Gość: iga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.04, 14:01 Lubię taką:makaron i wiele składników-kiedyś podobna była w Billi,bez majonezu,tylko z jakimś sosem.Chyba był tam też por.Kto umie ją zrobić,albo jakąkowiek z makaronem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Cynamoon Re: SAŁATKA Z MAKARONEM IP: *.it-net.pl 11.01.04, 15:59 Jakokolwiek: makaron typu muszelki (al dente) 10 dkg sera z niebieska plesnia (im ostrzejszy w smaku, tym lepiej) 20 dkg pieczarek 10 dkg orzechow wloskich (pokruszyc i uprazyc na suchej patelni) 1 jablko (Granny Smith, lub inne) sok z 1 cytryny ( ja wole z limonki) garsc listkow swiezej bazylii 1,2 zabki czosnku (rozgniesc) odrobina soli (bo ser slony), pieprz, slodka papryka,kilka lyzek oliwy. Wszytskie skladniki drobno pokroic i wymieszac a potem na troche do lodowki. Ja nie przepadam za salatkami makaronowymi, ale ta byla w miare ciekawa w smaku :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: SAŁATKA Z MAKARONEM IP: *.zgora.dialog.net.pl 11.01.04, 18:47 Ja mam taki przepis: Pazka makaronu 500 dk muszelki najlepiej muszelki te male ale duze tez moga byc 1 udko z kurczaka wędzone puszka kukurydzy 1 papryka (najlepiej czerwona) 6 jajek na twardo sredni por majonez, sol, pieprz. Wszystkie składaniki pokroic i wymieszac z majonezem, przyprawic. Jest pyszna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iga Re: SAŁATKA Z MAKARONEM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.04, 19:05 Dziękuję!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iga Re: SAŁATKA Z MAKARONEM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.04, 21:10 Większość wypróbowałam,a ta z kurczakiem wędzonym jest naprawdę pyszna- wszystkim dziękuję!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: SAŁATKA Z MAKARONEM IP: *.elb.vectranet.pl / 81.15.226.* 29.01.04, 01:10 wyprobowalam. fakt, skladniki wykwintne, ale... makaron totalnie przeszedl smakiem sera, ktory zdominowal i przyćmił pozostałe składniki. sałatka zciemniała i nie wyglądała apetycznie. cytryna w dużej ilości nadała smakowi całości banalny smak. jest jeszcze drugie "ale" - sałatka smakowała wielbicielom pleśniowych serów oraz kuchni niebanalnej. zrobiona po raz drugi z dodatkiem koperku, wymianą cytryny na limonki oraz dodaniem mniejszej ilości sera okazała się bardzo fajną propozycją. pozdrawiam. g Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: SAŁATKA Z MAKARONEM IP: *.elb.vectranet.pl / 81.15.226.* 29.01.04, 01:13 wyprobowalam. fakt, skladniki wykwintne, ale... makaron totalnie przeszedl smakiem sera, ktory zdominowal i przyćmił pozostałe składniki. sałatka zciemniała i nie wyglądała apetycznie. cytryna w dużej ilości nadała smakowi całości banalny wymiar. jest jeszcze drugie "ale" - sałatka smakowała wielbicielom pleśniowych serów oraz kuchni niebanalnej. zrobiona po raz drugi z dodatkiem koperku, wymianą cytryny na limonki oraz dodaniem mniejszej ilości sera okazała się bardzo fajną propozycją. pozdrawiam. g Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mniam Re: SAŁATKA Z MAKARONEM IP: *.range217-44.btcentralplus.com 11.01.04, 22:58 Bardzo pyszna i nieskomplikowana jest z brokulami, tunczykiem (w oleju), czosnkiem i majonezem. Sol i pieprz do tego tez oczywiscie. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: SAŁATKA Z MAKARONEM IP: *.elb.vectranet.pl / 81.15.226.* 12.01.04, 00:03 pyszna i nieskomplikowana (imprezowa): makaron, kabanosy, ogorki kiszone, cebula (najlepiej czerwona), pokrojone w kostke + majonez i ulubiona zielenina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: SAŁATKA Z MAKARONEM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.04, 21:41 pyszne te sałatki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: figa Re: SAŁATKA Z MAKARONEM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.04, 18:34 paczka makaronu tri color swiderki sloik suszonych pomidorow brokuly swieze lub mrozone(rozyczki) dodatkowo, wg uznania bazylia swieza , czosnek , mieso z pieczonego kurczaka Makaron ugotowac al dente Brokyly obgotowac Pomidory(1/2 sloika) pokroic w cieniutkie paski Zimny makaron polac oliwa z pomidorow dodac dodatki wg uznania sol pieprz dodac pomidory wymieszac na koniec delikatnie wymieszac z brokulami ja posypuje jeszcze startym parmezanem tyz przed podaniem najlepsza po 4-5 godzinach jak sie przegryzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: SAŁATKA Z MAKARONEM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.04, 21:28 najnowsze odkrycie: paczka tortellini (najlepsze z nadziniem serowym!) ugotować puszka kukurydzy puszka groszku sporo białej części pora (pokrojone w piórka) ogórek konserwowany - sporo - w kostkę wszystko wymieszać doprawić solą pieprzem i majonezem (w wersji light mjozez z jogurtem) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: SAŁATKA Z MAKARONEM IP: *.vf.shawcable.net 13.01.04, 06:45 Pokroic: 2 jajka na twardo(lub 3) 2 lub 3 selery naciowe razem z listkami Rzodkiewki marchewki(surowe) papryka czerwona (surowa) moze byc tez troche kurczaka gotowanego, ale nie musi majonez sol, pieprz Wymieszac wszystko z makaronem. Smacznego! Pozdrowienia. Dorota Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BRy Re: SAŁATKA Z MAKARONEM IP: *.net.autocom.pl 13.01.04, 12:48 Niezła jest według przepisu mojej najlepszej koleżanki: - szklanka suchego makaronu (ładnie wygląda typu takie małe kółeczka, ale na Święta zastosowałem np. kolorową mieszankę - czerwony, zielony i zwykły - z motywami bożonarodzeniowymy, kupioną w Realu), makaron ugotować z dodatkiem kostki rosołowej lub vegety albo soli i łyżki oliwy i wystudzić, - spory świeży pomidor, pokrojony w kostkę, - 2-3 jajka ugotowane na twardo, pokrojone w kostkę, - średnia cebula (ładnie też wyglądają dwie małe - jedna czerwona, druga biała) pokroić w drobniutką kostkę, - pół szklanki oliwek bez pestek (mogą być pół na pół - zielone i czarne), pokroić w poprzek w takie pierścionki, - szklanka majonezu, - można też dodać pokrojone w kostkę: szynkę albo inną wędlinę, resztkę pieczeni, wędzonego lub grilowanego kurczaka - ilość wg uznania albo posiadania. Wszystko wymieszać i zostawić w chłodnym miejscu na jakieś dwie godziny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k. Re: SAŁATKA Z MAKARONEM IP: 217.113.224.* 28.01.04, 11:43 Salatka Madzi (makaronowo-tunczykowa) Makaron male swiderki (ilosc wedle uznania) 2 puszki tunczyka w oliwie 1 puszka pomidorow w zalewie oliwki czarne i zielone mala cebulka (lub duza, jesli b. ktos lubi cebule) 2-3 duze ogorki konserwowe 3 jajka na twardo natka pietruszki Wszystko pokroic w kawaleczki dowolnej wielkosci, wymieszac, posolic (ja uzywam soli ziolowej) i zalac sosem (ja mieszam majonez z zalewa z pomidorow). Salatka jest pyszna! Mozna tez zrezygnowac z makaronu i jesc ja ze swieza buleczka lub grzankami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka pycha salatka :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.04, 17:59 kupuje dobrze uwedzony boczek chudy kroje na male kawaleczki obsmazam na patelni gotuje makaron muszelki 2 zabki czosnku wyciskam mieszam to wszystko z majonezem dekoracyjjnym winiar ( wyprobowany najlepszy do tej akurat salatki) no i oczywiscie dodaje zoltego startego sera pychota zarowno na zimno jak i na goraco :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Camille Re: SAŁATKA Z MAKARONEM IP: *.SNVACAID.dynamic.covad.net 28.01.04, 23:43 Salatke makaronowa miesza sie w USA albo z majonezem albo z sosem vinegrette /ta wole/. Skladniki to najczesciej zielony groszek/mozna wrzucic jeszcze zamrozony/. oliwki, kaparki, kawalki suszonych pomidorow z oliwy, karczochy marynowane, szparagi/moga byc z puszki/, kawalki marynowanej papryki, surowa czerwona cebula, itp. Wszystko zalezy od inwencji, ale sa to tylko jarzyny, zadne miesa. Tu sie takowa podaje glownie do mies z grilla lub jako czesc zimnego bufetu/pikniku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: SAŁATKA Z MAKARONEM IP: *.crowley.pl 29.02.04, 11:49 Ostatnio robię taką (przepis wykopany w necie): - makaron - 5-6 konserwowych ogórków pokrojonych w drobną kosteczkę - puszka kukurydzy - 2 czerwone cebule drobno posiekane - 20 dag szybki pokrojonej w drobną kosteczkę (ja użyłam wędliny z indyka) - 2 łyżki majonezu Wszysko wymieszać i schłodzić w lodówce. PYCHA :-) Odpowiedz Link Zgłoś