Dodaj do ulubionych

TLUCZONE KARTOFFLE POLANE....

IP: *.telia.com 31.05.04, 22:37
....smierdzaca slonina,kiszona kapusta,
schabowy,pierogi ruskie tez polane jakims
tluszczem,nalesniki smazone na smalcu i duzo innych
dan ktore nam ciezko przechodzily przez gardlo.
A mowi sie ze polska kuchnia jest tak fantastyczna i smaczna,
bylo mi wstyd przed kolezanka,ktora po raz pierwszy byla
w polsce, a jadlysmy nie w najgorszych restauracjach.
Czy nic sie w kierunku tluszczy nie zmnienilo?
Czy do smazenia w polsce uzywa sie tylko smalec?
Czy wy tez tak pitrasicie?
Obserwuj wątek
    • jottka re 31.05.04, 22:41
      Gość portalu: mery napisał(a):

> TLUCZONE KARTOFFLE POLANE smierdzaca slonina
      > Czy wy tez tak pitrasicie?

niezwykle zachęcające rozpoczęcie dyskusji, żeby inaczej nie skomentować
    • dziuunia Re: TLUCZONE KARTOFFLE POLANE.... 31.05.04, 22:57
      Pierwsza myśl która przyszła mi do głowy:-W kiepskich jednak restauracjach
      byłaś z koleżanką...
    • Gość: Pichciarz Re: TLUCZONE KARTOFFLE POLANE.... IP: *.proxy.aol.com 01.06.04, 03:18
      No to dlaczego ciągałaś ją po jakichś garkuchniach, lepiej byłoby samemu coś
      wykwintnego sporządzić.
    • Gość: Baroni Re: TLUCZONE KARTOFFLE POLANE.... IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 01.06.04, 06:16
      Chyba dawno nie byłaś w Polsce, a następnym razem jak przyjedziesz to postaraj
      się odwiedzić coś więcej aniżeli mleczne bary, zanim wygłosisz tak bezsensowne
      opinie.
      • Gość: tekisk Re: TLUCZONE KARTOFFLE POLANE.... IP: *.bielsko.dialog.net.pl 05.06.04, 07:43
        Szkoda mówić . Twój post wcale nie zachęca do dyskusji .
        Gdzie Ty " to " jadłaś ?
        W jakich mordowniach ?
    • qubraq Re: TLUCZONE KARTOFFLE POLANE.... 05.06.04, 15:04
      Coś pieprzysz Marysiu, gdzie żeś Ty takie knajpy znalazła? Nawet w Pierdołach
      Dolnych w barze dworcowym podają owszem, ale smaczne, utłuczone kartofle polane
      estetycznie odrobinką pachnącego tłuszczu (wiesz czym się przed wojną różniła
      stara Ormianka od młodej? stara śmierdziała cebulą a młoda nią pachniała, ot
      co!!!) ze skwareczkami, no i co, że schabowy, ale pyszny, na krucho zrobiony -
      może być z kostką może być bez, a kiszona kapusta to właśnie, moim zdaniem,
      młoda Ormianka pachnąca kiszoną kapustą! Co masz do ruskich pierogów? jak Ci
      nie smakują to ich nie jedz, ale nie prowokuj zwalając winę na to coś czym były
      polane. Być może dla Ciebie lepsze są tzw. "żariennyje", które już na "dzień
      dobry" są tłuste (po gotowaniu ich we wrzącym oleju) i nie potrzebują żadnego
      polewania a jeśli już to jakąś berbeluchą najprzedniejszą!
      Ale może ja nie mam racji, może są jeszcze w mojej Ojczyźnie takie, jak
      mówisz "nienajgorsze restauracje", może wszystko jest znów po staremu, wtedy
      włażę pod stół i po trzykroć odszczekuję com tu nabrechał! Jej Bohu!
      Andrzej
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka