Gość: Xl Nie działały telefony sieci Orange IP: 212.160.172.* 15.09.08, 16:22 "Masło maślane". Z jednej strony czytamy, że: "Telefony nie działały w południowo- wschodniej części Warszawy. Problem dotyczył dzielnic takich jak Mokotów, Wawer, Praga Południe". A następnie czytamy: "Według naszych czytelników problem nie dotyczył jedynie południowo- wschodniej części miasta". Kto ma rację? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antek Re: Nie działały telefony sieci Orange IP: *.acn.waw.pl 15.09.08, 18:03 jak zwykle czytelnicy,przeciez nie gazeta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bototy I dalej nie działa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.08, 18:19 I dalej nie działa, niby telefon pokazuje zasięg ale sprobujcie wysłać smsa. Cóż, po tak długiej współpracy z siecią Idea (od początku) najwyższy czas zmienić operatora, skoro udają Greka i nawet żadnego bonusa nie chcą dać, matoły Odpowiedz Link Zgłoś
kotdachowy Re: I dalej nie działa 15.09.08, 18:50 I dobrze, powinny byc takie dni w roku, w ktorych wszystkie tel kom traca mozliwosc wykonywania polaczen Odpowiedz Link Zgłoś
alinaw1 Re: I dalej nie działa 15.09.08, 20:02 najlepiej wyzwać wszystkich od maatołów i bonusów się domagać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bototy Re: I dalej nie działa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.08, 20:27 Ktosiu alinaw1, jak będzie Pani/Pan posiadała swoją firmę i zrozumie, że to klient zapewnia Pani/Panu co do garnka włożyć, nauczy się Pani/Pan szacunku do wykonywanych dla niego usług. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia :) Skoro ja mogę to tym bardziej taki kołchoz. Nie pisałem o Bóg wie jakim odszkodowaniu, ale nawet mały bonus sprawiłby, że jednak bardziej przychylnie spojrzałoby się na ich brak profesjonalizmu. Czasami telefon służy właśnie do wcześniej wpomnianego zarobku, co by było co do garnka włożyć, ale wydaję mi się że Pan/Pani widzi świat tylko ze swojej perspektywy, jak zresztą wiekszość mieszkańców tego kraju :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek W piątek Orange nie przesyłał SMS-ów IP: 213.155.183.* 15.09.08, 19:28 Orange się wali (pewnie odszedł ich jedyny porządny informatyk;) Od samego rana w piątek nie mogłem wykonać przelewu, bo bank nie mógł mi przesłać SMS z kodem autoryzacyjnym. Orange zatrzymywał SMSy innych operatorów słanych do klientów Orange, którzy kiedyś przenieśli się (lub ich firma przeniosła numery) z numerem do Orange. Mając np 601 123 456 w Orange nie otrzymałbym SMS od Plusa czy Ery (nie byłem traktowany jako użytkownik numeru sieci Orange). Wszystkie SMSy na raz (w tym 5 nieaktualnych kodów do banku) przesłali około południa, gdy wiele osób miało już pozamiatane. Exlir nie dosłał przelewu dokonanego tak późno i kontrahent otrzymywał pieniądze zamiast w piątek, to w poniedziałek. To konkretne straty finansowe. Oczywiście Orange nie potwierdzał, a dopiero po naprawie przeprosił (i tak dobrze) - o ile ktoś się uparł i kazał zarejestrować swój monit/reklamację. Generalnie odradzali na infolinii, bo można było usłyszeć "nie wiem czy doczeka się pan odpowiedzi" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;-) Awaria dotarła do Opola! IP: 89.108.255.* 15.09.08, 20:38 Awaria dotarła do Opola! Orange w "stolycy polskiej piosenki" też działa jak chce, a GW nie trąbi o tym na stronie głównej! Skandal! Nie mogłem dodzwonić się do brata, przez co brat zmuszony był przyjechać do mnie osobiście, czy operator zwróci mu koszty dojazdu? Czy odszkodowania obejmą tylko mieszkańców stolycy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alex __ Ile bylo ofiar w ludziach ? ___ IP: *.136.udn.pl 15.09.08, 20:43 Ile bylo ofiar w ludziach ? Z artykulu tak czuc dramatyzmem, ze powyzsze pytanie samo sie cisnie na usta. Odpowiedz Link Zgłoś
absurdello To był koszmar właśnie jechałem do pracy gdy nagle 15.09.08, 20:44 okazało się, że mój aparat pracujący w sieci Plus dalej działa !!! O mało nie dostałem zawału serca i zatrzymania stolca !!!! Chyba zmienię operatora na Pomarańczę, bo następnym razem mogę nie przeżyć takiego szoku, że wciąż jest zasięg !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :D Koniec świata to będzie jak przestaniesz zajmować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.08, 20:52 się wysyłaniem wirusów. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Nie działają telefony sieci Orange 15.09.08, 21:14 Mieszkam na południu Warszawy, a nawet nie zauważyłam, że była jakakolwiek awaria... Rzeczywiście, "masakra"! Jutro napiszcie sensacyjny artykuł pod wielkim czerownym tytułem "Tragedia w metrze!!!" bo sobie redaktor Gazety duży paluszek na schodach przytłukł... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tytus Re: Nie działają telefony sieci Orange IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.08, 10:05 hmmm...miałeś więc wyjątkowo dużo szczęścia, ja miałem te problemy i w domu na mokotowie, i w pracy na marymoncie, a moja panna u siebie na Rakowcu...czyli prawie pół Warszawy, k. 3 godzin cisza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niedoszły klient A ja rozważałem umowę z orange ... IP: 80.50.230.* 15.09.08, 21:40 Awaria może się zdarzyć, ale w takiej sytuacji jakaś rekompensata powinna być. Ta firma nie szanuje klientów. Niczego nie kupię w tej firmie. I jeszcze przestrzegę znajomych. Odpowiedz Link Zgłoś