adwarp 08.03.11, 10:55 zostało z wczoraj, smażona wątróbka z cebulą i jabłkiem? da sie to jakoś ogrzać, czy zjeść na zimno i nie marudzić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ania_m66 Re: czy watróbkę można jakoś podgrzać? 08.03.11, 11:07 wiesz, ja przewaznie miele wszystko w malakserze, dodaje miekkiego masla, kropelke koniaku, przyprawy i mam super pasztet do chleba :) patent sprawdzony wielokrotnie jako zagospodarowanie resztek watrobki. Odpowiedz Link Zgłoś
reniam_123 Re: czy watróbkę można jakoś podgrzać? 08.03.11, 11:51 Aniu, jaki fajny sposób na wątróbkę podałaś, a jakie przyprawy dodajesz, czy tak jak do pasztetu imbir i gałkę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania_m Re: czy watróbkę można jakoś podgrzać? IP: *.dhcp.uni-bielefeld.de 08.03.11, 14:16 nie, bez komplikacji :) wzoruje sie raczej na przepisie na chopped liver sol, pieprz, jesli trzeba,koniecznie miekkie maslo. ewentualnie moze szczypta majeranku. Odpowiedz Link Zgłoś
marciasek Re: czy watróbkę można jakoś podgrzać? 08.03.11, 15:05 ja dodaję jeszcze jajka na twardo i trochę surowej cebuli. No i muszę powiedzieć, że najsmaczniejsze siekane wątróbki wychodzą na gęsim smalcu; niestety dla mnie to za ciężkie i robię jak Ania - z masłem. Odpowiedz Link Zgłoś
mhr-cs Re: czy watróbkę można jakoś podgrzać? 08.03.11, 15:10 adwarp nie ma to jak na zimno, zeby zostala watrobka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reniam_123 Zrobiłam pasztet z wątróbki IP: *.tktelekom.pl 11.03.11, 11:45 wg przepisu ani_m i tu miłe zaskoczenie, wyszła mi smaczna pasta do chleba. W celach doświadczalnych, zakupiłam 6szt wątróbki drob, wysmażyłam z cebulą, po wystudzeniu dodałam sól, pieprz, szczyptę ostrej mielonej papryki, masło i do malaksera. Gotowe. Aniu dziękuję za przepis :)) Odpowiedz Link Zgłoś
ania_m66 Re: Zrobiłam pasztet z wątróbki 11.03.11, 19:13 prosze bardzo! ciesze sie, ze smakowalo Odpowiedz Link Zgłoś
miss_coco Re: Zrobiłam pasztet z wątróbki 14.03.11, 10:25 Taka mielona wątróbka to wątróbka po żydowsku albo żydowski kawior. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marbor1 Re: Zrobiłam pasztet z wątróbki IP: *.aster.pl 14.03.11, 10:42 A jakie są dobre jajka faszerowane taką wątróbką. Pycha. Odpowiedz Link Zgłoś