Gość: sz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.04, 21:10 dzisiaj TRZECI wspoaniały odcinek znad Bosforu kto nie widział ten tromba ;-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
groszek19 Re: Makłowicz i orient 23.05.04, 22:23 Czy jest może książka z przepisami Makłowicza? Widziałam jedną w księgarni ale przepisów tyle co kot napłakał, więcej było wspominków. Szukam takiej tylko z przepisami. Odpowiedz Link Zgłoś
giezik Re: Makłowicz i orient 24.05.04, 07:13 kotleciki z kabaczka byly ciekawe (i wbrew temu co maklowicz mowil to byl kabaczek, a nie cukinia - cukinia jest ciekmniejsza). No i niezle podejscie tambylców :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sz a nieprawda! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.04, 22:52 a nieprawda, że to cukinia a nie kabeczek mialem kiedyś cukinię w ogrodzie co tak właśnie wyglądała! ale nasiona byly przywiezione .... zagraniczne pamiętajmy że u nas w Polsce nie ma pożądnych nasion np. dyni, BA! nawet rukoli nie sposob kupić istnieją cukinki (odmiany) co wyglądają jak ta Makłowiczowa jasne i z pozoru kabaczkowe raz mialem nawet cukinie z Włoch bardzo chude i długie - świetne! Odpowiedz Link Zgłoś
giezik Re: a nieprawda! 25.05.04, 07:27 no dobra 2 osoby powo9li mnie przekonuja. Ale jak nie zobacze sam, nie uwierze Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: a nieprawda! 25.05.04, 09:49 Najbardziej zwariowana cukinia to cukinia "trombetta d'Albenga": www.savona.cialiguria.it/Progettidimo/Prodtrombetta.htm / zdjecie na samym dole /. Wlasciwie jest to dynia nazywana cukina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sz cukinia wariratka! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.04, 23:06 mialem to! wyrosła mnie jak wąż, albo jak saksofon altowy zrobilem sobie z nią zdjęcie smaczna choć długa ale to trzeba z Włoch przywieźć nasionka .. juz nie pamiętam kto mi tał materiał siewny to 3 lata temu było Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sz jeszcze o wariatce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.04, 23:09 ona się pnie do gory kija jej wbiłem mocnego to dziwadło zupełne jak juz sie napnie do gory w dół obwisa, pamietam, ze miaz byl prawie bezpestkowy skąd materiał siewny wziąć? a jak to sie nazywa po włosku? mnie trudnio z tresci strony wydumać gdzie nazwa napisana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sz trombetta d'Albenga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.04, 23:10 TAK trzeba ją PROPAGOWAĆ nad Wisła! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Makłowicz i orient IP: *.stat.gov.pl 25.05.04, 09:36 Przegapiłam sposób przygotowania wody do gotowania tych jajek bez skorupek na moście nad Bosforem. Możesz przypomnieć? Odpowiedz Link Zgłoś
brunosch Re: Makłowicz i orient 25.05.04, 09:39 Pewnie "jajka w koszulkach" jajko musisz wbić na spodek i dopiero ze spodka wlać ostrożnie (nisko nad wodą!) do wrzątku z solą i octem. Gotujesz jak na miękko 3 min. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Makłowicz i orient IP: *.stat.gov.pl 25.05.04, 10:17 Dzięki. A czy nie można czegoś innego zamiast octu? Odpowiedz Link Zgłoś
brunosch Re: Makłowicz i orient 25.05.04, 10:22 Gość portalu: Gość napisał(a): > Dzięki. A czy nie można czegoś innego zamiast octu? Sok z cytryny. Ważne, że woda musi być zakwaszona. Odpowiedz Link Zgłoś