Gość: Marek IP: 217.96.36.* 02.02.04, 13:55 Nowa Amica, gdy włącza się agregat - wydaje taki dżwięk jakby słoń ryczał! Oczywiście nie taki głośny ale cos w tym rodzaju. Lodówka stoi już 3 tygodnie. Czy to normalne? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kiwiczek Re: Odgłosy lodówki 02.02.04, 16:40 Witaj!!! Moja lodówka "No name" wydaje takie dźwięki jakby szamała całą swoja zawartość. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pn Re: Odgłosy lodówki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.04, 17:37 ludzie wypuscie te wyglodniale slonie z lodowek, UWOLNIC SLONIA!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Odgłosy lodówki IP: *.ha3.agh.edu.pl 02.02.04, 20:36 Gość portalu: Marek napisał(a): > Nowa Amica, gdy włącza się agregat - wydaje taki dżwięk jakby słoń ryczał! A w naszym Whirpool'u chyba mieszkają pingwiny :) i wydają takie dźwięki jakby kruszyły lód (coś jakby odgłos pękającej kry). :))) Odpowiedz Link Zgłoś
wedrowiec2 Re: Odgłosy lodówki 02.02.04, 20:42 Moja amica, gdy włącza się agregat, wydaje takie dźwieki, jakby ktoś krótko, ale mocno stepował lub tańczył flamenco:( Odpowiedz Link Zgłoś
emka_1 Re: Odgłosy lodówki 02.02.04, 20:59 cichutki szmer mojej candy można usłyszeć jedynie w czasie 'ciszy nocnej'. jest wypoziomowana:) Odpowiedz Link Zgłoś
jottka Re: Odgłosy lodówki 02.02.04, 21:03 ale za to pod lodówką szaleją ci tańczące łyżeczki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hermi Re: Odgłosy lodówki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.04, 12:36 Tak jest, moja candy też cichutka. Od czasu do czasu w ciszy nocnej słychać tylko "Turbo cold", taki wiatrak wymuszający obieg zimnego powietrza wewnątrz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andzia Re: Odgłosy lodówki IP: *.jgora.dialog.net.pl 02.02.04, 22:24 A moja Whirlpool two compressors chodzi cały czas i tak głośno jak Niagara ,a prądu żżżre że strach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pn Re: Odgłosy lodówki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.04, 12:02 abstrahujac od sloni to wszystki lodowki teraz produkowane sa na propan-butan, czyli ekoligiczne i bezfreonowe dlatego tak jecza i rzeza;-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paulos Re: Odgłosy lodówki IP: *.mos.gov.pl / *.mos.gov.pl 04.02.04, 12:09 Czyli trzeba przyzwyczaić się do tego bulgotania, syczenia itp. Ja dwa dni temu kupiłem whirlpoola i myślałem, że chyba trzeba będzie ją zwrócić (mam parę dni na sprawdzenie), bo szumy po dwóch dniach użytkowania nie zanikły. Trochę to irytujące. Ale rozumiem, że teraz wszystkie tak mają. Tak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y Re: Odgłosy lodówki IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 04.02.04, 13:04 Moj whirlpoola to sapie lub chrapie Odpowiedz Link Zgłoś
brunosch Re: Odgłosy lodówki 04.02.04, 13:12 [...]on nas na pewno łajnem ochlapie wszystko nam wyje, whisky wypije, zła sytuacja zła sytuacja A więc zarządzam - EWAKUACJA!!! (tak mi się tekst Dymnego z Piwnicy przypomniał) Wy to macie dobrze - ktoś ma słonia, ktos pingwiny, albo stepujący balecik. Ja miałem to wszystko razem w starym, radzieckim jeszcze "Mińsku". Boszszsz, co tam się działo! Nie dość, że coś w niej grzmiało i dudniło, to w dodatku potępieńczo wyło i to w górnych rejestrach, a na koniec szarpało nią agonalnie i to przez dłuższą chwilę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pn Re: Odgłosy lodówki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.04, 00:24 ty, wypusc tego meza z lodowki, co?;-D Odpowiedz Link Zgłoś
ad_s Re: Odgłosy lodówki 04.02.04, 22:40 Mój półroczny Whirlpool chodzi cichutko, ale czasem tak hmm... nieelegancko a głosno siorbie. Ma tak od nowego :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lu Re: Odgłosy lodówki IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.02.04, 01:39 A ja mam super-Simensa z systemem zabezpieczajacym przed psuciem zywnosci. Lodowa strzela co jaks czas jak z pistoletu. Slowo honoru, nie przesadzam. Paru gosci zeszloby na zawal. Byl mechanik, pogrzebal... pogrzebal... I dlalej strzela. A jak zasysa powietrze w srodku (co kilka otwarc drzwi) to jakby Komarek ruszal. Jedzenie sie nie psuje, nie slimaczy. Obsycha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Odgłosy lodówki IP: 217.96.36.* 06.02.04, 08:43 Hmmm, ten odgłos czasem przypomina słonia a czasem.... słychac tak, jakby ktoś spuszczał wodę w toalecie - taki charakterystyczny dziwny odgłos.... Kurcze, lodówka ma około miesiąca - nie wiem, czy wzywac mechanika czy próbować się przyzwyczaić?!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pn Re: Odgłosy lodówki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.04, 11:32 po to masz gwarancje zeby wzywac, zawolaj niech wypusci tego slonia z jego toalety, tfu twojej lodowki albo moze go chociaz nauczy cicho wode spuszczac:> hihihi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Odgłosy lodówki IP: 217.96.36.* 06.02.04, 12:37 Nie chciałabym byc obciążony kwotą 50zł za tzw "nieuzasadnione wezwanie"! Może okazać się, że to "normalne" odgłosy a nie awaria objęta gwarancją - jest taki zapis w gwarancji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Linn Re: Odgłosy lodówki IP: *.dialup.tiscali.it 06.02.04, 15:58 Producenci powinni dolaczac kasete z nagranymi odglosami zgodnymi z norma. Unikneloby sie wtedy niepotrzebnego wzywania specjalistow. Dobrze byloby takze zaczac zakup lodowki wlasnie od przesluchania takiej kasety. Tylko ktory z producentow mialby odwage? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lu Re: Odgłosy lodówki IP: *.aster.pl / *.acn.pl 06.02.04, 23:29 To w Polsce istnieje kara za nieuzasadnione wezwanie??? Ratunku!!! A gdzi sa organizacje konsumenckie??? Co to za wredna firma? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Odgłosy lodówki IP: 217.96.36.* 09.02.04, 13:02 Tak, najwyraźniej. Płaci się wtedy 50 zł. Lodówka ma na imię AMICA. NIe wiem, czy inne lodówki też mają takie zapsisy. Przy okazji: brat podpowiedział mi, jak brzmi jeden z odgłosów, który wydaje lodówka: jakby ktoś dmuchał w szyjkę butelki. I to nie tylko, gdy włącza się agregat. Drugi odgłos przypomina trochę uderzanie butelek o szybę. Jezuuu....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pn Re: Odgłosy lodówki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.04, 14:53 powaznie trzeba placic, co za brednie, a jak motywuja to nieuzasadnione wezwanie, to masz sie znac i wiedziec co jest a co nie jest nieuzasadnione? Teraz wiem czemu mam Whirpoola... Wolaj i nie plac, nie daj sie;-} A powedz nam co w koncu mechanik wypuscil z tej lodowki, biedny stwor, musi sie tam strasznie meczyc i marznac.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Odgłosy lodówki IP: 217.96.36.* 10.02.04, 09:18 Tez lubię zwierzęta więc.... :) W Karcie Gwarancyjnej napisane jest tak: "14. W przypadku nieuzasadnionego wezwania serwisu (np. brak wady, instruktaż obsługi, usterka nie objęta gwarancją) użytkownik pokrywa koszty dojazdu serwisu (w kwocie zryczałtowanej 50 zł). Do czasu uregulowania należności kupujacy nie korzysta z uprawnień gwarancyjnych." Koniec cytatu. Inna sprawa, że niby w instrukcji starano się OPISAĆ odgłosy "normalne" ale chyba nieskutecznie, skoro mam wątpliwości?..... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RED WYPOZIOMOWANIE - to może byc to! IP: 193.0.117.* 13.02.04, 13:33 moja Amica też świrowała bo była niedokładnie wypoziomowana, mało tego, od czasu do czasu jej to wraca ale wtedy poprawiam wypoziomowanie i cichnie... Odpowiedz Link Zgłoś