raczej nie wina operatora a przedstawiciela, który Cię wprowadził w błąd..
                    • Gość: benek Re: ostrzegam przed tmobile - Wałbrzych zasięg 3g IP: 5.134.65.* 03.12.15, 10:56
                      t- oszukuje,mataczy.Ostrzegam wszystkich.
    • napoleo Re: ERA oszukuje klientów 15.07.12, 19:38
      ja miałem podobnie ale w TPSA, jakże się cieszę, że się uwolniłem od nich na zawsze...
      • fe-mobile Re: ERA oszukuje klientów 08.08.12, 14:34
        tmobile - podpisalem nowa umowe z tmobile - pan w salonie firmowym, patrzac mi w oczy powiedzial ze uslugi (telefon plus internet) bedzie aktywny od polnocy...pierwsza faktura:oczom nie wierze - naliczona kwota za internet - dzwonie, pani na infolinii rozbrajajaco informuje ze nie wlaczyla mi sie usluga bezplatengo internetu i zapewnila ze kwota bedzie skorygowana z nastepna faktura. Nastepna faktura: brak korekty za miesiac poprzedni za to upust na kilka zlotych za nieslusznie naliczona kwote z kolejnego okresu - nic nie rozumiem! Dzwonie - pan na infolinii: trzeba sobie zadzwonic do nas i wlaczyc usluge - kolezanka widocznie nie wiedziala (byla niedoszkolona?? oraz pan w salonie tez???). Efekt: prosze wyslac reklamacje ale watpliwe ze zostanie uznana - pan na infolinii - fatalny poczatek wspolpracy z ta firma!..
    • Gość: Iwona Re: ERA oszukuje klientów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.13, 17:05
      Witam,również byłam klientką ery, przenosiłam numer do play i era zrobiła mi niespodziankę w formie zaległej faktury, bez powiadomienia iż zalegam zrobili mi sprawę w sądzie o której też nie wiedziałam tylko komornik mi chce zająć wierzytelność, napisałam sprzeciw do sądu w warszawie, chętnie się przyłącze mój email: misiak1978@op.pl
      • Gość: Smoku Re: ERA oszukuje klientów IP: *.gorzow.mm.pl 05.02.13, 18:34
        Mam 3 numery w t-mobile, abo 60 i 400 min, abo 45 i 340 min, abo 45 i 240 min myślę że to tanio, a bedzie jeszcze taniej a jak nie taniej to więcej minut. JA potrafie sobie poradzić i zawsze mam oferte niestandartowa, mialem problem z netem, włączyłem sobie nie ten co trzeba, zadzwonilem i zmienili mi na ten co chciałem i oddali różnice, źle? Oszuści?
    • Gość: 606227115 Re: ERA oszukuje klientów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.13, 14:49
      jestem napaloną kobietą , zadzwoń do mnie a nie pożałujesz
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka