Dodaj do ulubionych

Odgłosy lodówki

IP: 217.96.36.* 02.02.04, 13:55
Nowa Amica, gdy włącza się agregat - wydaje taki dżwięk jakby słoń ryczał!
Oczywiście nie taki głośny ale cos w tym rodzaju. Lodówka stoi już 3
tygodnie. Czy to normalne?
Obserwuj wątek
    • kiwiczek Re: Odgłosy lodówki 02.02.04, 16:40
      Witaj!!!

Moja lodówka "No name" wydaje takie dźwięki jakby szamała całą swoja zawartość.
      Pozdrawiam
    • Gość: pn Re: Odgłosy lodówki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.04, 17:37
      ludzie wypuscie te wyglodniale slonie z lodowek, UWOLNIC SLONIA!!!!
    • Gość: Aga Re: Odgłosy lodówki IP: *.ha3.agh.edu.pl 02.02.04, 20:36
      Gość portalu: Marek napisał(a):

> Nowa Amica, gdy włącza się agregat - wydaje taki dżwięk jakby słoń ryczał!

A w naszym Whirpool'u chyba mieszkają pingwiny :) i wydają takie dźwięki jakby
      kruszyły lód (coś jakby odgłos pękającej kry).
      :)))
      • wedrowiec2 Re: Odgłosy lodówki 02.02.04, 20:42
        Moja amica, gdy włącza się agregat, wydaje takie dźwieki, jakby ktoś krótko,
        ale mocno stepował lub tańczył flamenco:(
    • emka_1 Re: Odgłosy lodówki 02.02.04, 20:59
      cichutki szmer mojej candy można usłyszeć jedynie w czasie 'ciszy nocnej'. jest
      wypoziomowana:)
      • jottka Re: Odgłosy lodówki 02.02.04, 21:03
        ale za to pod lodówką szaleją ci tańczące łyżeczki :)
        • emka_1 Re: Odgłosy lodówki 02.02.04, 22:14
          nie znam producenta cichych kotów :(
      • Gość: hermi Re: Odgłosy lodówki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.04, 12:36
        Tak jest, moja candy też cichutka. Od czasu do czasu w ciszy nocnej słychać
        tylko "Turbo cold", taki wiatrak wymuszający obieg zimnego powietrza wewnątrz.
    • Gość: Andzia Re: Odgłosy lodówki IP: *.jgora.dialog.net.pl 02.02.04, 22:24
      A moja Whirlpool two compressors chodzi cały czas i tak głośno jak Niagara ,a
      prądu żżżre że strach.
    • Gość: pn Re: Odgłosy lodówki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.04, 12:02
      abstrahujac od sloni to wszystki lodowki teraz produkowane sa na propan-butan, czyli ekoligiczne i bezfreonowe dlatego tak jecza i rzeza;-D
      • Gość: paulos Re: Odgłosy lodówki IP: *.mos.gov.pl / *.mos.gov.pl 04.02.04, 12:09
        Czyli trzeba przyzwyczaić się do tego bulgotania, syczenia itp. Ja dwa dni temu
        kupiłem whirlpoola i myślałem, że chyba trzeba będzie ją zwrócić (mam parę dni
        na sprawdzenie), bo szumy po dwóch dniach użytkowania nie zanikły. Trochę to
        irytujące. Ale rozumiem, że teraz wszystkie tak mają. Tak?
    • Gość: y Re: Odgłosy lodówki IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 04.02.04, 13:04
      Moj whirlpoola to sapie lub chrapie
      • brunosch Re: Odgłosy lodówki 04.02.04, 13:12
        [...]on nas na pewno łajnem ochlapie
        wszystko nam wyje,
        whisky wypije,
        zła sytuacja
        zła sytuacja
        A więc zarządzam - EWAKUACJA!!!
        (tak mi się tekst Dymnego z Piwnicy przypomniał)
        Wy to macie dobrze - ktoś ma słonia, ktos pingwiny, albo stepujący balecik.
        Ja miałem to wszystko razem w starym, radzieckim jeszcze "Mińsku". Boszszsz, co
        tam się działo! Nie dość, że coś w niej grzmiało i dudniło, to w dodatku
        potępieńczo wyło i to w górnych rejestrach, a na koniec szarpało nią agonalnie
        i to przez dłuższą chwilę.
      • Gość: pn Re: Odgłosy lodówki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.04, 00:24
        ty, wypusc tego meza z lodowki, co?;-D
    • ad_s Re: Odgłosy lodówki 04.02.04, 22:40
      Mój półroczny Whirlpool chodzi cichutko, ale czasem tak hmm... nieelegancko a
      głosno siorbie. Ma tak od nowego :-/
      • Gość: lu Re: Odgłosy lodówki IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.02.04, 01:39
        A ja mam super-Simensa z systemem zabezpieczajacym przed psuciem zywnosci.
        Lodowa strzela co jaks czas jak z pistoletu. Slowo honoru, nie przesadzam. Paru
        gosci zeszloby na zawal. Byl mechanik, pogrzebal... pogrzebal... I dlalej
        strzela. A jak zasysa powietrze w srodku (co kilka otwarc drzwi) to jakby
        Komarek ruszal.
        Jedzenie sie nie psuje, nie slimaczy. Obsycha.
        • Gość: Marek Re: Odgłosy lodówki IP: 217.96.36.* 06.02.04, 08:43
          Hmmm, ten odgłos czasem przypomina słonia a czasem.... słychac tak, jakby ktoś
          spuszczał wodę w toalecie - taki charakterystyczny dziwny odgłos....
          Kurcze, lodówka ma około miesiąca - nie wiem, czy wzywac mechanika czy próbować
          się przyzwyczaić?!!
    • Gość: pn Re: Odgłosy lodówki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.04, 11:32
      po to masz gwarancje zeby wzywac, zawolaj niech wypusci tego slonia z jego toalety, tfu twojej lodowki albo moze go chociaz nauczy cicho wode spuszczac:> hihihi
      • Gość: Marek Re: Odgłosy lodówki IP: 217.96.36.* 06.02.04, 12:37
        Nie chciałabym byc obciążony kwotą 50zł za tzw "nieuzasadnione wezwanie"! Może
        okazać się, że to "normalne" odgłosy a nie awaria objęta gwarancją - jest taki
        zapis w gwarancji.
        • Gość: Linn Re: Odgłosy lodówki IP: *.dialup.tiscali.it 06.02.04, 15:58
          Producenci powinni dolaczac kasete z nagranymi odglosami zgodnymi z norma.
          Unikneloby sie wtedy niepotrzebnego wzywania specjalistow. Dobrze byloby takze
          zaczac zakup lodowki wlasnie od przesluchania takiej kasety. Tylko ktory z
          producentow mialby odwage?
        • Gość: lu Re: Odgłosy lodówki IP: *.aster.pl / *.acn.pl 06.02.04, 23:29
          To w Polsce istnieje kara za nieuzasadnione wezwanie??? Ratunku!!! A gdzi sa
          organizacje konsumenckie??? Co to za wredna firma?
          • Gość: Marek Re: Odgłosy lodówki IP: 217.96.36.* 09.02.04, 13:02
            Tak, najwyraźniej. Płaci się wtedy 50 zł. Lodówka ma na imię AMICA. NIe wiem,
            czy inne lodówki też mają takie zapsisy.
            Przy okazji: brat podpowiedział mi, jak brzmi jeden z odgłosów, który wydaje
            lodówka: jakby ktoś dmuchał w szyjkę butelki. I to nie tylko, gdy włącza się
            agregat. Drugi odgłos przypomina trochę uderzanie butelek o szybę. Jezuuu.......
            • Gość: pn Re: Odgłosy lodówki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.04, 14:53
              powaznie trzeba placic, co za brednie, a jak motywuja to nieuzasadnione wezwanie, to masz sie znac i wiedziec co jest a co nie jest nieuzasadnione? Teraz wiem czemu mam Whirpoola... Wolaj i nie plac, nie daj sie;-} A powedz nam co w koncu mechanik wypuscil z tej lodowki, biedny stwor, musi sie tam strasznie meczyc i marznac....
              • Gość: Marek Re: Odgłosy lodówki IP: 217.96.36.* 10.02.04, 09:18
                Tez lubię zwierzęta więc.... :)

W Karcie Gwarancyjnej napisane jest tak:

"14. W przypadku nieuzasadnionego wezwania serwisu (np. brak wady, instruktaż
                obsługi, usterka nie objęta gwarancją) użytkownik pokrywa koszty dojazdu
                serwisu (w kwocie zryczałtowanej 50 zł). Do czasu uregulowania należności
                kupujacy nie korzysta z uprawnień gwarancyjnych." Koniec cytatu.

Inna sprawa, że niby w instrukcji starano się OPISAĆ odgłosy "normalne" ale
                chyba nieskutecznie, skoro mam wątpliwości?..... ;)

• Gość: RED WYPOZIOMOWANIE - to może byc to! IP: 193.0.117.* 13.02.04, 13:33
                  moja Amica też świrowała bo była niedokładnie wypoziomowana, mało tego, od
                  czasu do czasu jej to wraca ale wtedy poprawiam wypoziomowanie i cichnie...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka