Gość: bobel IP: 10.200.53.* 10.10.08, 16:46 Strasznie fajny ten telefon, ale coś mi się nie podoba, że nie ma funkcji poczty elektronicznej. Teraz bez poczty w telefonie to bida, chociaż 14 dni bez ładowarki robi wrażenie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Pawel Takie coś już dawno wynaleziono IP: *.acn.waw.pl 10.10.08, 17:44 Takie coś już dawno wynaleziono - Nokia 6310i na przykład. ;-) Wielkie mi odkrycie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: Takie coś już dawno wynaleziono IP: *.acn.waw.pl 10.10.08, 17:49 By podali dokładną pojemność baterii, a nie takie suche informacje, które trudno zweryfikować i każdy, kto ma minimalne pojęcie, to wie, że to tylko marketingowa papka, bo każdy inaczej telefonu używa. :> Sorry za post pod postem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikroos Re: Takie coś już dawno wynaleziono IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.08, 20:57 I co z tego, że podaliby pojemność w mAh, skoro nie miałbyś zielonego pojęcia na temat zużycia prądu przez telefon? Czas czuwania i rozmów jest bez porównania bardziej informatywny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waniliowy Mój Samsung L170 trzymał 10 dni. IP: 80.50.230.* 10.10.08, 18:24 Tekefon nie był wyłączany na noc, w przeciągu tych 10 dni przegadałem i odebrałem połaczeń na około 45 minut. Ponieważ to nowy tel, to przez pierwszy dzień trochę prądu poszło na zapoznanie się z jego funkcjonalnością. Więc ten SE ma niezły wynik, ale nie jest przełomowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Sony Ericsson J132 bzdet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.08, 18:29 też mi świeży gniot. mam Panasonica sa6 i bateria trzyma 2 tyg przy dużo większym wyświetlaczu, pojemność baterii 1700 mah.Szkoda że brak jest panasa na naszym rynku i nowych modeli, widocznie lobby nokiowo-sonowo-eriksonowe "daje" więcej możliwości dyrektorom handlowym "naszych" operatorów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BB Każdy BlackBerry na czuwaniu działa trzy tygodnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.08, 19:09 a przy BARDZO intensywnych rozmowach - co najmniej tydzień ;) Aktualnie jednego używam jako telefonu, a drugiego jako budzika i ładuję go co miesiąc - żywotność baterii zwiększa się wyłączając moduł radiowy... Dwa tygodnie... też mi osiągnięcie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R Re: Każdy BlackBerry na czuwaniu działa trzy tygo IP: *.eranet.pl 10.10.08, 19:31 BlackBerry 8800 używam wyłącznie do poczty elektronicznej (kilkadziesiąt maili dziennie) - z wyłączaniem na noc około 6 dni pracuje bez ładowania. Zaznaczam - zero połączeń głosowych. Telefon SE P1i - średnio 2 godziny rozmów dziennie muszę ładowac codziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-gadżet Re: Każdy BlackBerry na czuwaniu działa trzy tygo IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.10.08, 00:49 > BlackBerry 8800... Zapomnieliście podać oczywiście, że BB kosztuje "troszkę" więcej niż 150zł ;-P > Telefon SE P1i - średnio 2 godziny rozmów dziennie muszę ładowac > codziennie. Wyłącz 3G będzie działał nawet 4x dłużej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Sony Ericsson J132 IP: *.opera-mini.net 10.10.08, 19:26 Uważam że się nie popisali... Ja mam nokie e50 z o wiele większą funkcjonalnością ze względu chociaż na symbiana i na standardowej baterii rozmawiam w granicach 6h a na rozszerzonej 9h... A rzadsze lądowanie baterii nie oszczędza prądu chociażby wg praw kirholffa (nie wiem czy dobrze napisałem nazwisko) poza tym nie przepadam za se... Odpowiedz Link Zgłoś
blq Re: Sony Ericsson J132 10.10.08, 19:57 mały wyświetlaczyk, słaby procesorek, mało funkcji... i recepta na tzw "dobra baterię" gotowa. to nie bateria jest dobra, tylko cała reszta do luftu. już pare lat temu posiadacze masowych nokii (6610i, 6020, 6030) mogli się o tym przekonac, przekładając tą "mega super wytrzymałą baterię" do jakiegoś modelu z symbianem. z 8 dni nagle robiło się 2-3.... na tej samej baterii PS. oczywiście to dobrze, że powstają lowendowe telefoniki dla mniej wymagających, z lepszymi parametrami czasu czuwania/rozmów. ale ważniejsze chyba są prace rozwojowe nad nowymi materiałami do zastosowania w akku? gdzie, k, te obiecywane od lat nanorurki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franky Sony Ericsson J132 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.08, 20:35 2 tygodnie - to ma być superbateria?! A czy ktoś pamięta taki telefon jak Nokia 5110? Potrafił wytrzymać 2 tygodnie nie tylko w teorii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek To wpływ preferencji klientów z Azji IP: *.piaseczno.robbo.pl 10.10.08, 21:27 Nam się wydaje, że to o nas ktoś pomyślał, a to jedynie nowy rynek na coś, co mieści się w 'podstawowym zakresie oczekiwań' dla klientów z Azji. W Indiach i w Chinach na prowincji prąd jest, albo go nie ma. A kurzu jest dostatek dla wszystkich. Dla nich to absolutna podstawa. No i cena 70 USD robi swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marter jej... kto by pomyślał IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.10.08, 22:44 Nagłówek w gazecie "telefon z superbaterią"... a tu jakaś popierdółka. Chciałbym zwrócić autorom uwagę, że są telefony, których producent podają czas 60 dni standby i 17 godzin rozmów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nefi A komu to potrzebne? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.08, 08:11 Sprzedają ludziom amiszowski telefon ale z baterią na 2 tygodnie. Po co to komu? Mamy przerwy w dostawie prądu? Ludzie nie wracają do domu częściej jak raz na 3 dni? Mieszkamy w buszu? Ludzie, myślcie, to przecież zwykły marketing. Komu tak naprawdę potrzeba takiej baterii i po co? Odpowiedz Link Zgłoś
neiden Sony Ericsson J132 11.10.08, 10:18 gdyby w polsce byly super ceny ,to nazywalbym to swietna wiadomoscia. ale super bateria? Odpowiedz Link Zgłoś
hollowcat też mi coś 11.10.08, 10:54 mam nokie 1600 i też trzyma 14 dni. Nie ma MMSów, ani poczty ale do tego to mam akurat komputer. Żadna rewelacja z taką baterią - wszystkie nokie sprzed 2 lat takie osiągi miały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szumlak Sony Ericsson J132 IP: 79.139.98.* 17.06.09, 12:39 Ten telefon ma ukryte wady po 1.Samoczynnie resetuje się (dzisiaj go odbieram z gwarancji przez to) 2.Bateria jest zbyt luzna 3.Ubogi słownik T9 4.Zawiesz się 5.Ma niekompletny system 6.Napisanie średniego sms-a na nim ze słownikiem zajmuje mi z jakieś 3 min, a na Noki sms-a o tej samej długości piszę niecałą minutę ze słownikiem. 7.Jak ktoś ma mocne nerwy to polecam. 8.P.S. Fajne jedynie radio z Rds Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dukat Sony Ericsson J132 IP: *.adsl.inetia.pl 01.10.09, 13:09 Ten sony ericsson prezentuje poziom jakości typowy dla tanich chiński produktów wytwarzanych z naciskiem "na ilość" NIE "na jakość". Nawet jak na tak prosty i ubogo wyposażony model w tym telefonie występują niestety liczne problemy: zdarza się że bez powodu nagrzewa się w nim obudowa, nieraz zawiesza się przy pisaniu SMS-ów, sam od siebie lubi się włączać i wyłączać (często zdarzające się restarty), wiadomości sieciowe odczytuje z licznymi problemami. Ponadto telefon ma cichy głośnik z kiepskiej jakości dźwiękiem, bardzo mały wyświetlacz o marnej rozdzielczości oraz niewygodną w użytkowaniu klawiaturę. Zatem sony ericsson J132 nie nadaje się dla osób starszych i mniej obeznanych z techniką. Natomiast młodsze osoby szukające prostego telefonu - do dzwonienia i SMS-owania powinny się rozglądnąć za innym modelem w podobnej cenie. Ten sony ericsson zdecydowanie nie jest wart tej ceny jaką obecnie trzeba za niego zapłacić. Odpowiedz Link Zgłoś