Gość: dzekson2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.07, 20:16 szukam w polsce krewnych o nazwisku MACHAŁOWSKI/A/nie małachowski ani michałowski tylko MACHAŁOWSKI Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: sasiadka Re: szukam krewnych machałowski/a/ IP: *.uznam.net.pl 28.07.07, 23:41 w swinoujsciu na ul. chrobrego mieszka krzysztof machałowski z zona i synami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzekson2 Re: szukam krewnych machałowski/a/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.07, 17:13 plis dowiedz się skąd pochodzą i skąd rodzice się wywodzą za 2 tyg się odezwę bużka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janusz Re: szukam krewnych machałowski/a/ IP: *.tktelekom.pl 30.11.07, 22:46 Ciekawa zbieznosc imion , w mojej czesci Malachowskich, czest wystepowaly imiona; Jan,Kazimierz ,Stanislaw ,Jadwiga ,Helena i Alicja, pradziadowie pobrali sie w Wieluniu , w dokumentach koscielnych sa celowe zamazania . Byl to rok 1854,co bylo wczesniej nie wiadomo.Mieli czworo dzieci ;Stanislawa ,Jadwige ,Adama i Kazimierz.Tyle na dzis. azimierzowie,Jadwigi,Heleny Odpowiedz Link Zgłoś
dzekson22 Re: szukam krewnych machałowski/a/ 12.12.07, 16:46 tak dzięki tylko mi nie chodzi o małacowskich tylko machałowskich s13.bitefight.onet.pl/c.php?uid=53376 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młody Re: szukam krewnych machałowski/a/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.07, 18:36 Moja rodzina ma tak na nazwisko!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzekson2 Re: szukam krewnych machałowski/a/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.07, 17:12 młody a gdzie mieszkasz skąd rodzinka pochodzi? ja jestem z warszawy a rodzina pochodzi z olszowej woli koło nowego miasta nad pilicą ojciec kazimierz a mama jadwiga ja jestem jacek mam 40 lat mam siostre kasię 37 lat i brata piotrka bliżniak kasi odezwij się plis teraz mnie z żoną nie będzie 2 tyg jedziemy z żoną na wczasy do turcji ale po powrocie odezwę się na bank Odpowiedz Link Zgłoś
dzekson22 Re: do młodego 27.09.07, 20:36 jak tam żyjesz odezwij się mój adres dzekson2@o2.pl miło było by się poznać s13.bitefight.onet.pl/c.php?uid=53376 Odpowiedz Link Zgłoś
kapelanawesela Re: szukam krewnych machałowski/a/ 29.10.07, 22:28 Witam!!! Nazywam się Marcin Machałowski. Mój ojciec ma na imię Kazimierz i mieszka w Piasecznie. Dziadek miał na imię Stanisław i mieszkał koło Nowego Miasta w miejscowości Świdrygały. Odpowiedz Link Zgłoś
dzekson22 Re: szukam krewnych machałowski/a/ 09.11.07, 04:59 cześć marcin tu jacek (dzekson2) mieszkam w warszawie mój tata też ma na imię kaziemierz a dziadek miał mikołaj mieszkał w olszowej woli koło nowego miasta spytaj może jednak jesteśmy jakąś dalszą rodziną bo typowych MACHAŁOWSKICH nie jest znowu tak dużo czekam na wiadomośc mój mail dzekson2@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
74leszek Re: szukam krewnych machałowski/a/ 17.05.15, 02:37 Mój dziadek Jan Machałowski również mieszkał w Olszowej Woli Odpowiedz Link Zgłoś
74leszek Re: szukam krewnych machałowski/a/ 05.06.15, 23:05 Mój dziadek Jan Machałowski mieszkał w Olszowej Woli i był bratem Mikołaja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: szukam krewnych machałowski/a/ IP: *.aster.pl 15.12.07, 16:34 Ja mam na imie Tomasz . Pozdrawiam rodzine : wujka Kazimierza i ciocię Jadwige oraz całą rodzinę - Tomasz Machałowski syn Andzeja i Hanny , jestem wnuczkiem Tadeusza Machałowskiego ( ze Świdrygał ) :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ilona Machałowska Re: szukam krewnych machałowski/a/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.07, 18:37 Witam!!! Jestem Ilona Machałowska i mieszkam w Działdowie... byc może jesteśmy rodziną... a Ty skąd jesteś...? Odpowiedz Link Zgłoś
kapelanawesela Re: szukam krewnych machałowski/a/ 08.11.07, 10:58 Ja wyprowadziłem się z Piaseczna niedaleko do miejscowości UWIELINY (powiat piaseczyński). Odpowiedz Link Zgłoś
dzekson22 Re: szukam krewnych machałowski/a/ 09.11.07, 05:01 ilonko a skad rodzice albo dziadkowie pochodzą bo mojego taty brat miesz we włocławku o działdowie nic nie wiem ale może też jesteśmy spokrewnieni Odpowiedz Link Zgłoś
aga9259 Re: szukam krewnych machałowski/a/ 09.11.07, 07:13 Machałowscy mieszkają też w Rytrze, Witek i jego żona Gosia wiem że maja jakas rodzine w Warszawie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: szukam krewnych machałowski/a/ IP: *.aduro.pl 30.11.07, 22:02 Cześć!Mój tata ma naimie Stanisław mieszka w Lubrańcu koło Włocławka.Pochodzi z Olszowej Woli ,moja mama ma naimie Jadwiga .Ma 3 córki Edyta,Wioleta i Beata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzekson2 Re: szukam krewnych machałowski/a/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.07, 14:03 cześć beatko tu jacek machałowski mój tata kazimierz jest bratem rodzonym moja mama też zresztą jadwiga też pochodzi z olszowej woli z domu grochal mam siostre kasię i brata piotrka bliżniaki kasię to powinnaś znać bo w lubrańcu była z tatą i z mężem na weselu pozdrawiam i całuję pozdrów rodzinkę na forum odezwało się parę osób machałowskich ale jakoś dalej nikt się nie odzywa s13.bitefight.onet.pl/c.php?uid=53376 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: szukam krewnych machałowski/a/ IP: *.aster.pl 15.12.07, 16:19 Ja mam na imię Tomasz Machałowski . Mój Tata ma na imię Andzej , Mama Hanna ( z domu Senator ) pochodzi z Olszowej Woli k/Nowego Miasta Nad Pilicą . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzekson2 Re: szukam krewnych machałowski/a/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.07, 19:12 tomek a gdzie mieszkasz? skąd dziadek ze strony taty się wywodzi a senatorów z olszowej woli to znam osobiście znaczy pamiętam tylko kazia bo nie byłem tam uuuu a z 15 lat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: szukam krewnych machałowski/a/ IP: *.aster.pl 24.12.07, 11:29 Jacek ja mieszkam w Warszawie na Tarchominie. Jestem maturzystą.Mam 2 siostry.Aneta ma 27 lat jest mężatką. Ma doje dzieci.Asia jest drugą siostrą, ma 26 lat jest mężatką i ma jedno dziecko. Moja mama jest siostrą wujka Kazia Senatora z Olszowej Woli i doskonale cię pamięta z twojego dzieciństwa. Mój dziadek Tadeusz Machałowski(zmarł w tym roku)urodził się w Swidrygałach k/Nowego Miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
kapelanawesela Re: szukam krewnych machałowski/a/ 01.04.08, 14:17 Tomku, Tadeusz Machałowski to dla mnie wujek, razem z moim ojcem Kazimierzem wychowywali się w Świdrygałach (jeśli tak można powiedzieć bo wujek był starszy od mojego ojca). Mama wujka Tadeusza czyli twoja prababcia i mój dziadek to było rodzeństwo i wychowali się w Olszowej Woli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip Re: szukam krewnych machałowski/a/ IP: *.dynamic.chello.pl 13.11.16, 14:25 Ja mam na imię Filip, mój tata Waldemar a dziadek Stanisław, dziadek pochodzi z Nowego Miasta nad Pilicą ! :) Odpowiedz Link Zgłoś
lidia-wanda Re: szukam krewnych machałowski/a/ 04.10.20, 20:33 Dobry wieczòr Panie Tomaszu Machałowski. Ciekawy przypadek : - Moja Mama zmarła w marcu 2011-go roku (miała prawie 90 lat) i jej panieńskie nazwisko było Helena Wanda Machałowska, urodzona w Kaplinie (powiat Grójecki) pod Warszawą. Jej rodzice nazywali się Andrzej Machałowski i Marianna ("z domu" : Senator !!!). Bliska rodzina nazywała moją Mamę : - Wanda (jej 2-gie imię). Po wojnie, moja Mama i jej brat (Jan Machałowski) wyjechali do Szczecina (ja się tam urodziłam i moich 3-je braci). Mam 63 lata. Ja dzisiaj odpowiedziałam innej osobie (o godz. 14:09) na tym samym forum (napisałam więcej informacji, to proszę je sobie przeczytać, jeżeli to Pana interesuje :) Pozdrawiam i życzę "dobrego zdrowia" (z powodu epidemii). Z poważaniem, Lidia (alias : "lidia-wanda") Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Machałowski Re: szukam krewnych machałowski/a/ IP: *.abp.pl 28.12.07, 14:11 ja ma na imie marcin machałowski mieszkam w działdowie moja babcia ma na imie balbina a dziadek aloizy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szymek Re: szukam krewnych machałowski/a/ IP: *.el1.ftnet.pl 30.03.08, 12:14 ja sie tak nazywam.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Machałowski Re: szukam krewnych machałowski/a/ IP: *.zamosc.mm.pl 01.10.08, 21:42 Witam wszystkich Machałowskich.Przypadkowo znalazłem tą dyskusje. Tak jak szanowne towarzystwo nazywam się Machałowskii mieszkam aktualnie w Zamościu. Pochodzę z Rawy Mazowieckiej mój tato_ Machałowski Jan był jedynakiem i mieszkał we wsi Niemgłowy ( okolice Cielądza), dziedek - Machałowski Wacław pochodził ze wsi Zuski( okolice Nowego Miesta) jak sie dowiem dalej to zamieszcze edit tego posta. p.s Jest nas dużo w Rawie o takim nazwisku ponieważ mam 4 braci i siostrę, Ja - Krzysztof , bracia Sławomir, Jacek, Tadeusz, Marek i siostra Helena oczywiscie wszyscu już żonaci i dzieciaci. z samej naszej najblizszej rodziny znajdzie sie ok. 30 osób Serdecznie pozdrawiam KM ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: szukam krewnych machałowski/a/ IP: *.adsl.inetia.pl 21.10.08, 20:53 Tomek ze Szczecina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan machałowski Re: szukam krewnych machałowski/a/ IP: *.torun.mm.pl 02.11.08, 22:16 Witam...nazywam sie machałowski jan i mieszkam w toruniu...moj dziadek ( niezyjacy juz) mial brata..... i w toruniu jest kilka rodzin o tym nazwisku.....chetnie bede przegladac tu wpisy..moze ci wszyscy co juz sie wpisali to jakos spokrewnieni sa?? wiem ze jest duze skupisko w okolicu warszawy? pozdrawiam] yachx@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: szukam krewnych machałowski/a/ IP: *.adsl.inetia.pl 07.09.15, 01:03 EDIT: Jako młody chłopak wypełniłem ten wpis, obecnie mam 22 lata, mój młodszy brat 17. Tata Ryszard Machałowski pochodzi z Międzyzdrojów, obecnie mieszkamy w Szczecinie, mój śp dziadek Władysław Machałowski pochodził z Grójca pod Warszawą, po naszej rodzinie chodzą słuchy, że nasze nazwisko jest błędem w dokumentach po błędnym zarejestrowaniu dziadka Władka w księgach administracyjnych, niestety ciężko to po tylu dziesięcioleciach zweryfikować :) Obecnie od 3 pokoleń na pewno mamy na nazwisko Machałowscy i tak już pozostanie, pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
lidia-wanda Re: szukam krewnych machałowski/a/ 04.10.20, 14:09 Dzień dobry Panie Tomku, Na imię mam Lidia (mam 63 lata) i mieszkam we Francji od 34-ech lat. Mój komputer nie ma wszystkich polskich liter (i / lub akcentów), więc będę pisać z błędami wbrew mojej woli, jeśli w Pana tekście nie znajdę jakiejś litery do skopiowania (?). Z góry przepraszam za te ewentualne błędy :) Moja Mama zmarła w marcu 2011-go roku (miała prawie 90 lat) i jej panieńskie nazwisko było Helena Wanda Machałowska, urodzona w Kaplinie (powiat Grójecki) pod Warszawą. Jej rodzice mieli na imię Andrzej i Marianna ("z domu" : Senator). Bliska rodzina nazywała moją Mamę : - Wanda (jej 2-gie imię). Biorąc pod uwagę fakt, że nasi przodkowie pochodzą z tego samego powiatu (!!!), że w tamtych latach rodziny były bardziej wielodzietne i .... !!!! ... że moja Mama opowiadała mi o tym "błędzie w rejestrach" (zmiana z nazwiska "Małachowski" na "Machałowski" !!! ), jest ogromne prawdopodobieńswo tego, że mamy wspólnych przodków. Krótko po 2-giej Wojnie Światowej, moja mama wyjechała do Szczecina i tam wyszła za mąż (ja się tam urodziłam i moi 3-ej bracia). Mamy brat (już nie żyje) = Jan (chyba Jan a nie Janusz ? Nazywaliśmy go "Wójek Janek") Machałowski także zamieszkał (po wojnie) w Sczecinie (wtedy to była w Polsce "ziemia obiecana", a zwłaszcza po przejciu armii niemieckiej i sowieckiej = rabunki, zniszczenia, a potem konfiskacje ziem przez wówczas nową "komunę") i tam nadal żyje jego 2-je dzieci : - Andrzej Machałowski i (jego siostra) Krystyna, która jest mężatką = nosi nazwisko jej obecnego męża (a ich "śp" najmłodsza siostra LIDIA = "Lidka" spadła z okna, bo myła je krótko po porodzie jej 2-go dziecka = była jeszcze osłabiona. Była moją ulubioną kuzynką w czasach naszego dzieciństwa :( :( ... Biorąc pod uwagę naszą różnicę wieku (Pan ma teraz 27 lat a ja 63), to Pana dziadek mògł być synem brata mojego dziadka (albo synem któregoś kuzyna mojego dziadka ??? W tamtych czasach rodziny zamieszkiwały te same regiony, bo byli "przywiązani do ich własności ziemskich ... :) :) Czy Pan, Panie Tomku, ma Pan więcej wiadomości na ten temat (więcej niż to co Pan już napisał ? Ja znalazłam tylko jeden Pana tekst z 7-go września 2015-go roku). Jeśli jesteśmy (oddaloną, ale) rodziną, to być może znajdziemy wspólnie jakieś dowody = "rodzinne powiązania" ? :) Czekam na wiadomość od Pana i w międzyczasie zadzwonię do mojego starszego (o 10 lat) brata (który "zawsze ma coś do powiedzenia na każdy temat), to może jeszcze się czegoś dowiem ? :) Serdecznie pozdrawiam Pana i wszyskich Machałowskich z Polski i z poza jej granic (i takich potomków Machałowskich jak ja :) Życzę Wam przede wszystkim ZDROWIA (w tych tragicznie dziwnych czasach). W Paryżu sytuacja znowu się pogarsza, więc unikam wychodzenia z domu, bo boję się że jeśli "załapię" agresywną formę Covida-19, to mój syn (jedynaczek) żyjący w Chinach (od 2 + 1/2 roku) wróci za maximum 3 miesiące na paryską ulicę (że stanie się samotnym "kloszardem" po skomplikowanym rozwodzie i w "żałobie" po jedynej w tej chwili kochającej go osobie = po jego matce) zamiast pod "rodzinny dach" i do rodziny (bo jestem tylko lokatorką). Podczas kwarantanny we Francji, ciężko przeżywałam równolegle tę jego chińską kwarantannę, którą on dzielił pod wspólnym dachem z chińską (prawdziwą) "psychopatką" (jest w trakcie separacji i załatwiania rozwodu tam, więc nadal o niego się martwię, bo ta kobieta nim i wszystkimi osobami wokół potwornie manipuluje = jest zdolna i inteligentna, więc tym bardziej niebezpieczna ...) ... Z poważaniem, Lidia Odpowiedz Link Zgłoś
basta1911 Re: szukam krewnych machałowski/a/ 26.05.25, 23:47 Czesc. Jestem z Machałowskich, a Krzysztof Machałowski to brat taty i mój chrzestny. Chętnie podzielę się wiedzą na temat rodziny. Napisz proszę: mch.mobile786@8shield.net Odpowiedz Link Zgłoś