40mk 22.06.12, 15:01 czy kupowaliście już truskawki na przetwory w tym roku? Ceny są wysokie i nie wiem czy warto czekać bo obawiam się, że się skończą. Orientujecie się gdzie w Warszawie można kupić taniej truskawki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jagoda Re: Truskawki - przetwory IP: *.dynamic.chello.pl 22.06.12, 17:04 Nie wiem jak gdzie indziej, ale u mnie w Małopolsce, na działce już się truskawki skończyły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agni Re: Truskawki - przetwory IP: *.dynamic.chello.pl 22.06.12, 18:59 Sama mam ten problem, wino chcemy nastawić... i chodzę po bazarku, łubianka za 10 zł to sukces... obawiam się, że nie stanieją... Będzie jeden gąsior, trudno... Odpowiedz Link Zgłoś
40mk Re: Truskawki - przetwory 23.06.12, 10:02 a gdzie są te truskawki za 10 pln za łubiankę? U mnie na osiedlu kosztują 9 pln za kg Odpowiedz Link Zgłoś
beata_ Re: Truskawki - przetwory 23.06.12, 10:15 40mk napisała: > a gdzie są te truskawki za 10 pln za łubiankę? U mnie na osiedlu kosztują 9 pln > za kg Pewnie na bazarku/targu/pod "marketem"... W sklepach/sklepikach/zieleniakach osiedlowych zawsze będą droższe. Odpowiedz Link Zgłoś
40mk Re: Truskawki - przetwory 23.06.12, 21:06 to są ceny u mnie na bazarku. Warzywa kupuję na bazarku nie w sklepie osiedlowym Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Truskawki - przetwory 23.06.12, 22:07 beata_ napisała: > > Pewnie na bazarku/targu/pod "marketem"... > > W sklepach/sklepikach/zieleniakach osiedlowych zawsze będą droższe. u mnie na bazarku / targu.. po 8 zł za kilogram stolica/ > > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agni Re: Truskawki - przetwory IP: *.dynamic.chello.pl 24.06.12, 11:51 Można ustrzelić na Wolumenie (Warszawa-Bielany) w dni targowe. Ale te za 10 super piękne nie są. My na wino nie potrzebujemy pięknych, mogą być małe, byle dojrzałe i czerwone, bo raz nastawiliśmy z takich pięknych dużych, ale dość bladych i wino miało kolor złotawy - a ja jednak lubię jak truskawkowe jest różowe:-) Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Truskawki - przetwory 22.06.12, 23:38 z tego co słyszałam tańsze nie będą . W tym roku będzie mało dżemu :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agni Re: Truskawki - przetwory IP: *.dynamic.chello.pl 24.06.12, 12:07 To lecę na bazar w najbliższy wtorek - bo mi się znajomi zapłaczą, jak za rok nie będzie wina z truskawek:-)))) Nastawiliśmy kwiaty czarnego bzu, ale podejrzewam, że truskawkomaniakom nie zadośćuczynią tego braku:-P Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Truskawki - przetwory 24.06.12, 12:20 właśnie kupiłem po 7 /kg w Piasecznie. Piękne i słodkie. Ale babka ostrzegała że ostatnie dni. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Truskawki - przetwory 25.06.12, 13:57 Ja kupuje na targu na Bielanach i ceny są ok 9-10zł za kg. Był czas kiedy były po 7zł(mąż widział na placu Wilsona) ale to było bardzo krótko. W Społem czasem widzę po 4-5 zł/kg ale to są takie już mocno dojrzałe, chyba nie nadają się na przetwory, raczej na kompot albo koktajl. Odpowiedz Link Zgłoś
psg2 Re: Truskawki - przetwory 25.06.12, 17:26 U nas na Mazurach ceny za 1kg między 8 a 10 zl i wczoraj pan powiedział mi że to już końcówki ....więc i ja w tym roku dżemów nie robię za drogo wychodzi a szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
alpio23 Re: Truskawki - przetwory 26.06.12, 11:47 Na podbeskidziu już praktycznie końcówka sezonu - ładne z plantacji nie zeszły poniżej 7 zł (drobne) i 8 zł większe (za 1 kg oczywiście). Co za tym idzie przetworów mało :-( Odpowiedz Link Zgłoś
40mk Re: Truskawki - przetwory 28.06.12, 19:56 kupiłam kilka dni temu po 15 pln za łubiankę. Pan sprzedawał łubianki po 16 pln ale ponieważ kupiłam 7 łubianek to policzył mi po 15 pln. Odpowiedz Link Zgłoś