Gość: Tatar IP: *.acn.waw.pl 02.04.11, 15:28 Witam Wiecie może czy w Warszawie można gdzieś dostać koninę lub mięso z nutrii. O gołębie nawet nie pytam :)? Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marbor1 Re: Konina w Warszawie 02.04.11, 18:02 Kiedyś, kiedyś była jatka końska na Pradze, chyba na Brzeskiej. Dziś jej tam nie uświadczysz. Mięso z nutrii to raczej u hodowców można dostać [warto u nich popytać]. Tak na temat mięsa z nutrii. Parę ładnych lat temu jadłam bardzo smaczną kiełbasę z tego zwierzaka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tatar Re: Konina w Warszawie IP: *.acn.waw.pl 02.04.11, 18:21 No właśnie marzy mi się kiełbasa z nutrii i tatar z koniny i rosół z gołębi.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x nutrię możesz upiec jak królika, jest smaczniejsza IP: *.unitymediagroup.de 02.04.11, 23:48 Odpowiedz Link Zgłoś
mhr2 Re: nutrię możesz upiec jak królika, jest smaczni 03.04.11, 09:13 je sie tylko jej ogon czy cala, Odpowiedz Link Zgłoś
varna771 Re: Konina w Warszawie 31.07.11, 13:01 Gość portalu: Tatar napisał(a): > No właśnie marzy mi się kiełbasa z nutrii i tatar z koniny i rosół z gołębi.. od razu mi się humor poprawił. Również Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorix Re: Konina w Warszawie IP: *.dip.t-dialin.net 02.04.11, 18:30 nasze konie jada na polodnie(Wlochy), mozna zamowic(?), a nutrie w austrie popularne, Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda85 Re: Konina w Warszawie 02.04.11, 19:15 Nie wiem gdzie w Warszawie, ale w Krakowie nie ma z tym problemu. Przy Hali Targowej na Grzegórzkach jest sklep z wyrobami i mięsem końskim. Odpowiedz Link Zgłoś
wadera3 Re: Konina w Warszawie 02.04.11, 21:37 Na Skoczylasa przy placu Hallera(dawniej Leńskiego). Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1f no, kurt z kokakiną to nie problem, ale konina 03.04.11, 15:28 to wyzwanie:-) Pod Hala Mirowska popytac trzeba, wskaza budke. Mowie o koninie:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kid Re: Konina w Warszawie IP: 195.85.249.* 29.07.11, 11:27 własnie sie otwiera na Stegnach ( obok toru lyzwiarskiego) "Zlota Orda" - kuchnia tatarska - wspaniala konina... ta sama co byla w Krynicy Gorskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
jarek_zielona_pietruszka Re: Konina w Warszawie 29.07.11, 11:47 Na Skaryszewskiej róg Targowej od lat jest sklep w którym jest konina i wędliny z koniny. Ze względu na mały zbyt wprowadzili ostatnio art. dla zwierząt, ale kabanosy z koniny też mieli. Z tego co wiem mięso maja w czwartki, ale lepiej spytać, bo dawno tam nie byłem. Zamknęli Sokolą, to nie chce mi się jeździć dookoła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tatar Re: Konina w Warszawie IP: 195.124.7.* 29.07.11, 15:27 Od kwietnia nie udało mi się kupić. Ale zdobyłem ponad 1 kg polędwicy wołowej (w Sandomierzu) - w niedziele podam steki z buraczkami i ziemniakami księżnej. Ale radość będzie. A i do tego zupa krem z pomidorów. PZDR. PS. Uwielbiam tatara z łososia. Odpowiedz Link Zgłoś
kajaanna Re: Konina w Warszawie 29.07.11, 15:31 W Bomi (w Klifie na Okopowej) można dostać koninę. Odpowiedz Link Zgłoś
dumb.waitress Re: Konina w Warszawie 29.07.11, 21:56 Ładnie wyglądającą koninę często widywałam w małym osiedlowym sklepie na Saskiej Kępie przy ul. Zwycięzców 4. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaper Re:Gołębie IP: *.bdmedia.pl 30.07.11, 19:14 widziałem, co prawda we Wrocławiu w hali Makro Cash and Carry, ale myślę, że w innych halach też można dostać. Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: Konina w Warszawie 05.08.11, 05:12 A ja szukam mięsa z aligatora. Aligatorcina? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tobiasz Re: Konina w Warszawie IP: *.47-88-b.business.telecomitalia.it 15.09.11, 11:16 Tuz przy hali wola jest na ul. Swietlikow jest miesny, maja tam tez pieczywo... a dwa razy w tygodniu konina... polecam, cena ok, smakowało super... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: mięso IP: *.dynamic.chello.pl 15.09.11, 18:07 forum.gazeta.pl/forum/w,77,20786712,20786712,konina_jak_przyrzadzic_.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kid Złota Orda - restauracja tatarsko-mongolska IP: 195.85.249.* 20.09.11, 12:43 własnie otwarta przy torze łyżwiarskim Stegny ( wjazd od Sikorskiego ) w orginalnej mongolskiej jurcie - specjalnoscia jest konina ( wysmienity tatar, super stek , etc ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tobiasz Re: Konina w Warszawie IP: *.47-88-b.business.telecomitalia.it 21.09.11, 10:18 ja zrobilem koninę w sosie kurkowo smietanowym. Google Twoim przyjacielem, wlasciwie posiłkuję sie przepisami z neta, nawet ich nie drukuję. Za każdym razem jak mam ochotę zrobić w kuchni coś orginalnego to zdaję się na los... do tej pory sie udaje. Odpowiedz Link Zgłoś
hispana Re: Konina w Warszawie 09.11.11, 12:58 Hala Mirowska, pasaz stoisk wzdluz hali gwardii, stojac tylem do Jana Pawla po prawej stronie, jest pani sprzedajaca wedliny konskie i mieso oraz jaja zielononozki, ma blond wlosy i przyciemnione okulary Odpowiedz Link Zgłoś