Dodaj do ulubionych

Batida niesolidna

31.08.11, 23:35
Od lat kupowałam w Batidzie torty urodzinowe, są drogie, ale też pyszne. Tym razem również zamówiłam, zrobiłam to rano do odbioru po południu. Istotnym elementem miało być marcepanowe serce z dedykacją, zawsze takie było, bez tego tort się nie liczył. Kiedyś firma dodawała takie serca gratis, od jakiegoś czasu już nie, ale to bez większego znaczenia. Po południu okazało się, że tortu nie ma, bo ktoś coś przegapił. Ręce mi opadły. W kraju "cywilizowanym" pewnie zaproponowano by mi taki tort gratis w ramach przeprosin, ale u nas takie standardy jeszcze nie obowiązują. Zawiodłam się.
Obserwuj wątek
    • Gość: kkk Re: Batida niesolidna IP: *.Red-83-40-235.dynamicIP.rima-tde.net 01.09.11, 00:13
      a gdzie to tak? w malborku?
      • kocila Re: Batida niesolidna 01.09.11, 09:19
        Naprawdę myślisz, ze gdziekolwiek zaproponowano Ci darmowy tort? Nie wierzę w to, co najwyżej inny z jakims rabatem. Tez kiedys nie dostałam zamówionego tortu, wzięłam inny, goście nawet nie wiedzieli, po co sobie psuć krew roztrząsająć takie sprawy. Wszędzie tam pracują ludzie, nie maszyny.
        • linn_linn Re: Batida niesolidna 01.09.11, 09:24
          W przypadku tortu weselnego tez bylabys tak poblazliwa? Po to sie zamawia, zeby byl: okreslony tort o okreslonej godzinie. Byle jaki mozesz kupic w kazdej chwili.
    • bene_gesserit Re: Batida niesolidna 01.09.11, 13:02
      Ja bym nie odpuscila. O co zaklad, ze o tym wszystkim nie dowiedzial/a sie szef/szefica firmy? Nie chodzi o zemste czy cos w tym stylu - chodzi o to, zeby czlowiek wiedzial, jak sie u niego traktuje klientow, a ty miala jakas szanse na zadoscuczynienie. Znajdz mejla i napisz, najlepiej z 're' do kilku osob.
    • very.martini Re: Batida niesolidna 01.09.11, 13:14
      ja jestem wredna, napisałabym list z reklamacją i wysłała listem z potwierdzeniem odbioru:P
      Batida nawala widać nie tylko w kwestii jakości produktów, szkoda.

16%VOL
      22%VAT
    • vandikia Re: Batida niesolidna 01.09.11, 16:22
      ja się zraziłam do Batidy, głównie dlatego, że zaczeli mocno przeginać z cenami - nigdy nie byli tani ale kiedyś faktycznie się wyróżniali

co do standardów, o których piszesz, tydzień temu na stoisko mięsne w dużych delikatesach przyszedł pan, który zwrócił uwagę ekspedientce na inną cenę za kg szynki na półce, a inną na jego paczce - oczywiście policzono mu drożej
      zamiast przepraszam, dokroję Panu 3 plasterki, czy cokolwiek, baba zaczęła się na faceta drzeć, że dzisiaj cena jest taka, bo tak, zerwała starą cenę z wędliny, a później jeszcze we 3 obsługujące śmiały się w głos, że "pewnie poleci do kierowniczki hahaha, a nie wie że ją tylko rozbawi i że może nam skoczyć"... tak takie są standardy obsługi w delikatesach

ze smutkiem obserwuję, że zmierzamy raczej w kierunku "nie podoba się? innym się spodoba, won"
      • bene_gesserit Re: Batida niesolidna 01.09.11, 16:38
        Noi dlatego nie trzeba 'leciec do kierowniczki', tylko od razu uderzac do dyrekcji.

Calkiem niedawno przeprowadzialam interwencje kiblową. W jednym z moich ulubionych przybytkow w centrum kibel byl notorycznie brudny, bez papieru, bez mydla i smierdzial. Wkurzylam sie i pchnelam rzeczowy, acz oschly liscik przez wszystkich swietych firmy - od dyrekcji, przez PRowcow do kierownika tegoz przybytku. Przez tyle osob, zeby nie mozna bylo tego mojego skromnego glosu zamiesc pod dywan.
        Nastepnego dnia przeprosili i po miesiacu przeprowadzili gruntowny remont, a kibelek jest teraz zawsze swiezy, pachnacy i zaopatrzony.
        • very.martini Re: Batida niesolidna 01.09.11, 17:44
          Też tak kiedyś zrobiłam, szlag mnie trafił, jak zobaczyłam, że na tej kartce kontrolnej (jakkolwiek się to zwie) obsługa powpisywała się kilka godzin do przodu:). W kiblu syf okropny.

16%VOL
          22%VAT
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka