Dodaj do ulubionych

Zepsuta lodówka

09.12.10, 13:32
Lodówka jakby nie patrzeć element kuchni. Wiem, że nie powinnam o to pytać, ale mam poważny problem. Już nawet nie tyle z lodówką, co z jej zamawianiem i ceregielami z sprzedawcą i firmą kurierską.
Może ktoś się zna i wie co jest zepsute, jeśli:
* na podłodze rozlewa mi się jakaś wodnista, acz tłusta ciecz
* ze zbiorniczka przypominającego nabój do syfonu leci jakby pod ciśnieniem chłodne powietrze
Macie jakieś pomysły co w niej siadło? Dodam, że jest używana i to naprawdę trefny zakup dwóch głupich studentek.
Obserwuj wątek
    • linn_linn Re: Zepsuta lodówka 09.12.10, 13:43
      A odplyw na dole jest oczyszczony? Zbiera sie tam kamien.
      • pluskotka Re: Zepsuta lodówka 09.12.10, 13:51
        Te płyny wypływają raczej z tyłu tej lodówki. Ten syfono-podobny zbiornik jest zamontowany na tylnej ściance a tłuste płyny podobno są z agregatu. Sądzę, że to instalacja jest do kitu.
        Ona dobrze się nawet nie rozgrzała, a już musiałam ją wyłączyć bo zaczęła pluć z tyłu tymi cieczami.
    • Gość: yśty witaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.10, 14:17
      żadne ceregiele z kupnem. Lodówki są lekkie i firmy kurierskie dowożą,a za dopłatą(jesli trzeba) wnoszą.
      Naprawa lodówki nie opłaca się,bo nawet jesli jest zepsuty drobny prztymucel to i tak Cię skołuja naprawiacze,że będziesz musiała wymienić cały agregat. Im nie opłaca się naprawiać,natomiast opłaca się wymieniać,bo stary zabierają(by sie pani nie brudziła tym złomem). Potem to,jesli jest sprawne, wstawiaja innej pani,bo maja właśnie pod ręką używany,ale jeszcze pare lat pochodzi. ..
      Popatrz po ile są lodówki na skąpcu,a tu po ile sa agregaty:
      north.pl/agregaty,-sprezarki,-kompresory/1023.html
      Zaocznie nikt Ci ekspertyzy nie wyda,a usługodawcy za ekspertyzę biorą minimum 60 złotych.Do ceny agregatu dolicz ekspertyzę,dojazd, koszt naprawy, czynnik chłodzący itp. Za cenę nowej nadal bedziesz miała starą,tyle ,że z nowym agregatem,którego i tak nie oglądasz,ani nie pokazujesz sąsiadom.
      To co napisałem dotyczy przypadku,że lodówka nie chłodzi,a to co z niej wycieka to olej chłodzący sprężarkę.
      • pluskotka Re: witaj 09.12.10, 18:34
        Spróbuję się jej pozbyć i kupię nową w sklepie. Nie wiem co mnie napadło, żeby używaną kupować. Chyba skąpa współlokatorka.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka