Dodaj do ulubionych

Chcę pierwszy raz robić buraczki koserwowe?

IP: *.146.112.42.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 04.09.11, 22:50
Proszę osoby które mają dobre przepisy na zalewę do buraczków,będę piekła w piekarniku,potem chce potrzec i nie wiem ile czego do zalewy,słodko-kwaśna zalewa i jak długo gotować? Proszęo sprawdzone przepisy. Dziękuję za wszelkie wpisy
Obserwuj wątek
    • ania_m66 Re: Chcę pierwszy raz robić buraczki koserwowe? 04.09.11, 23:03
      proponuje po pierwsze nauczyc polugiwania sie forumowa wyszukiwarka
      szukaj.gazeta.pl/forumSearch.do?&s.sm.query=buraczki+do+sloika&s.sm.forumXx=77&sf=tresc&s.sm.author=&s.sm.title=
    • mhr2 juz tyle wiesz,jak je piec w piekarniku 05.09.11, 11:30
      Gość portalu: kucharka napisał(a):

będę piekła w pie
      > karniku,potem chce potrzec i nie wiem ile czego do zalewy,słodko-kwaśna zalewa
      > i jak długo gotować?

wiec znajdziesz dalej, krojone sa lepsze masz potem wiecej mozliwosci co i jak
      i nich zrobic,u mnie zalewa woda,ocet,cukier oczywiscie posmakowac musisz sama
      na twoj smak nie ma przepisu,
      > i jak długo gotować?
      ja ich nie pasteryzuje,wyszlaby "miazga"
    • squirk Re: Chcę pierwszy raz robić buraczki koserwowe? 05.09.11, 13:28
      Robiłam wczoraj korzystając z tego przepisu:
      www.cincin.cc/index.php?showtopic=18088
      Buraki ugotowałam, ale upieczone imho też się nadadzą, a może nawet będą lepsze w smaku. Zalewa bardzo dobra, po pasteryzacji buraczki nadal jędrne, nic się nie rozgotowało choć gotowałam hurtem, więc część na pewno spędziła w gotującej się zalewie więcej, niż przepisowe 5 min.
    • Gość: kucharka Re: Chcę pierwszy raz robić buraczki koserwowe? IP: *.204.47.173.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 07.09.11, 13:57
      Dziękuję za wpisy.Dziś zrobiłam buraczki-tzw.na smak.Czyli ocet,cukier i mój smak.Dziękuję.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka