Dodaj do ulubionych

Wróciłem! Pozdrawiam! :-)

02.07.11, 11:24
Wróciłem! Pozdrawiam! Strasznie miękki jestem po 2 tygodniach lezenia i po dość krwawej operacji biodra; Jedzenie jedanka sobie gotuje i ciesze sie ze sie najem moją zupką wielowarzywną! :-)
Obserwuj wątek
    • quba Re: Wróciłem! Pozdrawiam! :-) 02.07.11, 11:30
      Qubraczku Kochany! Wracaj do zdrowia i do formy! Gotuj pyszności i opowiadaj!

Buziaczki!!!
      Quba
    • Gość: x nowe biodro? IP: *.unitymediagroup.de 02.07.11, 12:17
    • a74-7 Re: Wróciłem! Pozdrawiam! :-) 02.07.11, 12:26
      jak to mowia : do wesela sie zagoi ;-D
      Trzymaj sie , staraj sie nie przytyc w czasie rekonwalescencji za bardzo ,zeby nie obciazyc nowego bioderka :-))
    • kosmopolitesiorbut A. - no wreszcie, bo tu nudą wieje bez Cię...;-D 02.07.11, 13:04
    • Gość: Ewcia Re: Wróciłem! Pozdrawiam! :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.11, 14:03
      Po operacji polecam do picia herbatę z krwawnika, należy też przykładać napar na ranę, zagoi się ładnie i bez komplikacji.Sprawdzone
    • coralin Re: Wróciłem! Pozdrawiam! :-) 02.07.11, 16:56
      Witam gorąco i zdrowiej!
    • jackk3 Re: Wróciłem! Pozdrawiam! :-) 02.07.11, 20:10
      Witaj i wracaj do zdrowia!
    • roseanne Re: Wróciłem! Pozdrawiam! :-) 02.07.11, 23:49
      witaj wiec spowrotem i milej rekonwalescencji
      • kocia_noga Re: Wróciłem! Pozdrawiam! :-) 03.07.11, 09:11
        I jak zupa? Udała się?
        • aqua48 Najlepsze życzenia 03.07.11, 11:05
          szybkiego powrotu do zdrowia - kuruj się zupką, i ruszaj z umiarem, ale systematycznie. Pozdrawiam gorąco!
        • qubraq Re: Wróciłem! Pozdrawiam! :-) 03.07.11, 11:36
          Dziewczyny i chłopaki! Jesteście baaaardzo kochani! Dzięęęęęęki ! :-)
          Moja zupa warzywna jest zawsze dostatecznie gęsta i można ja tez jesc bez makaronu tylko z łychą śmietany bo są w niej równiez dosc drobno skrojone ziemniaczki do smaku ale ja lubie makaron stąd ta moja kompozycja ... i poza tym jak sie tak dobrze najem zupą na lunch czy dejeuner to dugie danie po kilku godzinach staje sie właściwie juz tylko symbolicznym deserem - dwa kartofelki jeden placek ziemniaczany troche makaronu na cebulce jakis kawaleczek mięsa lub kotlecika albo gulaszu czy ragout i jest fajnie! :-)
        • qubraq Re: Wróciłem! Pozdrawiam! :-) 04.07.11, 10:37
          kocia_noga napisała:

> I jak zupa? Udała się?

Kocisławo, dzis gotuje juz nową z przewagą pora; z czwartkiem jest tak jak mowilem, jeśli masz ochotę to wpadnij na 2 chwile... :-)
          • kocia_noga Re: Wróciłem! Pozdrawiam! :-) 04.07.11, 12:13
            qubraq napisał:

> Kocisławo, dzis gotuje juz nową z przewagą pora; z czwartkiem jest tak jak mowi
            > lem, jeśli masz ochotę to wpadnij na 2 chwile... :-)

A wpadnę, wpadnę, nie myśl sobie :) W życiu nie ma lekko.
            • qubraq Re: Wróciłem! Pozdrawiam! :-) 07.07.11, 13:30
              Dzieki Kocisławo!!! :-)
    • qubraq Re: a ta zupa.. to z makaronem, czy nie? 03.07.11, 11:46
      Gość portalu: senin napisał(a):

> bo jak z makaronem to sie nie liczy...ja tylko taka bez makaronu uwieeeeelbiiam
      > , ale niestety mac moja zawsze probowala sie memu bratu/synu swemu przypodobac
      > i gotowala przepyszna wielowarzywna, ale na koniec, kurka, makaronem ja zjechala..
      > zabralo mi pare miesiecy by opracowac wlasna logistyke...zupa ugotowana do
      > mojej michy..a potem niech se wala do gara co chco...

Tak jest - ja makaron ZAWSZE klade najpierw na talerz potem idzie śmietana potem fura zielska i dopiero potem 7 niewielkich chochelek zupy prosto z gara! W garze jest zawsze bulion z warzywami przyprawy czosnek roztarty na soli na desce maczetą na emulsje i dodany w ostatniej chwili i juz! :-)

> u nas ci zima ostatnio....

wiem wiem - pamietam zdjęcie Twojego samochodu w śniegu! - pamietasz? ile to lat temu! :-)
      kumpela moja mieszka nieopodal Adelajdy i ma 20 tysięcy akrów winnicy Schiraz na swojej hacjendzie wiec wiem... :-)

> PS. wiem, ze to off topic, wiec prosze sie nie czuc zobligowanym do zazenowania
      > moim wpisem, ot po prostu zdarzylo mi sie chyba skrobac butem o noge krzesla
      > w salonie...mam nadzieje, ze mebel sie nie zniszczyl...tonu zapewne i tak nie dobralam

Senin, miłaja! pisz częściej! przecież wiesz co i jak... :-)
    • Gość: genny Re: Wróciłem! Pozdrawiam! :-) IP: 217.11.129.* 04.07.11, 07:25
      Witaj, Kubraczku. Już się martwiłam ...
    • vandikia Re: Wróciłem! Pozdrawiam! :-) 04.07.11, 12:21
      Zdrowiej szybciutko :)
      • Gość: dorotkah Re: Wróciłem! Pozdrawiam! :-) IP: *.hsd1.il.comcast.net 07.07.11, 16:33
        Milego procesu ozdrowienczego Ci zycze :-)))
    • matylda1001 Re: Wróciłem! Pozdrawiam! :-) 07.07.11, 20:38
      Witaj, Qubraq :)
    • legwan4 Re: starczy już tych czułości! 08.07.11, 18:35
      Witaj Qubraczku,zdrowiej szybko :D pozdrawki z Wikingowa ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka