Dodaj do ulubionych

A pro pos bekonu...

17.11.11, 15:15
Według Łukasza Łuczaja (kuchniaTV), angielska nazwa bekonu pochodzi od (wiki)-Lasu Bakońskiego (552.1; węg. Bakony) – niskie pasmo górskie na zachodzie Węgier, na północ od jeziora Balaton. Długość pasma wynosi 100 km, najwyższy szczyt to Körishegy (704 m n.p.m.). Zbudowany jest głównie z wapieni i dolomitów, liczne wystąpienia bazaltów z odsłoniętym ciosem kolumnowym. Rozwinięte zjawiska krasowe.
Ze względu na liczne bardzo dęby, których żołędziami żywiły się wieprzki. Ze względu na dietę wybitnie smaczne i niezbyt tłuste. Ile w tym prawdy Galtom - nie wiem, ale może ukoi to Twoje bolączki. Informacja - nie wieprzki.
Obserwuj wątek
    • Gość: awa Re: A pro pos bekonu... IP: 178.73.48.* 17.11.11, 15:25
      pro pos co?

à propos tak tylko
    • Gość: blady Ok, udowodnię ci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.11, 19:21
      że to ty ubliżasz ludziom, wyśmiewasz się z ludzi, poniżasz ludzi, używasz na forum publicznym słów wulgarnych, Udowodnię ci, że dispell, banita i te siorbuto kukuryki to wszystko ty. Udowodnię ci, że to wszystko co przytaczałem to twoje słowa. To ty podawałeś swoje dane, to ty puszyłeś się publicznie, to ty pisałeś o własności 3 lokali w Gdyni. Udowodnię ci, że to ty popełniałeś błędy językowe i plagaity. Udowodnie ci, że to ty sam zamieszczałeś swoje zdjęcia, udowodnię ci, że to ty pisałeś o swoich upodobaniach do siwuchy. I nie ma znaczenia,że wiekszość twoich obraźliwych dla ludzi wpisów została wymazana. Najpierw zaistniały na forum-kuchennym i trójmiejskim, potem je wymazaliśmy klikaniem. Byłeś bardzo płodny , więc nazbierało się tego na kilka procesów towarzyszących.
      A teraz udowodnij mi łamanie prawa. Zważ przy tym, że tam gdzie piszesz o kulinariach twoje wpisy pozostają bez mojej reakcji. Reaguję dopiero , gdy zaczynasz ubliżać ludziom.
    • Gość: Małgosia Re: A pro pos pisowni IP: 213.192.88.* 23.11.11, 20:26
      Piszemy a propos (jeśli mamy odpowiednią klawiaturę, piszemy nad a kreskę pochyloną w lewo).
      • qubraq à propos pisowni 24.11.11, 15:36
        ... à propos...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka