figa33 12.08.11, 14:58 Co z nim robicie ? W jakiej postaci jest najsmaczniejszy ? Jakieś fajne sprawdzone przepisy dla debiutanta? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kosmopolitesiorbut Re: Fenkuł vel koper włoski 12.08.11, 15:09 W każdej. Na surowo jak jabłko, w surówkach, w sałatkach, zupach, sosach, do ciasta tylko nie dodawałem a założę się, że można. Odpowiedz Link Zgłoś
muszu155 Re: Fenkuł vel koper włoski 12.08.11, 15:22 Pewnie do tarty się nadaje jak najbardziej, a to przecież też ciasto. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmopolitesiorbut Re: Fenkuł vel koper włoski 12.08.11, 15:36 Quiche, pizze, paje, chleby, bułki i pewnie setki innych - nie napisałem, że się NIE nadaje. Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne Re: Fenkuł vel koper włoski 12.08.11, 15:15 lubie surowy do salatki pieczony np z kaczka lub kurczakiem gotowany na parze, smazony do stir-fry Odpowiedz Link Zgłoś
jo.hanna smazony na masle, podlany odrobina mleka 12.08.11, 15:40 utotowany, rozgniecony widelcem razem z mlekiem (lub, jak kto woli, smietana), przyprawiony pieprzem i parmezanem: idealny sos do makaronu. A wersja super luksusowa to wkruszenie don kawalek gorgonzoli. Odpowiedz Link Zgłoś
0oo.owieczka Re: Fenkuł vel koper włoski 12.08.11, 17:54 Niedawno jadłam omlet warzywny, w którym było sporo kawałków kopru. Nie dominował smakiem nad całą potrawą, a świetnie komponował się z całością. Odpowiedz Link Zgłoś
lashqueen Re: Fenkuł vel koper włoski 13.08.11, 09:05 Najbardziej lubię fenkuł zapiekany (wcześniej obgotowany) z jakimś serem. Odpowiedz Link Zgłoś
mhr2 zazdroszcze ze tam go masz, 13.08.11, 09:28 figa33 napisała: > Co z nim robicie ? W jakiej postaci jest najsmaczniejszy ? Jakieś fajne sprawdz > one przepisy dla debiutanta? Odpowiedz Link Zgłoś
liiona Re: Fenkuł vel koper włoski 13.08.11, 09:41 Zupa krem posypana natką z pietruszki. Odpowiedz Link Zgłoś
anthonyb Re: Fenkuł vel koper włoski 18.08.11, 20:49 fenkul jestem w stanie zjesc jedynie surowy. niestety ugotowany lub uduszony przyprawia mnie o mdlosci. Surowy kroje w cienkie piorka. Sole, pieprze, skrapiam sokiem z cytryny i polewam nitka oliwy. Podaje jako salatke do mies. Lub zwyczajnie pokrojony w czastki jadam na zakonczenie posilkow lub jako przekaske. Odpowiedz Link Zgłoś