Dodaj do ulubionych

Nokia 5200 - problem z odtarzaczem muzyki

22.02.08, 00:20
Mam Nokię 5200 - kupiłam ją głównie po to, by nie nosić przy sobie
odtwarzacza mp3 i telefonu.
No i mam problem - w instrukcji jego rozwiązania nie widzę.
Wrzuciłam na próbę kilka utworów - wszystko ok, w galerii pojawił
się nowy folder, wszystko automatycznie wskoczyło do odtwarzacza.
Dzisiaj wyrzuciłam część tego, co wrzuciłam wcześniej, dodałam nowe
utwory - w galerii te zmiany widać, a w odtwarzaczu lista utworów
jest wciąż niezaktualizowana (ba, są nawet utwory, które wyrzuciłam).
Szukałam w opcjach, czy może jest jakaś zakładka 'pobierz',
czy 'importuj', ale jedyne co na pierwszy rzut oka mogłoby pasować.
ro 'pobieranie' - ale niestety 'zonk' - łaczy się z internetem.
Czy może ktoś wie, co z tym fantem zrobic?
Właśnie spróbowałam wyłaczyć i właczyć telefon ponownie -
zauktualizował fonotekę, ale tylko wyrzucił to, co ja wczesniej
usunęłam..
Obserwuj wątek
    • skynews Re: Nokia 5200 - problem z odtarzaczem muzyki 22.02.08, 12:24

Zapytam naiwnie czy te utwory maja rozszerzenie .mp3 ?

"(ba, są nawet utwory, które wyrzuciłam)" - tak jak w komputerze: skasowanie
      ikonki na pulpicie nie kasuje zainstalowanego programu.
      W telefonach kasuje się to po wybraniu menadżera plików czy czegoś
      w tym rodzaju.

Jeżeli pliki mp3 są ok to po wybraniu jednego z nich telefon powinien
      go odtworzyć i wówczas zaktualizuje tez listę odtwarzacza.

Enjoy it !
      • Gość: kolodziejo Re: Nokia 5200 - problem z odtarzaczem muzyki IP: *.eastwest.com.pl 22.02.08, 15:01
        skynews napisał:

> tak jak w komputerze: skasowanie
        > ikonki na pulpicie nie kasuje zainstalowanego programu.

To nie są programy, tylko pliki. A usunięcie pliku w komputerze zawsze powoduje
        jego zniknięcie. W telefonach innych producentów skasowanie pliku przy pomocy
        komputera powoduje natychmiastowe zniknięcie pliku z listy w telefonie.
        • skynews Re: Nokia 5200 - problem z odtarzaczem muzyki 22.02.08, 20:18

...a pliki to co ?
          Płatki śniegu ?
          Zawsze pozostaje jakiś ślad w rejestrze - wystarczy np. wybrać punkt
          przywracania systemu przed wykasowaniem pliku i znowu wszystko jest tam gdzie było.

W telefonach z symbian bezpowrotne wykasowanie czegokolwiek jest zależne od
          pozycji w menu z jakiej to coś wykasowano.

Enjoy it !
      • Gość: dawid Re: Nokia 5200 - problem z odtarzaczem muzyki IP: *.tktelekom.pl 01.08.08, 00:26
        dajesz opcje potem fonoteka a potem uaktualnij fonoteke i juz
        • Gość: 5230 Re: Nokia 5200 - problem z odtarzaczem muzyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.11, 11:11
          ludzie , czy którykolwiek z was widział choć na oczy menu 5230 ?? wasze rady odnośnie aktualizacji fonoteki są po prostu głupie ponieważ w tym telefonie takiej opcji zwyczajnie nie ma !! wiem bo mam ten sam problem ...
    • Gość: gosc Re: Nokia 5200 - problem z odtarzaczem muzyki IP: *.c201.msk.pl 03.03.08, 17:06
      wylacz i wlacz telefon
    • Gość: Ja Re: Nokia 5200 - problem z odtarzaczem muzyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.08, 13:17
      Jest taka opcja w odtwarzaczu jak, Uaktualnij czy Zaaktualizuj
      Fonotekę.
    • Gość: Ania Re: Nokia 5200 - problem z odtarzaczem muzyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.08, 13:20

A ja mam problem bo wogole nie umiem zrzucac muzyki na ten telefon , nawet nie
      mam zadnego kabla ani nic... :( pomocy!!!
      • Gość: kama Re: Nokia 5200 - problem z odtarzaczem muzyki IP: *.106.192.213.cable.satra.pl 16.03.08, 10:56
        kabel USB musisz sobie kupić. a zgrywać mi też się narazie nie udaje chodź mam
        kabel :/
    • Gość: kama Re: Nokia 5200 - problem z odtarzaczem muzyki IP: *.106.192.213.cable.satra.pl 16.03.08, 11:04
      mam kabel, ściągnęłam PC SUIT . mógłby mi ktoś powiedzieć jak mam przesłać muzę
      z kompa na tel?
      • Gość: trebrowar997 Re: Nokia 5200 - problem z odtarzaczem muzyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.08, 18:12
        podłącz fona pod USB wyskoczy że noia PC SUITE połączony z nokią
        5200 na telefonie wyskakuje komunikat połaczenie USB dajesz TRYB
        NOKIA wchodzisz do NOKIA PC SUITE i obok jest borazek telefonu
        (prowizorak,porzy nowej wersji,przynjamniej ja tak mam;) ) noi
        bierzesz zaznaczasz ulubiony utwór na kompie najeżdzasz utworem na
        ten"telefon" noi już się kopiuje jeżeli masz starszą wersję podłącz
        powtórz operacje z wybraniem trybu usb na telefonie wczodzisz na moj
        komputer noi wyszukał ci nowy dysk ;) ja nie mam problemów :P
        umnie gorzej z robieniem PLAYLISTy za chiny nie wiem jak to sie
        robi ;) proszę o odpowiedz na moj numer gg ;) : 4979102
        • macionigro Re: Nokia 5200 - problem z odtarzaczem muzyki 05.04.08, 10:41
          też mam ten model od kilku dni, i jest zarąbisty (lepszy byłby 5300 ale spoko). Ze zrzucaniem kawałków nie mam żadnych problemów, podłączasz kabel USB, w telefonie dajesz wybierz tryb, i przesyłanie danych (te multimedia też mogą byc). otwiera się folder karty i przeżucasz co chcesz. Nie mam tylko zielonego pojęcia, jak edytowac listę odtwarzania. Wrzuciłem też na krtę kilka dzwonków, słucham muzy, a tu nagle włącza się mi "tiu tiu", a potem "płi płi", do tego niektórych piosenek z karty nie odtwarza w ogóle, myślałem że to kwestia katalogu, ale gdy wrzuciłem to czego chcę słuchac do jednego podfolderu, i tak mieszał po swojemu i odtwarzał co chciał, kiedy chciał i jak chciał (moje gg to 140610, jeżeli ktoś kuma tą edycję listy.
          • macionigro Re: Nokia 5200 - problem z odtarzaczem muzyki 05.04.08, 10:48
            dobra już kumam tą listę, zawiłe, ale do zrobienia, zaraz napiszę
            • macionigro Re: Nokia 5200 - problem z odtarzaczem muzyki 05.04.08, 11:02
              wrzucasz co chcesz na kartę, dalej wchodzisz w odtwarzacz, lewym niebieskim dajesz "opcje" i "fonetyka". Zjeżdżasz na sam dół "uaktóalnij bibliotekę", no i czekamy te kilka sekund. Następnie klikasz ok i również w "fonetyka" wybierasz "listy utworów", tam znajduje się coś takiego jak "ulubione", klikasz. Dalej lewym niebieskim dajesz "opcje" i sówasz utwór albo kasujesz całą listę. Potem wchodzisz znowu w "fonetyka" w zakładkę "wszystkie utwory", pierwsza pozycja. Tam znajdują się wszystkie utwory z karty (uaktóalnienie biblioteki). Najeżdżasz na wybrany przez ciebie utwór i wchodzisz lewym niebieskim do "opcje", a tam ciężko siępomylic bo dużego wyboru nie ma, dajesz tylko jedną możliwośc "dodaj do ulubionych". I tyle. Teraz wchodzisz w "fonetykę", dalej "listy utworów", no i "ulubione", dajesz na pierwszy utwór, i lecą wszystkie z "ulubionych" po kolei, można też puścic je losowo.

listę utworów można też zapisac i później dodawac kawałki do niej, albo wybierac, której z listy chcesz słuchac

jak coś, moje gg: 140610

zajebisty telefon
              • kolodziejo Re: Nokia 5200 - problem z odtarzaczem muzyki 05.04.08, 11:44
                W 'zajebistych telefonach' wrzucanie muzyki wygląda tak:
                podłączasz-wrzucasz-słuchasz. Bez debilnych komplikacji.
                • Gość: lady Re: Nokia 5200 - problem z odtarzaczem muzyki IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.04.08, 09:22
                  mam tak samo w moim SE, trzeba wtedy zrobic nowa liste odtwarzania, odtworzyc ja, i wtedy bedzie juz wyswietlac to co trzeba.
              • Gość: MArcin Re: Nokia 5200 - problem z odtarzaczem muzyki IP: *.interpc.pl 25.05.08, 20:12
                A ja mam 180 plikow mp3 w karcie pamieci i naciskam uakt. biblioteke i zamiast 180 to mam 131 Dlaczego ??
                • Gość: Bartej Re: Nokia 5200 - problem z odtarzaczem muzyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.08, 16:17
                  ja mam 150 a po uaktualnieniu biblioteki tylko 112 i też nie wiem o co chodzi, pomocy :)
    • Gość: Alien170 Re: Nokia 5200 - problem z odtarzaczem muzyki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.08, 19:06
      wczoraj kupilem sobie Nokie 5200 i nie wiem co zrobic zeby miec muze w otwarzaczu
      • Gość: Maras Re: Nokia 5200 - problem z odtarzaczem muzyki IP: *.chelm.mm.pl 30.05.10, 20:46
        Człeniu ty to sie lecz a nie zabawy telefonem xD
    • Gość: ja Re: Nokia 5200 - problem z odtarzaczem muzyki IP: *.cust.tele2.pl 21.07.08, 01:04
      Wyłacz i włacz telefon na nowo ta nokia tak ma jak cos usuniesz w odtwarzaczu
      dalej jest lub cos zmienisz zawsze wylacz i na nowo wlacz powinno byc ok
      • Gość: nati Re: Nokia 5200 - problem z odtarzaczem muzyki IP: *.CNet.Gawex.PL 24.08.08, 12:17
        Mam taki problem: posiadam Nokie 5200 i do niej kartę pamięci. Gdy
        chcę przesłać muzykę z innego telefonu przez Bluetooth wytępuje
        komnikat "Operacja się nie powiodła" (często też gdy chce przenieś
        plik z pamięci telfonu na kare pamięci pojawia się taka sytuacja).
        Dodam że nie dzieje się to zawsze tylko wtedy gdy pamięć na karcie
        zajmuje ok. 180 MB(z 256MB) więc nie można mówić o braku miejsca na
        zapisanie danego pliku.
        Jeśli ktoś by miał jakiś pomysł jak rozwiązać mój problem byłabym
        bardzo wdzięczna. oto moje gg:9789202
    • Gość: gość portalu Re: Nokia 5200 - problem z odtarzaczem muzyki IP: *.ip.gronet.pl 02.01.09, 22:53
      tez miałem ten problem porostu wyjmij baterie (tel. musi być włączony) i po
      jakimś czasie włącz go potem włącz odtwarzacz i jak się zaktualizuje biblioteka
      będą wszystkie utwory.

U mnie to działa.
      • Gość: kasia.8 Re: Nokia 5200 - problem z odtarzaczem muzyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.09, 22:23
        ja mam taki sam problem ale to wyjęcie baterii nic nie pomaga. jest
        jakiś inny sposób??? proszę o odpowiedź...
    • Gość: monikita01 Re: Nokia 5200 - problem z odtarzaczem muzyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.09, 18:29
      włącz opcje...potem fonoteka...potem aktualizuj fonotekę...i powinny pokazać się
      wszystkie utwory i weź..."odtwórz"
    • Gość: ^^AnAnAn^^ Re: Nokia 5200 - problem z odtarzaczem muzyki IP: *.cdma.centertel.pl 09.05.09, 19:07
      Mam tę nokię już 1,3 roku. Dotychczas problemy było widać po odtwarzaczu muzyki.
      Często, przy włączaniu telefonu, chciałam włączyć odtwarzacz. Jednak po długich
      staraniach nie udawało się. Ten problem nie występował przy słuchaniu muzyki
      przez słuchawki. Zauważyłam, iż mój telefon po rozsunięciu traci głos itp.

Polecam go, lecz dla ludzi którzy mało słuchają muzyki (choć to jest telefon
      muzyczny) .
    • Gość: Skilmaster Re: Nokia 5200 - problem z odtarzaczem muzyki IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.07.09, 11:53
      lderze Najlepszym rozwiązaniem bedzie wejść do odtwarzacza, nacisnąc
      opcje, fonoteka,aktualizuj fonoteke. to powinno załatwić sprawe,
      jednak jesli utwory znajduja sie w folderze powyzej 2 z kolei w
      scieżce, np "E:\muzyka\piosenki\muza" to jest prawdopodobne, ze nie
      zostana dodane do kolejki w fonotece. najlepiej trzymać utwory w
      głównym folderze karty pamieci.
    • Gość: elem Re: Nokia 5200 - problem z odtarzaczem muzyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.09, 16:09
      Rozwiazanie jest proste choc sam bardzo dlugo tego dochodzilem. Wrzucone na
      karte pamieci kawalki powinny stracic tagi, informacje o trackach - gatunek,
      album, tytul, wykonawca, rok, bo to wlasnie przez to odtwarzacz fiksuje.
      Niestety tym sposobem ograniczamy sobie mozliwosc przegladania list utworow ,
      ale najwazniejsze, ze tracki dzialaja.
      Pozdrawiam, mam nadzieje ze ktos jeszcze czyta czasem ten watek...
    • Gość: zuza Re: Nokia 5200 - problem z odtarzaczem muzyki IP: *.aster.pl 12.10.09, 10:40
      musisz wejść w odtwarzacz muzyki opcje fonetyka i uakt.bibliot.
      mam nadzieję że pomogłam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka