Dodaj do ulubionych

Dzika mam...

17.03.12, 09:46
I chciałabym zjeść jutro z grzybami i pęczakiem. Poradźcie, zacząć go gotować dzisiaj, czy spokojnie można zacząć jutro rano?
Obserwuj wątek
    • headvig Re: Dzika mam... 17.03.12, 10:21
      dzik stary czy młody? :)
      • triismegistos Re: Dzika mam... 17.03.12, 10:22
        Gdybym to ja wiedziała, to bym nie zadawała głupich pytań...
        • headvig Re: Dzika mam... 17.03.12, 10:26
          to radzę już dziś - jutro najwyżej odgrzejesz. chyba że jutro wcześnie rano. mój wół już 3,5h się dusi i "wydaje mi się" że zaczyna mięknąć...
          • triismegistos Re: Dzika mam... 17.03.12, 10:45
            Masz krowę, która zdechła ze starości?
            • headvig Re: Dzika mam... 17.03.12, 11:04
              w mięsnym nie było podanej jej daty urodzin
              • mhr2 to zle szukalas, 17.03.12, 12:22
                headvig napisała:

> w mięsnym nie było podanej jej daty urodzin
              • triismegistos Re: Dzika mam... 17.03.12, 14:06
                Jeśli jeszcze nie jest za późno, to wlej do gara mocno wytrawne wino, powinno pomóc :)
    • ania_m66 Re: Dzika mam... 17.03.12, 12:50
      triismegistos napisała:

> I chciałabym zjeść jutro z grzybami i pęczakiem. Poradźcie, zacząć go gotować d
      > zisiaj, czy spokojnie można zacząć jutro rano?

gotowac to nie, ale marynowac na pewno.
      sama nie tykam dziczyzny, ale ze 2 lata temu chlop przytargal prezent od znajomego lesniczego i dostal go na obiad.
      dzika, nie lesniczego.
      podparlam sie tym przepisem www.chefkoch.de/rezepte/1195931225359926/Wildschweinbraten.html
      podobno dobry byl.
      w ogole, to chcialam zamarynawac na 2 dni w maslance, ale nie bylo czasu jak pamietam.
      a co do wieku dzika, to licz sloje ;)
      • Gość: :P Re: Dzika mam... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.12, 23:06
        Aż dziw bierze że chłopa masz ale to na marginesie. Na polskim forum racz wklejać przepisy w języku polskim, skoro musisz "błysnąć".
        • ania_m66 Re: Dzika mam... 23.03.12, 00:07
          Gość portalu: :P napisał(a):

> Aż dziw bierze że chłopa masz ale to na marginesie. Na polskim forum racz wklej
          > ać przepisy w języku polskim, skoro musisz "błysnąć".

wiesz, technika poszla do przodu i twoja przegladarka wyswietlajaca ci strone w obcym jezyku pyta cie automatycznie, czy ma przetlumaczyc.
          i robi to naprawde calkiem dobrze :)
          akurat buszuje po bulgarskim blogu kulinarnym i nie mam najmniejszych problemow ze zrozumieniem tego co czytam.
          jesli twoja przegladarka nie ma tej funkcji - naprawde najwyzszy czas ja zaktualizowac zamiast sie czepiac bez sensu.
    • kajaanna Re: Dzika mam... 17.03.12, 13:12
      O rany! Całego?! :D

Potraktuj go jak wieprzowinę.

Na szybko to comber (kotlety z kostką), na później karczek duszony z suszonymi śliwkami. Potem marynowane udźce na pieczeń. Resztę zamarynuj i uwędź.

• mhr2 kielbaski sa tez wspaniale, 17.03.12, 13:57
        kajaanna napisała:

> O rany! Całego?! :D
        >
        > Potraktuj go jak wieprzowinę.
        >
        > Na szybko to comber (kotlety z kostką), na później karczek duszony z suszonymi
        > śliwkami. Potem marynowane udźce na pieczeń. Resztę zamarynuj i uwędź.
        >

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka