hotally 25.10.09, 23:31 Do czego wykorzystujecie mascarpone procz deserów? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tylkopytam Re: mascarpone IP: *.toya.net.pl 26.10.09, 09:46 bene czy ty aby dobrze się czujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: mascarpone 26.10.09, 11:50 Swietnie. Nie wiem, co lepszego mozna napisac komus, kto nie wie, do czego sluzy przegladarka forum albo internetowa. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: mascarpone 26.10.09, 09:16 Szukalas w galerii? Powinno tam byc troche niedeserowych przepisow. Np. fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,74714735,74714735.html Odpowiedz Link Zgłoś
kluchucha Re: mascarpone 26.10.09, 11:34 jakoś nie przepadam za mascarpone... używam tylko i wyłącznie do tiramisu - smakuje rewelacyjnie. ale jakoś do potraw na słono sobie nie wyobrażam tego serka, jest zbyt mdły(?) Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: mascarpone 26.10.09, 11:53 W tiarmisu tez bylby mdly, gdyby nie tony cukru, kawy, wanilia i jajka. Ale zgadzam sie - mascarpone jest mocno przereklamowane. W wielu miejscach da sie bez szkody (a imo raczej z korzyscia) wymienic na smietanke, a w innych - na dobry ser kremowy polski. Oba te produkty maja, w odroznieniu od mascarpone, wyrazisty smak i ciekawsza konsystencje. Odpowiedz Link Zgłoś
alinka_li Re: mascarpone 27.10.09, 23:15 Nie mam zdania na temat przereklamowania (lub nie) mascarpone, ale uważam, że ten serek mam bardzo specyficzny i tylko sobie właściwy smak. Nie do zastąpienia. Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: mascarpone 28.10.09, 00:11 E tam, wlasnie ze do zastapienia. W wiekszosci znanych mi receptur z mascarpone jego mdlawy i delikatny smaczek jest skutecznie zabijany roznymi mocnymi dodatkami. Imho uzywa sie go glownie ze wzgledu na konystencje. Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: mascarpone 26.10.09, 12:16 nalesnik + mascarpone + maliny dla mnie to najmilsze wspomnienie tegorocznego lata :) no moze drugie, zaraz po Sycylii i jej kulinariach :) Odpowiedz Link Zgłoś