Gość: kobita1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.04, 17:31 Czy ktos pamieta przepis? Cos mi sie po glowie kolacze, ze byly tam platki owsiane, miod... I nie wiem co jeszcze... Pomozecie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tessa13 Re: surowka (salatka) pieknosci 27.04.04, 17:46 Proszę bardzo, ale za efekty nie gwarantuję... ;-))) 4 łyżki płatków owsianych 5 łyżek wody łyżka miodu 2 jabłka sok z połowy cytryny kilka orzechów laskowych 6 łyżek jogurtu naturalnego 10 dag dowolnych rozdrobnionych owoców Płatki zalać 5 łyżkami zimnej, przegotowanej wody i odstawić na godzinę lub dłużej. Dodać łyżkę miodu, posiekane orzechy, jogurt, sok z cytryny, utarte jabłka oraz inne owoce i wymieszać. Ciao Tessa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cynamoon Re: surowka (salatka) pieknosci IP: *.it / 62.233.189.* 27.04.04, 17:51 Prosze bardzo :-) Amerykanska surowka pieknosci: 5 plaskich lyzek platkow owsianych 5 lyzrk przegotowanej zimnej wody 1 lyzka mleka lub slodkiej smietanki 1 lyzeczka miodu(moga byc i 2) 4-5 orzechow laskowych Platki zalac na noc woda. Rano dodac mleko, miod i grubo posiekane orzechy laskowe, dokladnue wymieszac i zjadac powoli superdokladnie zujac. Francuska surowka pieknosci 2 czubate lzyki platkow owsianych gorskich 6 lyzek przegotowanej zimnej wody 3 lyzki przegotowanego mleka 1 lyzeczka cukru 1 duze jablko sok z cytryny Godzine przed spozyciem zalac platki woda. Nastepnie dodac mleko, cukier, grubo utarte jablko ze skorka starte. Na koniec wciska sie troche soku z cytryny (okolo 2 lyzeczek) i gotowe. Przepisy pochodza z ksiaki "100 minut dla urody" Zofii Wedrowskiej. Taka komunistyczna ksiazeczka jak zadbac o wyglad i zdrowie roznymi domdowymi metodami...:-) Kiedys jadalm ta frencuska wersje, wzbogacalam ja tylko o orzechy. Odpowiedz Link Zgłoś