rozyczko 23.07.11, 20:11 znalazlam dzisiaj w T. mrozone "baby broad beans" - czy moze ktos gotowal? Nigdy nie jadlam gotowanego mrozonego bobu Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olivkah Re: mlody bob/ baby broad beans 23.07.11, 20:50 Mrożony bób jest bardzo dobry zimą. Odpowiedz Link Zgłoś
felinecaline Re: mlody bob/ baby broad beans 23.07.11, 20:53 jest swietny, ja praktycznie nie mam dostepu do swiezego i nie zaluje, no i wlasnie dodatkowa korzysc - jest przez caly rok. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmopolitesiorbut Re: mlody bob/ baby broad beans 23.07.11, 21:53 A w inne pory roku robi się niedobry? Odpowiedz Link Zgłoś
kosmopolitesiorbut Re: mlody bob/ baby broad beans 23.07.11, 21:52 Odgrzej na parze, potem dodaj łyżkę masła, posiekany koperek i nic więcej nie trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
glasscraft Re: mlody bob/ baby broad beans 23.07.11, 22:25 Ja zawsze mroze nadmiar z "pola". Wrzucam zamrozony do gotujacej sie wody. Odpowiedz Link Zgłoś
truscaveczka Re: mlody bob/ baby broad beans 23.07.11, 23:02 No pewnie, że dobre :) Słuchajcie, już się bób skończył? Dzisiaj na targu tylko jeden facet miał i to taki juz mocno dojrzaly tylko :/ Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: mlody bob/ baby broad beans 24.07.11, 00:56 konczy się, konczy :( maliny też i agresu i porzeczek jakoś mniej. Wszystko przez pogodę.. A żeby było w temacie, mrożony bób poza sezonem jest świetny :) Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne Re: mlody bob/ baby broad beans 24.07.11, 15:07 " z pola" mam dostepny jakies 3 tygodnie w roku, - podobno w pryszla sobote ma sie pokazac... wiec poza tym czasem mam tylko przetworzony - puszkowany, suchy do namoczenia i mrozony mrozony zdecydowanie najlepszy bywa, ze broad beans to jasiek Odpowiedz Link Zgłoś
a74-7 Re: mlody bob/ baby broad beans 24.07.11, 18:32 Mrozony baby broad beans- jst calkiem calkiem . Troszke inny od polskiego duzego maczystego bobu, ale o wiele lepszy niz np.egipski ktory mozna kupic w orientalnych sklepach . Mozna go " pik-pik " jesc , ma delikatna skorke wiec nawet ze skorka jak kto lubi. Doskonaly do salatki, nie rozgotowuje sie na miazge :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
a74-7 Re: mlody bob/ baby broad beans 24.07.11, 18:35 zapomnialam - teraz dostepny jest w tesco BB na wage w strakach. Ten smakuje tak jak polski. Ja zawsze czekam az obniza cene- bo jest tylko kilka ziaren w straku i nie przewidzisz ile zostanie po wydlubaniu. Ale na posmakowanie - super . Odpowiedz Link Zgłoś
pani.serwusowa Re: mlody bob/ baby broad beans 26.07.11, 13:25 Rozyczko, kupuje ten tescowy caly rok poza sezonem na swiezy - jako, ze jest mlody to mozna jesc w skorkach po ugotowaniu, uparowaniu tak jak swiezy. Mozna obrac. Bardzo dobry jest. Odpowiedz Link Zgłoś