triismegistos 17.03.12, 09:46 I chciałabym zjeść jutro z grzybami i pęczakiem. Poradźcie, zacząć go gotować dzisiaj, czy spokojnie można zacząć jutro rano? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
triismegistos Re: Dzika mam... 17.03.12, 10:22 Gdybym to ja wiedziała, to bym nie zadawała głupich pytań... Odpowiedz Link Zgłoś
headvig Re: Dzika mam... 17.03.12, 10:26 to radzę już dziś - jutro najwyżej odgrzejesz. chyba że jutro wcześnie rano. mój wół już 3,5h się dusi i "wydaje mi się" że zaczyna mięknąć... Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: Dzika mam... 17.03.12, 10:45 Masz krowę, która zdechła ze starości? Odpowiedz Link Zgłoś
headvig Re: Dzika mam... 17.03.12, 11:04 w mięsnym nie było podanej jej daty urodzin Odpowiedz Link Zgłoś
mhr2 to zle szukalas, 17.03.12, 12:22 headvig napisała: > w mięsnym nie było podanej jej daty urodzin Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: Dzika mam... 17.03.12, 14:06 Jeśli jeszcze nie jest za późno, to wlej do gara mocno wytrawne wino, powinno pomóc :) Odpowiedz Link Zgłoś
ania_m66 Re: Dzika mam... 17.03.12, 12:50 triismegistos napisała: > I chciałabym zjeść jutro z grzybami i pęczakiem. Poradźcie, zacząć go gotować d > zisiaj, czy spokojnie można zacząć jutro rano? gotowac to nie, ale marynowac na pewno. sama nie tykam dziczyzny, ale ze 2 lata temu chlop przytargal prezent od znajomego lesniczego i dostal go na obiad. dzika, nie lesniczego. podparlam sie tym przepisem www.chefkoch.de/rezepte/1195931225359926/Wildschweinbraten.html podobno dobry byl. w ogole, to chcialam zamarynawac na 2 dni w maslance, ale nie bylo czasu jak pamietam. a co do wieku dzika, to licz sloje ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :P Re: Dzika mam... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.12, 23:06 Aż dziw bierze że chłopa masz ale to na marginesie. Na polskim forum racz wklejać przepisy w języku polskim, skoro musisz "błysnąć". Odpowiedz Link Zgłoś
ania_m66 Re: Dzika mam... 23.03.12, 00:07 Gość portalu: :P napisał(a): > Aż dziw bierze że chłopa masz ale to na marginesie. Na polskim forum racz wklej > ać przepisy w języku polskim, skoro musisz "błysnąć". wiesz, technika poszla do przodu i twoja przegladarka wyswietlajaca ci strone w obcym jezyku pyta cie automatycznie, czy ma przetlumaczyc. i robi to naprawde calkiem dobrze :) akurat buszuje po bulgarskim blogu kulinarnym i nie mam najmniejszych problemow ze zrozumieniem tego co czytam. jesli twoja przegladarka nie ma tej funkcji - naprawde najwyzszy czas ja zaktualizowac zamiast sie czepiac bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
kajaanna Re: Dzika mam... 17.03.12, 13:12 O rany! Całego?! :D Potraktuj go jak wieprzowinę. Na szybko to comber (kotlety z kostką), na później karczek duszony z suszonymi śliwkami. Potem marynowane udźce na pieczeń. Resztę zamarynuj i uwędź. Odpowiedz Link Zgłoś
mhr2 kielbaski sa tez wspaniale, 17.03.12, 13:57 kajaanna napisała: > O rany! Całego?! :D > > Potraktuj go jak wieprzowinę. > > Na szybko to comber (kotlety z kostką), na później karczek duszony z suszonymi > śliwkami. Potem marynowane udźce na pieczeń. Resztę zamarynuj i uwędź. > Odpowiedz Link Zgłoś