Gość: rita IP: *.adsl.inetia.pl 14.03.12, 16:13 Jakich owoców teraz do niej teraz użyć skoro nie ma sezonowych, a nieśmiertelne brzoskwinie z puszki się opatrzyły? Banany odpadają, kiwi jakby też nie bardzo... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
squirk Re: Pavlowa 14.03.12, 16:27 U mnie sprawdził się świeży się ananas i rozmrożone borówki amerykańskie, z mrożonymi malinami i truskawkami nie próbowałam, może ktoś podpowie, czy one też wchodzą w grę. Odpowiedz Link Zgłoś
miss_coco Re: Pavlowa 14.03.12, 17:06 U mnie z mrozonymi malinami najbardziej lubia. A kiwi do Pavlovej jak najbardziej, w koncu taka byla oryginalna wersja ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: Pavlowa 14.03.12, 17:12 Też robiłam z mrożonymi malinami - był pyszny (maliny lekko rozmrozone oczywiście, wyłożone tuż przed podaniem tortu) Odpowiedz Link Zgłoś
wanda-maria Re: Pavlowa 14.03.12, 18:20 Mieszanka czerwonych, mrozonych owocow, pomarancze, klementynki, fruit de la passion. Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Pavlowa 15.03.12, 17:03 mrożone maliny w postaci "kisielu" + kiwi + pestki granatów truskawki (udało mi sie kupić całkiem smaczne) + wyfiletowane pomarańcze gruszki + jabłka podduszone z cytryną itp Odpowiedz Link Zgłoś
floress Re: Pavlowa 15.03.12, 20:21 Ja daję truskawki mrożone. Wyłożone tuż przed podaniem deseru. Nie rozmrożone. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: breskva Re: Pavlowa IP: *.warszawa.vectranet.pl 19.03.12, 22:42 wyfiletowane pomarańcze i żurawiny namoczone w żurawinówce (niekoniecznie - mogą być po prostu sparzone wrzątkiem). Do śmietany można dodać trochę startej skórki pomarańczowej. Inspiracja stąd www.deliciousmagazine.co.uk/recipes/mini-meringues-with-boozy-cranberries-and-orange-cream Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123cathy Re: Pavlowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.12, 12:44 Przepis na bezy z podanego linku-rewelacyjny.Do białek należy dodać rozgrzany na blasze gorący cukier. Bezy idealne- warto spróbować, naprawdę! Odpowiedz Link Zgłoś