marghot Re: DOBRE bo POLSKIE? n/t 07.06.04, 13:07 ser lazur, sery smażone np. z kminkiem (nie pamiętam producenta), wędliny najchętniej Swojskie Jadło, mleko, maślanka mleczarnia jana. to w tej chwili przychodzi mi na myśl Odpowiedz Link Zgłoś
tropiciel_blednego_aha Re: DOBRE bo POLSKIE? n/t 07.06.04, 13:22 marghot napisała: > ser lazur, sery smażone np. z kminkiem (nie pamiętam producenta), wędliny > najchętniej Swojskie Jadło, mleko, maślanka mleczarnia jana. > to w tej chwili przychodzi mi na myśl moim zdaniem zla teza, dobre bo wysokiej jakosci i w dobrej cenie... Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica teza 07.06.04, 13:26 tropiciel_blednego_aha napisał: > moim zdaniem zla teza, dobre bo wysokiej jakosci i w dobrej cenie... właśnie o to chodzi? czy założenie, jakże ostatnio powszechne, że coś jet polskie to jest dobre? w sklepach, szczególnie tych większych, wirują mi przed oczami npisy "produkt polski" "teraz Polska" "znak jakości Q"... czy robiąc zakupy, a mając wybór między produktem zagranicnym z polski, wybierzemy jego krajowy odpowiednik? czy też nie interesuje nas kraj pochodzenia danego towaru? natomiast liczy się jakość i cena? Odpowiedz Link Zgłoś
ka2 Re: DOBRE bo POLSKIE? n/t 07.06.04, 13:11 truskawki, kapusta, ziemniaki :) śmietana w szklanych butelkach Odpowiedz Link Zgłoś
brunosch DOBRE bo DOBRE 07.06.04, 13:30 Chyba sensowniej byłoby dobre i polskie. Polskość towaru nie jest gwarancją jakości, ani nie wywołuje we mnie afirmacyjnego patriotyzmu. Ale cieszę się z akcji Teraz Polska. Wiele produktów jest świetnych i nie wyobrażam sobie obcoplemiennych zamienników - to głównie warzywa i owoce, przetwory. Ryzykowne już byłoby włączanie do tej grupy wędlin i przetworów mięsnych :((( o ile nie pochodzą z małych masarni, gdzie jeszcze nie dokonuje się cudu 200% pomnożenia masy mięsnej. Dlatego nie powiem: "parówka dobra, BO polska", ale "dobra BO dobra". Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica Re: DOBRE bo DOBRE 07.06.04, 13:35 brunosch napisał: > Chyba sensowniej byłoby dobre i polskie. nie, nie. chodziło mi własnie o to, czy Waszym/Naszym zdaniem coś z założenia jest dobre, ponieważ wyprodukowano to w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marghe_72 Re: DOBRE bo POLSKIE? n/t IP: *.aster.pl / *.acn.pl 07.06.04, 13:32 Polskie? wszelkie owoce lesno , nie lesne. MAliny, agrest, porzeczki, truskawki, jagody ... M. Odpowiedz Link Zgłoś