Gość: Ewa IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 28.04.04, 14:27 mam bardzo dużo tych foremek ale żadnego pomysłu na te babeczki prosze o przepisy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Tess Re: babeczki w pergaminowych foremeczkach IP: *.telia.com 28.04.04, 14:49 muffis = babeczki = 30szt. -100gram margaryny lub masla -1 decylitr cukru pudru( 1 dl.= to jedna dziesiata litra) -utarta skorka z pol cytryny lub cukier waniljowy -1 dl.maki kartoflanej -1/2 lyzeczki proszku do pieczenia -1 jajko margaryne (tem.pokojowa) zmieszac z suchymi produktami , dodac jajko, wyrobic wszystko na jednolita mase wypelnic do niecalej polowy foremki piec 200-225 stopni okolo 10 minut. ja robie zawsze jak na bake z normalna maka pszenna i wypelniam foremki, dodaje rodzynki,lub cienka cwiartke jablka posypujac cynamonem, pasuje kazde ciasto by wypelnic foremki.... powodzenia, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: babeczki w pergaminowych foremeczkach IP: *.dip.t-dialin.net 28.04.04, 14:59 z przepisów Agnieszki Kręglickiej z przyjęcia urodzinowego "wysokich obcasów" Na koniec - babeczki sentymentalne. Marta Gessler robiła podobne na pierwszych urodzinach "Obcasów". Moje są z białej czekolady z musem żurawinowym. To deser o najlepszej proporcji łatwości wykonania w stosunku do wrażenia. Rozpuszczoną czekoladą smaruje się papierowe foremki po czekoladkach. Wstawia do zamrażarki i przed podaniem zdziera papierek. Można je wypełnić bitą śmietaną, owocami, musem, lodami. Jeśli serwujemy deser indywidualnie, można talerz ozdobić sosem - owocowym, karmelowym, miętowym. Odpowiedz Link Zgłoś