Dodaj do ulubionych

Kruche babeczki.

13.08.12, 10:29
Planuję rodzinne przyjęcie, niestety z przyczyn lokalowych musi to być bufet. Tak mnie naszło, żeby zrobić kruche babeczki "na słono", ale nie chcę ich piec, tylko chciałabym kupić gotowe (same babeczki oczywiście). Stąd pytania:
- gdzie można kupić gotowe kruche babeczki (niesłodkie) i może ktoś się orientuje, w jakiej cenie jaką ilość można dostać?
- marzy mi się część z krewetkami, ale zupełnie nie wiem, jak by to przygotować. Będę wdzięczna za pomysły.

Z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • trypel jak parkuję w Warszawie 13.08.12, 11:40
      to potem mam za wycieraczką kupę ulotek, stąd wiem że można do domu (na imprezę bądź nie) zamówić gorące babeczki, ogniste babeczki, prawdziwe babeczki, doświadczone babeczki itd ale z kruchymi sie nie spotkałem ani z krewetkami. Przykro mi nie mogę pomóc :D

kosz kosz kosz ;)
      • nisar Re: jak parkuję w Warszawie 13.08.12, 11:50
        Takie babeczki to i mnie oferują, w sumie ciekawe dlaczego, jam baba przecież ;)
    • zia86 Re: Kruche babeczki. 13.08.12, 12:00
      Kiedyś szukałam kruchych niesłodkich i powiem Ci że jest problem, wysłano mnie do Biedronki że niby tam są ale nie było. Potem byłam na targu i tam były stoiska z kruchymi wyrobami ale wytrawnych babeczek nie było(choć pan mówił, że czasem bywają). Podobno można kupić w delikatesach. Co do nadzienia to przepisów jest dużo w internecie. Najlepiej zrobić jakąś fajną pastę i na nią położyć po jednej krewetce do każdej babeczki. :)
    • yennefer12 Re: Kruche babeczki. 13.08.12, 12:53
      Ja kupuję w Makro, produkcji "ciasteczka z krakowa". Za ok. 30 sztuk wychodzi 12zł brutto.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka