Gość: mloda gosposia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.04, 18:58 Kupilam surowa szynke o wadze 1.7 kg prosze o rady jak ja gotowac. pozdrawiam i wesolych swiat zycze. duzo zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: g Re: prosze o rade IP: *.elb.vectranet.pl / 81.15.226.* 08.04.04, 19:12 a moze upiec? jesli chcesz upiec, najlepiej ja najpierw zamarynowac. u mnie w lodoweczce lezy sobie taka szynka zabejcowana. zazwyczaj zostawiam ja na ok. 24 godz. marynate mozna zrobic, albo kupic gotową (np. kamis). nie wiem, jak szynke ugotowac, bo nigdy tego nie robilam. pozdrawiam.g Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.P. Re: prosze o rade IP: *.proxy.aol.com 08.04.04, 22:35 A może (przy)gotować? Odpowiedz Link Zgłoś
pecorella Re: prosze o rade 08.04.04, 23:19 Mieszkam od kilku lat na Śląsku i wiem, że gotowana szynka jest tu tradycyjnym elementem świątecznego śniadania. Ja kultywuję moje rodzinne tradycje ;), ale podaję Ci link z przepisami kuchni śląskiej i są tam też opisy jak gotować szynkę. www.biznet1.com/cooking/silesian/ Powodzenia :) Odpowiedz Link Zgłoś