Dodaj do ulubionych

Truskawki - przetwory

22.06.12, 15:01
czy kupowaliście już truskawki na przetwory w tym roku? Ceny są wysokie i nie wiem czy warto czekać bo obawiam się, że się skończą. Orientujecie się gdzie w Warszawie można kupić taniej truskawki?
Obserwuj wątek
    • Gość: jagoda Re: Truskawki - przetwory IP: *.dynamic.chello.pl 22.06.12, 17:04
      Nie wiem jak gdzie indziej, ale u mnie w Małopolsce, na działce już się truskawki skończyły.
    • Gość: Agni Re: Truskawki - przetwory IP: *.dynamic.chello.pl 22.06.12, 18:59
      Sama mam ten problem, wino chcemy nastawić... i chodzę po bazarku, łubianka za 10 zł to sukces... obawiam się, że nie stanieją...
      Będzie jeden gąsior, trudno...
      • 40mk Re: Truskawki - przetwory 23.06.12, 10:02
        a gdzie są te truskawki za 10 pln za łubiankę? U mnie na osiedlu kosztują 9 pln za kg
        • beata_ Re: Truskawki - przetwory 23.06.12, 10:15
          40mk napisała:

> a gdzie są te truskawki za 10 pln za łubiankę? U mnie na osiedlu kosztują 9 pln
          > za kg

Pewnie na bazarku/targu/pod "marketem"...

W sklepach/sklepikach/zieleniakach osiedlowych zawsze będą droższe.
          • 40mk Re: Truskawki - przetwory 23.06.12, 21:06
            to są ceny u mnie na bazarku. Warzywa kupuję na bazarku nie w sklepie osiedlowym
          • marghe_72 Re: Truskawki - przetwory 23.06.12, 22:07
            beata_ napisała:

>
            > Pewnie na bazarku/targu/pod "marketem"...
            >
            > W sklepach/sklepikach/zieleniakach osiedlowych zawsze będą droższe.

u mnie na bazarku / targu.. po 8 zł za kilogram
            stolica/
            >
            >
        • Gość: Agni Re: Truskawki - przetwory IP: *.dynamic.chello.pl 24.06.12, 11:51
          Można ustrzelić na Wolumenie (Warszawa-Bielany) w dni targowe. Ale te za 10 super piękne nie są. My na wino nie potrzebujemy pięknych, mogą być małe, byle dojrzałe i czerwone, bo raz nastawiliśmy z takich pięknych dużych, ale dość bladych i wino miało kolor złotawy - a ja jednak lubię jak truskawkowe jest różowe:-)
    • marghe_72 Re: Truskawki - przetwory 22.06.12, 23:38
      z tego co słyszałam tańsze nie będą .
      W tym roku będzie mało dżemu :(
      • Gość: Agni Re: Truskawki - przetwory IP: *.dynamic.chello.pl 24.06.12, 12:07
        To lecę na bazar w najbliższy wtorek - bo mi się znajomi zapłaczą, jak za rok nie będzie wina z truskawek:-))))
        Nastawiliśmy kwiaty czarnego bzu, ale podejrzewam, że truskawkomaniakom nie zadośćuczynią tego braku:-P
        • trypel Re: Truskawki - przetwory 24.06.12, 12:20
          właśnie kupiłem po 7 /kg w Piasecznie.
          Piękne i słodkie.
          Ale babka ostrzegała że ostatnie dni.
    • zia86 Re: Truskawki - przetwory 25.06.12, 13:57
      Ja kupuje na targu na Bielanach i ceny są ok 9-10zł za kg. Był czas kiedy były po 7zł(mąż widział na placu Wilsona) ale to było bardzo krótko. W Społem czasem widzę po 4-5 zł/kg ale to są takie już mocno dojrzałe, chyba nie nadają się na przetwory, raczej na kompot albo koktajl.
    • psg2 Re: Truskawki - przetwory 25.06.12, 17:26
      U nas na Mazurach ceny za 1kg między 8 a 10 zl i wczoraj pan powiedział mi że to już końcówki ....więc i ja w tym roku dżemów nie robię za drogo wychodzi a szkoda.
      • alpio23 Re: Truskawki - przetwory 26.06.12, 11:47
        Na podbeskidziu już praktycznie końcówka sezonu - ładne z plantacji nie zeszły poniżej 7 zł (drobne) i 8 zł większe (za 1 kg oczywiście). Co za tym idzie przetworów mało :-(
        • 40mk Re: Truskawki - przetwory 28.06.12, 19:56
          kupiłam kilka dni temu po 15 pln za łubiankę. Pan sprzedawał łubianki po 16 pln ale ponieważ kupiłam 7 łubianek to policzył mi po 15 pln.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka