Dodaj do ulubionych

Jakiego operatora wybrać?

27.05.08, 18:42
Kończy mi się umowa z Orange /abonament 25,-zł/m/.
Rozmawiam bardzo mało i nie wykorzystywałem swoich minut.
Telefon komórkowy jednak jest mi potrzebny do porozumiewania się ze swoim stacjonarnym, kiedy jestem poza domem. Zazwyczaj są to krótkie komunikaty.
Jakiego operatora teraz wybrać i ew. zmienić na kartę.
Proszę o radę, będę bardzo wdzięczny.
Obserwuj wątek
    • Gość: x Re: Jakiego operatora wybrać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.08, 19:39
      era tak-tak albo simplus
    • przemek.komorowski Re: Jakiego operatora wybrać? 28.05.08, 09:29
      Oferta Orange w przypadku tanich abonamentów jest w tej chwili najltańsza.

skrzydelko.pl/index.php?m=s&b=1&h=2&r=4
      Za 25zł otrzymujesz 50 minut do wszystkich sieci. Skoro jednak piszesz, że nie
      wykorzystałeś wszystkich minut to rzeczywiście oferta na kartę może być lepsza.
      Zauważ tylko, że w prepaidach musisz mieć aktywną kartę do wykonywania połączeń,
      a to oznacza, że musisz co jakiś czas doładowywać konto.

Jeżeli się nie mylę, to w chwili obecnej najtaniej utrzymasz konto w WPMobi
      (operator wirtualny) - doładowanie min. 5 zł przedłuża konto o 30 dni, ale oni
      mają stosunkowo wysokie ceny. Jest też Mobilking (MVNO) - min. 10 zł przedłuża
      ważność konta o 30 dni. Później jest myAvon i mBank Mobile (również MVNO) -
      20zł/30 dni.
      Z operatorów, którzy są już dłużej na rynku najtańsi są: Sami Swoi, Heyah i
      Tak-Tak - doładowanie 20zł przedłuża konto o 30 dni.
      • raul.2 Re: Jakiego operatora wybrać? 29.05.08, 06:55
        Dziękuję za cenne rady. Jesteście niezawodni. Pozdrawiam i życzę miłego dnia.
      • Gość: 123 Re: Jakiego operatora wybrać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.08, 17:07
        10zł w mobilkingu to 3miesiące dzwonienia, a nie miesiąc.
        • przemek.komorowski Re: Jakiego operatora wybrać? 21.06.08, 11:16
          Zgadza się. Masz rację. Mój błąd.
      • felikss Re: Jakiego operatora wybrać? 17.10.08, 16:11
        a MO-Call? dobry wirtualny operator komórkowy jeśli potrzebujesz tanio dzwonić z
        Polski za granicę. Ściągasz oprogramowanie na komórkę ze strony
        www.mo-call.com/pl/ które przekieruje rozmowy do sieci. Nie zmieniasz
        telefonu, karty itp...
    • zofiauk Re: Jakiego operatora wybrać? 01.06.08, 20:08
      dobra rada to zrezygnuj z orange i przejdz na karte operator to kwestia
      dostosowania uslug do ciebie.
    • Gość: micho Re: Jakiego operatora wybrać? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.08, 14:29
      byle nie Orange!!! Uwaga! zmieniają menu główne w telefonach z
      oryginalnego na beznadziejna Orange'a i nie chcą tego zmienić!!! :(
      • Gość: visitor Re: Jakiego operatora wybrać? IP: 212.160.172.* 19.06.08, 15:59
        > byle nie Orange!!! Uwaga! zmieniają menu główne w telefonach z
        > oryginalnego na beznadziejna Orange'a i nie chcą tego zmienić!!! :(

nikt Ci nie każe kupować subsydiowanego telefonu
        • superkoralgol Re: Jakiego operatora wybrać? 19.06.08, 23:58
          a nie zastanawiales sie nad heyah? z teego co sie orientuje maja baaardzo niskie
          stawki i za esy i z aminuty, na pewno tansze niz orange...
          • Gość: kloo Re: Jakiego operatora wybrać? IP: 89.186.14.* 21.06.08, 12:09
            ale po co???
            Heyah jest droższa od np. Mobilkinga w którym możesz zasilać jedynie 10 zl na 3
            miesiace.
            Heyah ma czasami jakieś promocje ale sa one z d*py wyjęte. Ograniczone
            czasowo(masz tylko jakiś czas na wykorzystanie jej) i ograniczone do własnej
            sieci lub sporadycznie(!!) do stacjornych.
            Heyah była dobra bo jako pierwsza kilka lat temu opuściła ceny z 2-3 zl do kilku
            groszy. Teraz ta sieć nie nadąża za zmianami jakie są na rynku.
            • superkoralgol Re: Jakiego operatora wybrać? 23.06.08, 15:19
              jak drozsza??????????
              litosci!!!!!
              przeciez tam s ateraz takie pakiety ze oczy @.@
              1. „Wybrany Numer”- polegająca na możliwości odbycia do 180min rozmów dziennie z
              wybranym numerem w Heyah
              2. „Nowy Pakiet Całodobowy” - polegający na możliwości wysyłania do 3000 SMSów w
              godzinach 9-21 do wszystkich w Heyah lub odbycia do 300 minut rozmów w Heyah w
              godzinach 21-9.
              3. „Taniej do Wszystkich”- polegająca na możliwości odbywania tańszych rozmów do
              wszystkich sieci komórkowych po cenie 45gr za minutę rozmowy i wysyłania SMS do
              wszystkich za 15gr.
              4. „Wieczory i Łikendy”- polegająca na możliwości wykonania do 300 minut rozmów
              do Heyah w dni robocze pomiędzy 21.00 a 9.00 i w łikendy (cała sobota i cała
              niedziela).
              5. „300 SMSów do wszystkich” – polegająca na możliwości wysłania do 300 SMSów do
              wszystkich sieci komórkowych
              Koszt zakupu wybranej usługi wynosi 5,90zł. Usługa jest wazna 30 dni.

to maaalo???????
              • Gość: kloo Re: Jakiego operatora wybrać? IP: 89.186.14.* 26.06.08, 18:46
                superkoralgol napisała:

> jak drozsza??????????
                > litosci!!!!!
                > przeciez tam s ateraz takie pakiety ze oczy @.@

taaa jasne :)

> 1. „Wybrany Numer”- polegająca na możliwości odbycia do 180min rozm
                > ów dziennie z
                > wybranym numerem w Heyah

Lipa z wybranym numerem w TYLKO w Heyah

> 2. „Nowy Pakiet Całodobowy” - polegający na możliwości wysyłania do
                > 3000 SMSów w
                > godzinach 9-21 do wszystkich w Heyah lub odbycia do 300 minut rozmów w Heyah w
                > godzinach 21-9.

Znów TYLKO w Heyah.

> 3. „Taniej do Wszystkich”- polegająca na możliwości odbywania tańsz
                > ych rozmów do
                > wszystkich sieci komórkowych po cenie 45gr za minutę rozmowy i wysyłania SMS do
                > wszystkich za 15gr.

Ile taki pakiet kosztuje i ile czasu jest ważny??

> 4. „Wieczory i Łikendy”- polegająca na możliwości wykonania do 300
                > minut rozmów
                > do Heyah w dni robocze pomiędzy 21.00 a 9.00 i w łikendy (cała sobota i cała
                > niedziela).

Znów TYLKO w Heyah!!

> 5. „300 SMSów do wszystkich” – polegająca na możliwości wysła
                > nia do 300 SMSów do
                > wszystkich sieci komórkowych
                > Koszt zakupu wybranej usługi wynosi 5,90zł. Usługa jest wazna 30 dni.
                >

SMSy do orange i plus wysyłasz za darmo z netu. Jedynie era ma ograniczenia więc
                taka promocja to też lipa!!

> to maaalo???????

Nie mało, ale żenująco mało!!!!
                To nie są promocje dla klienta, ale chwyty marketingowe dla naiwnych.
              • Gość: kloo Re: Jakiego operatora wybrać? IP: 89.186.14.* 26.06.08, 18:50
                nie zapomnij dodać że podstawowa stawka w Heyah(do wszystkich) - czyli tej z
                której większość korzysta to 68 gr.
                Patrz:
                Play
                • superkoralgol Re: Jakiego operatora wybrać? 26.06.08, 21:20
                  tak! na heyah!
                  a plus na plusa!
                  nie mam ani playa ani mobilkinga

kup sobie wsystkie jak sie chcesz mnie tanio do wszystkich :)

ani razu nie nie bylo mowy ze na inne sieci jest takie samo
                  szalenstwo! nie znam sieci ktora nastawila sie tanio na inne!

co do promocji
                  i tak najwieksze uznanie kieruje w strone wlasnie plusa i heyah
                  niewazne ze na wlasne podworko
                  kwestia gdzie masz znajomych i juz!

• superkoralgol Re: Jakiego operatora wybrać? 27.06.08, 10:39
                    tak! na heyah!
                    a plus na plusa!
                    nie mam ani playa ani mobilkinga

kup sobie wsystkie jak sie chcesz miec tanio do wszystkich :)

ani razu nie nie bylo mowy ze na inne sieci jest takie samo
                    szalenstwo! nie znam sieci ktora nastawila sie tanio na inne!

co do promocji
                    i tak najwieksze uznanie kieruje w strone wlasnie plusa i heyah
                    niewazne ze na wlasne podworko
                    kwestia gdzie masz znajomych i juz!
                    • superkoralgol Re: Jakiego operatora wybrać? 27.06.08, 11:12
                      prosze bardzo jak nie wierzysz!

nt.interia.pl/szukaj/news/najlepsza-siec-i-komorka-polski,1097098#skipAdnews
                      • vesster Re: Jakiego operatora wybrać? 07.07.08, 13:38
                        Superkoralgolu, podałeś linka do artykułu sprzed dwóch miesięcy, o zadowoleniu
                        klientów z usług operatora :) Wynika z niego, że największe zadowolenie z usług
                        deklarują łeb w łeb użytkownicy Plusa i Heyah. Artykuł sprzed 3 miesięcy, trochę
                        się pozmieniało. I wyszły nowe promocje. Moim zdaniem- trochę by się w czołówce
                        pozmieniało ;)
                        Heyah jak na razie wypada najlepiej :) Ale też sim plus wprowadził jakieś
                        promocje... Konkurencja nie śpi. Tylko Orange jak zwykle śpi.
                        • hubcio.bydgoszcz Re: Jakiego operatora wybrać? 13.08.08, 23:47
                          vesster napisała:

> Superkoralgolu, podałeś linka do artykułu sprzed dwóch miesięcy, o
                          zadowoleniu
                          > klientów z usług operatora :) Wynika z niego, że największe
                          zadowolenie z usług
                          > deklarują łeb w łeb użytkownicy Plusa i Heyah. Artykuł sprzed 3
                          miesięcy, troch
                          > ę
                          > się pozmieniało. I wyszły nowe promocje. Moim zdaniem- trochę by
                          się w czołówce
                          > pozmieniało ;)
                          > Heyah jak na razie wypada najlepiej :) Ale też sim plus wprowadził
                          jakieś
                          > promocje... Konkurencja nie śpi. Tylko Orange jak zwykle śpi.

Tak powiedział ktoś 7 lipca. Ale teraz widać, że Orange wcale nie
                          śpi. W nowych ofertach "abonament" i "mix" w najtańszej miesięcznej
                          kwocie zobowiązania tj. 25 pln minuta kosztuje 59 gr do wszystkich,
                          a w najdroższych minuta kosztuje tylko 50 gr do wszystkich.
                          • hubcio.bydgoszcz Re: Jakiego operatora wybrać? 13.08.08, 23:49
                            niestety minuta do PLAY kosztuje 75 gr
    • Gość: adamo Re: Jakiego operatora wybrać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.08, 14:57
      to rzeczywiście na kartę będzie lepiej, ja bym wziął TT, bo tam w promocjach
      zawsze są stacjonarne uzwględnione, teraz przy starterze dostaniesz 600 smsów
      gratis, kupujesz pakiet , i masz minutę na stacjonarne za 20 gr. pzdr
    • Gość: re sprawdź PLAY - ale inne też są podobne IP: *.chello.pl 07.07.08, 16:32
      za 50 PLN masz 3 miesiące wychodzących - co daje ok 17 na miesiąc - po 49gr,
      dostajesz do tego jeszcze 20PLN premii (schodzisz do 35gr)

ale interesujące jest to, że masz 1 minutę za darmo za każde 2 przychodzące

do tego są różne pakiety (ewentualnie), które mogą obniżyć koszty połączeń - ale
      to jest chyba wszędzie

ja mam dla przykładu za darmo 200 sms w miesiacu a teraz po 15 minut za 10gr do
      wszystkich
      • vesster Re: sprawdź PLAY - ale inne też są podobne 08.07.08, 12:15
        Nie rozumiem- 17 czego na miesiąc? W Heyah mam po 45 groszy do wszystkich, plus
        15 groszy za smsa, jeśli wybiore pakiet do wszystkich. Piszesz, że masz pakiet
        200 smsów w miesiącu- w Heyah masz albo 300 smsów do wszystkich sieci, albo
        pakiet całodobowy: 3000 smsów i 300h do Heyah (pakiet albo za darmo albo za
        5,90). Fajna stawka- 10 groszy do wszystkich, ale dlaczego tylko 15 minut?
        Stawki nie są porażające. Pakiety również bywają znacznie lepsze-zobacz sobie
        choćby godzinową zawartość przykładowych pakietów. A w Heyah poza tym można
        wykupić pakiet heyah+stacjonarne za 11 groszy (pakiet 14 dni ważny) albo pakiety
        magiczne (smsy zamieniane na godziny). I mozna je łączyć z nowymi pakietami.
        Plus- starzy uzytkownicy mogą jeszcze włączyć sobie milion pisanek- czyli milion
        smsów do napisania.
        Play nie wypada super swietnie. Największym minusem Playa jest to, że z innych
        sieci do Playa jest najdrożej. I to sprawia, że Play jest na uboczu.
        • Gość: re czego nie zrozumiałeś? IP: *.chello.pl 10.07.08, 16:28
          17PLN płacisz minimum za konto wychodzące na kartę

i po co mi piszesz ile masz w Heyah? Ja napisałem wyraźnie ile jest w PLAY - nie
          podoba ci się? Przecież nie zmuszam do przejścia - ważne by każdy był zadowolony!

A ja i tak płacę per saldo mniej niż ty :))

A co mnie obchodzi, że ktoś ma do mnie zinnej sieci drożej? Wybacz a czy ty się
          przejmujesz, że ktoś do ciebie ma drożej (dużo drożej) niz na stacjonarny?
          • vesster Re: czego nie zrozumiałeś? 18.07.08, 14:28
            Spokojnie. Ty napisałeś ile masz w Play, ja napisałam ile mam w Heyah. Wiesz,
            może ktoś ma do mnie drożej niż na stacjonarne, ale też ma do mnie taniej niż do
            Play'a. Choćby w Orange- do mnie mają po 65gr, do ciebie po 75.
            • Gość: re no i dobrze, tyle że i tak mało kto wie ile płaci IP: *.chello.pl 18.07.08, 16:48
              na dany numer - choćby dlatego, ze numery sobie przechodzą pomiędzy sieciami :))

a przecież nie będziesz sprawdzał każdego w internecie przed wykonaniem telefonu :))

tak więc wyjście jest jedno - przechodzić tam, gdzie płaci się mniej - a inni
              niech się martwią, jeśli muszą płacić więcej
    • Gość: gosc Re: Jakiego operatora wybrać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.08, 14:55
      podobne pakiety jak w Heya sa tez w Orange, tylko że wszystko jest jednak trochę
      tańsze, no i wiecej ludzi jest w sieci:) jak bym był w takiej sytuacji jak
      raul.2 to pewnie bym przedłuzyl umowe w Orange z nowymi abonentami.
      • vesster Re: Jakiego operatora wybrać? 21.07.08, 15:26
        Orange nie ma takich pakietów jak Heyah. W Heyah np. wykupujesz sobie pakiet
        "wybrany numer" i przy doładowaniu za 50 złotych masz za darmo, albo po
        wykupieniu pakietu za 5,90- masz możliwość odbycia 3h dziennie, codziennie,
        rozmów z wybranym numerem. W Orange- w zależności od wysokości doładowania,
        możesz wybrać sobie darmowy numer- jednak rozmowy z nim są darmowe tylko przez
        tydzień, może dwa tygodnie (jesli doładujesz konto np. za 100 złotych). To
        zasadnicza różnica ;)
        • pomaranczowy_kot [...] 21.10.08, 23:01
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: ee Re: Jakiego operatora wybrać? IP: *.sanetja.pl 15.08.08, 00:01
      25zl to za duzo dla ciebie?
      matko
    • bright_witch Re: Jakiego operatora wybrać? 17.09.08, 10:33
      W nowych pakiecikach heyah sa polaczenia na stacjonarne telefony za 10gr :-)
      • pomaranczowy_kot [...] 21.10.08, 22:58
    • pomaranczowy_kot [...] 21.10.08, 22:50
      • amar-ain Re: Jakiego operatora wybrać? 22.10.08, 00:03
        A ja polecam Erę, ma sporo fajnych ofert lojalnościowych, a poza tym z tego co
        się orientuję to TakTak jest jedynym pre-paidem , w który możesz otrzymać ekstra
        minuty za każde połączenie przychodzące z innej sieci- fajna sprawa, gdy na
        koncie brak funduszy:p
        • superkoralgol Re: Jakiego operatora wybrać? 24.10.08, 21:57
          chyba najlepiej zapytać się samego siebie, gdzie sie ma najwięcej znajomych ;)
          spójrz, gdzie dzwonisz i tam startuj
          ja tak zrobiłam i jestem w heyah, mam zawsze najtaniej, nieważne jaka sieć w
          danej chwili przoduje z cennikiem, mnie się zawsze najbardziej opłaca plus
          pakiety "przebieraj-wybieraj" i jest najlepiej ;)
          • amar-ain Re: Jakiego operatora wybrać? 24.10.08, 23:48
            tak, to podstawowa sprawa, bo jak by nie patrzeć to rozmowy wewnątrz sieci są
            zawsze znacznie tańsze. Istotne jeszcze czy więcej piszesz czy smsujesz, wtedy
            możesz pomyśleć nad pakietami:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka