Dodaj do ulubionych

czy watróbkę można jakoś podgrzać?

08.03.11, 10:55
zostało z wczoraj, smażona wątróbka z cebulą i jabłkiem? da sie to jakoś ogrzać, czy zjeść na zimno i nie marudzić?
Obserwuj wątek
    • ania_m66 Re: czy watróbkę można jakoś podgrzać? 08.03.11, 11:07
      wiesz, ja przewaznie miele wszystko w malakserze, dodaje miekkiego masla, kropelke koniaku, przyprawy i mam super pasztet do chleba :)
      patent sprawdzony wielokrotnie jako zagospodarowanie resztek watrobki.
      • reniam_123 Re: czy watróbkę można jakoś podgrzać? 08.03.11, 11:51
        Aniu, jaki fajny sposób na wątróbkę podałaś, a jakie przyprawy dodajesz, czy tak jak do pasztetu imbir i gałkę?
        • Gość: ania_m Re: czy watróbkę można jakoś podgrzać? IP: *.dhcp.uni-bielefeld.de 08.03.11, 14:16
          nie, bez komplikacji :)
          wzoruje sie raczej na przepisie na chopped liver
          sol, pieprz, jesli trzeba,koniecznie miekkie maslo. ewentualnie moze szczypta majeranku.
          • marciasek Re: czy watróbkę można jakoś podgrzać? 08.03.11, 15:05
            ja dodaję jeszcze jajka na twardo i trochę surowej cebuli. No i muszę powiedzieć, że najsmaczniejsze siekane wątróbki wychodzą na gęsim smalcu; niestety dla mnie to za ciężkie i robię jak Ania - z masłem.
    • mhr-cs Re: czy watróbkę można jakoś podgrzać? 08.03.11, 15:10
      adwarp

nie ma to
      jak na zimno,
      zeby zostala watrobka
      • Gość: reniam_123 Zrobiłam pasztet z wątróbki IP: *.tktelekom.pl 11.03.11, 11:45
        wg przepisu ani_m i tu miłe zaskoczenie, wyszła mi smaczna pasta do chleba. W celach doświadczalnych, zakupiłam 6szt wątróbki drob, wysmażyłam z cebulą, po wystudzeniu dodałam sól, pieprz, szczyptę ostrej mielonej papryki, masło i do malaksera. Gotowe.

Aniu dziękuję za przepis :))
        • ania_m66 Re: Zrobiłam pasztet z wątróbki 11.03.11, 19:13
          prosze bardzo! ciesze sie, ze smakowalo
        • miss_coco Re: Zrobiłam pasztet z wątróbki 14.03.11, 10:25
          Taka mielona wątróbka to wątróbka po żydowsku albo żydowski kawior.
          • Gość: marbor1 Re: Zrobiłam pasztet z wątróbki IP: *.aster.pl 14.03.11, 10:42
            A jakie są dobre jajka faszerowane taką wątróbką. Pycha.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka