Dodaj do ulubionych

Koncentrat mango

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.04, 13:03
Czy ktoś z Was orientuje się, czy jakaś firma oferuje na rynku koncentrat
mango? Mam pomarańczowy SunQuick i gdyby był taki mango, byłbym w siódmym
niebie. Niestety mango ta firma nie ma w ofercie, zbyt mało popularny smak.

Czy ktoś mógłby mi pomóc?
Obserwuj wątek
    • dziuunia Re: Koncentrat mango 15.01.04, 13:26
      Właśnie że ma
      www.scott.mu/productdetails.aspx?productid=204&catid=59
      I nie tak dawno widziałam bodajże w Carrefourze ten sok.W Trójmieście
      konkretnie.Z mango oczywiście:)
      • Gość: Bobas Re: Koncentrat mango IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.04, 14:34
        Jestem właśnie z Trójmiasta. Jadę jutro do carrefoura. Jeśli to prawda to
        chyba Cię ozłocę :-)
        Zdesperowany zadzwoniłem nawet do dystrybutora Sunquicka na kraj. Powiedzieli
        mi, że sprowadzają go zza Bałtyku i niestety z 18 smaków mogą sprowadzać tylko
        cztery, bo pozostałe mają konserwant dopuszczony w UE, a u nas nie. No i w
        tych niedopuszczonych jest właśnie mango.
        Ale skoro mówisz, że widziałaś, to może ktoś inny sprowadził i udało się
        obejść przepisy.
        Lecę sprawdzić.
        • dziuunia Re: Koncentrat mango 15.01.04, 14:59
          Widziałam na 100% ale jak już wspominałam jakiś czas temu.Więc może zdążyli
          już wycofać?Oby nie.Sprawdź jeszcze w Bomi bo tam mają duży wybór różnych
          nietypowych rzeczy.Powodzenia:)
    • Gość: P. Re: Koncentrat mango IP: *.proxy.aol.com 16.01.04, 01:49
      viands.pl/produkty.html
      • dziuunia Re: Koncentrat mango 16.01.04, 08:48
        Bobas napisz czy dostałeś ten koncentrat.A jak nie to zawsze możesz się
        zaopatrzyć w firmie z tego linka wyżej.Worki 210 litrów w gustownej beczce lub
        23 litry w 'kartoniku' hehe:)))))))))))Dobre:)
        • Gość: Bobas Re: Koncentrat mango IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.04, 00:16
          Niestety w Carrefourze koncentraty SunQuicka (w tym moje poszukiwane mango)
          zniknęły kilka miesięcy temu, a pytani pracownicy nie przewidują, żeby w
          najbliższym czasie się pojawiły.
          Ale dzięki za ten trop.

Co do oferty Viands, to rzeczywiście nie za bardzo mi potrzeba 23 litrów
          koncentratu :-)
          Ale postaram się tam zadzwonić, może jakaś firma bierze od nich i sprzedaje to
          w mniejszych porcjach.
    • Gość: alex Re: Koncentrat mango IP: *.den.nilenet.net 18.01.04, 01:13
      czy masz jakis dobry przepis do ktorego ci ten koncentrat potrzebyny ???
      Domyslam sie ze to to moze byc jakis egzotyczny koktail :-)
      • Gość: Bobas Re: Koncentrat mango IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.04, 12:53
        Przepis jest prosty jak konstrukcja cepa: jogurt, trochę mleka, lód i
        koncentrat. Wszystko razem miksować albo mieszać w shakerze, aż na wierzchu
        zrobi się piana. Nazywa się to lassi i jest powszechnym napojem chłodzącym na
        subkontynencie indyjskim. A z mango jest wyjątkowo pyszne.
        • Gość: marghe_72 Re: Koncentrat mango IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.01.04, 18:31
          a ze swiezym mango nie byłoby smaczne?
          M.
          • Gość: Bobas Re: Koncentrat mango IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.04, 23:48
            Próbowałem ze świeżym mango, ale miąższ jest jakiś taki włóknisty i łykowaty.
            Nie wyszło takie, jak piłem w knajpkach hinduskich, prawie nie miało smaku
            mango. Chyba, że ktoś zna sposób prawidłowego obierania, może coś źle
            robiłem...
            • wedrowiec2 Re: Koncentrat mango 19.01.04, 23:59
              Jeśli próbowałeś ze świeżym kupionym w kraju, to trafiłeś na zły egzemplarz. Po
              prostu, jak zresztą większość owoców, nie był on naturalnie dojrzały lub proces
              sztucznego dojrzewania zachodził nie w takich warunkach jak trzeba. Lubię
              mango, ale w Polsce kupiłam tylko raz - i starczy. Wolę przywożone z obcych
              krajów:(
    • Gość: Pichciarz Re: Koncentrat mango IP: *.proxy.aol.com 19.01.04, 18:54
      Czy to wszystko znaczy, że owoce mango nie są w Polsce sprzedawane?
      • brunosch Re: Koncentrat mango 20.01.04, 14:07
        Są sprzedawane, ale trudno trafić na dojrzały egzemplarz. A jeśli nawet, to
        sztucznie popędzany - ma kolorek, ale jest cierpki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka