sosiks 06.05.08, 13:41 Witam, który telefon kupić - Motorolę K1 czy Sony Ericsson K550i? Który jest lepszy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yavorius Re: K1 czy K550i 06.05.08, 13:45 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=75&w=78369550&a=78369550 Odpowiedz Link Zgłoś
kinguch Re: K1 czy K550i 07.05.08, 13:32 Nie będę dopisywała się do tamtego wątku bo już nieco przestarzały jest ;) Od siebie napiszę, że bardzo nie polecam K550i. To najgorszy telefon jaki miałam, masakra. Nosiłam go całe pół roku i z radością sprzedałam go za śmiesznie niskie pieniądze byle się go pozbyć. I do rzeczy: Zawieszają się przyciski i np. w połowie smsa większa część klawiatury przestaje działać, wtedy tylko wyłączenie i włączenie tel pomaga. Książka tel też czasem się zawieszała i ni chu chu nie chciała się wyłączyć. Przyciski w tym telefonie to totalna porażka. Bardzo słaba jakość wykonania, okropnie skrzypi zamkniecie od baterii i jedyna rada żeby się tego pozbyć to upchnąć miedzy baterie a klapkę kilka złożonych papierków. Okropnie wyciera się farba z przycisków. Na początku myślałam ze tylko ja mam takiego pecha, a tu zaskoczenie. Jak obejrzałam i wysłuchałam opinii kilku znajomych, posiadających ten tel. to doszłam do wniosku że to jednak nie mój telefonowi pech a bubel sprzedawany za śmieszne pieniądze bo inaczej nikt by go nie kupił. Ot moje subiektywne uczucia dotyczące tego modelu SE. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Greg Re: K1 czy K550i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.08, 01:52 Klapka - owszem, tandetna i jest to jedyna wada tego telefonu. Na inne remedium jest wymiana softu na "generic", bo te brandowane (zwłaszcza z Orange, ale z Ery też) są b.niestabilne. Blokowanie klawiatury mogło być spowodowane wciskaniem przez ciebie podczas pisania przycisku migawki aparatu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łosior [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.08, 12:50 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius [edit] 09.05.08, 13:20 Gość portalu: łosior napisał(a): > Hmm... Mam służbowy K550i z Ery już rok. Śmiga ładnie, nie mam żadnych > problemów, nie wiem o czym koleżanka wyżej mówi. > > Wracając do tematu: K550- bardzo funkcjonalny, ma spore możliwości (możliwość > odpalania kilku aplikacji naraz), aparat na pewno lepszy od tego w K1 i menu > dużo lepsze. Jest też dużo szybszy. > > K1 jest tylko ładna. Nie ma specjalnie wielu funkcji, menu "muli" > niemiłosiernie. Aparat tylko dla picu, ale bardzo ładny wyświetlacz i obudowa. > > Ja wziąłbym k550. Post został usunięty ze względu na komercyjną sygnaturkę. Odpowiedz Link Zgłoś