kasiulek10 05.02.04, 19:42 Ugotowałam i właśnie mi się uszy skończyły trząść nad talerzem. Kto chce przepis??:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kaska Re: Pyszna fasolka po bretońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.04, 20:03 a jak robisz? Ja gotuje (kupuje namoczona fasole) fasole z boczkiem surowym wedzonym plus majeranek, czosnnek, cebula (surowa) i jedna marchewka. Sol i piperz to wiadomo, szczypta cukru. Na sam koniec dodaje sloiczek przecieru. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulek10 Re: Pyszna fasolka po bretońsku 05.02.04, 20:59 Gotuję fasolkę z kośćmi wędzonymi, w miedzyczasie podsmażam boczek wędzony, kiełbasę, cebulkę...na plancie, wyjmuję po 20 min. gotowania kości, obieram i mięsko z nich wrzucam z powrotem do fasolki, dodaję boczek kiełbasę i cebulkę do fasolki (jak jest już miękka), liście laurowe, koncentrat pom. i pieprz w ziarenkach:) potem majeranek, pieprz mielony i słodką sproszkowaną paprykę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emilka Re: Pyszna fasolka po bretońsku IP: *.icpnet.pl 05.02.04, 20:55 jestem bardzo ciekawa Twojego przepisu. Odpowiedz Link Zgłoś