speni 15.04.04, 20:39 jw. ewentualnie czym moge go zastąpić ? Z góry dziękuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
orissa Re: gdzie w Krakowie ser gruyere ? PILNE 15.04.04, 20:54 speni napisała: > jw. ewentualnie czym moge go zastąpić ? Z góry dziękuje Nie wiem, gdzie w Krakowie są sklepy prowadzące sery powyżej 70zł/kg, ale zastąpić go można dobrym prawdziwym ementalerem lub innym o orzechowym zapachu. Odpowiedz Link Zgłoś
speni Re: gdzie w Krakowie ser gruyere ? PILNE 15.04.04, 21:12 Świetnie, dziękuję. Jakiś czas temu był ten temat i nie pamiętam właśnie, ktoś pisał o "serowym" sklepie w Krakowie, mam nadzieję, że i tym razem sie odezwie. Jeśli nie - użyje ementalera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sz 70 pln za KG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.04, 17:31 po tyle widac je np w Auchan podobnie sery pobliskie regionowi - Moubier i Comte one u żródła kosztowaly [2 lata temu] dwadzieścia parę złotych za KG niezła przebitka ja bojkotuje, nie kupuję Odpowiedz Link Zgłoś
pocztufka Re: gdzie w Krakowie ser gruyere ? PILNE 16.04.04, 16:06 Pewnie już nie zdążyłam na Twoje pilne wezwanie, Speni, ale może ta informacja przyda Ci się w przyszłości. Sklep z serami znajduje się przy ul. Krakowskiej, pod arkadami,na początku idąc od Dietla, oczywiście w Krakowie. Gruyera widziałam w Intermarche, w CH.Plaza, tylko nie wiem, czy Ci po drodze. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica może być w SEROWNI na 16.04.04, 17:22 Krakowskiej 5 - mają wiele gatunków sera. jeśli nie będzie to i tak polecam, fajny sklepik :-) "Jedyny w swoim rodzaju miejsce na Kazimierzu, które zainteresuje z pewnością najwybredniejszych smakoszy. Pod warunkiem jednak, że gustują w polskich gatunkach serów, których można tu kupić i degustować mnóstwo rodzajów. Można tu skosztować grillowanych, wędzonych oscypków lub serów kozich, a do tego precelków do piwa, czy liści winogron z ryżem. Podawane z pasją najwyższej jakości specjały są sprowadzane prosto z małych gospodarstw. Wyjątkowe!" www.e-krakow.com/krakow/jedzenie_restauracje/restauracja_info/172-Serownia Odpowiedz Link Zgłoś