Dodaj do ulubionych

Mięso kozie

23.09.13, 14:46
Czy gdzieś w Warszawie lub bliskich okolicach można kupić ?
Obserwuj wątek
    • anel_ma Re: Mięso kozie 23.09.13, 14:56
      takie w kartonikach to kojarze w wielu sklepach, małyc i dużych

a świeże? może na jakims LeTargu można się dogadac z tymi od kozich serów?
      • beata_ MIĘSO! Nie mleko :-)) [n/t] 23.09.13, 15:00

• corrina_f1 Re: MIĘSO! Nie mleko :-)) [n/t] 23.09.13, 16:11
          No właśnie, chodzi o mięso kozie, czyli koźlinę :)

Przeczytałam już cały naukowy raport o rynku mięsa jagnięcego o koźlego w PL, nie rokuje dobrze dla moich poszukiwań, ale wiem że okazyjnie jest dostępne. Pytanie tylko, gdzie...?
          • squirk Re: MIĘSO! Nie mleko :-)) [n/t] 23.09.13, 16:18
            corrina_f1 napisała:

> Przeczytałam już cały naukowy raport o rynku mięsa jagnięcego o koźlego w PL, n
            > ie rokuje dobrze dla moich poszukiwań, ale wiem że okazyjnie jest dostępne. Pyt
            > anie tylko, gdzie...?

Nie mam pojęcia ale może warto napisać do sprzedawców, którzy wystawiają na Allegro kozie sery i mleko - skoro mają nabiał muszą mieć i zwierzęta, może zechcą sprzedać także mięso. Jeśli znajdziesz źródło koźliny podziel się, bardzo proszę, namiarem, też chętnie kupię i sama także rozejrzę się zaraz w poszukiwaniu takiego źródła.
            :-)
            • Gość: kwaśna śmietana Re: MIĘSO! Nie mleko :-)) [n/t] IP: *.warszawa.vectranet.pl 24.09.13, 13:24
              W Wwie jest afrykańska restauracja La MaMa, która serwuje koźlinę. Może warto się z nimi skontaktować i zapytać, skąd ją ma? Może jest w Makro?
            • Gość: RAFAL Re: MIĘSO! Nie mleko :-)) [n/t] IP: 213.158.222.* 15.10.14, 21:03
              WITAM, JAKA CENE OFERUJECIE ZA KOZIE MIESO. BYC MOZE BYSMY SIE DOGADALI. CZEKAM NA ODP.
          • anel_ma Re: MIĘSO! Nie mleko :-)) [n/t] 24.09.13, 09:00
            aaaa! nie wiem, czemu mój mózg przeczytał, ze chodzi o mleko :D
            przepraszam :)
            Kozinę, to niestety widziałam tylko w menu azjatyckiej knajpy na Grzybowskiej.
            =============
            Bób, homar, włoszczyzna ;)
    • trypel Re: Mięso kozie 24.09.13, 10:18
      a tak przy okazji dlaczego akurat kozinę?
      jadam dość czesto w miejscu gdzie gotują świetnie i mają kozine w stałej ofercie (niestety 250 km od Warszawy) i po paru podejsciach odpusciłem. Jakoś nie wchodzi. A w porównaniu do jagnięciny, baraniny to już w ogóle przepada z kretesem.
      • pinos Re: Mięso kozie 24.09.13, 10:36
        Bo serwują mięso kóz mlecznych...

takie z mięsnych jest świetne... ale chyba się u nas jeszcze nie przebiło...
        • trypel Re: Mięso kozie 24.09.13, 11:06
          może i tak. Zapytam dzisiaj skąd mają kozinę. Bo jagnięcine mają zawsze super.
        • kocio-kocio Re: Mięso kozie 24.09.13, 14:05
          Z młodej mlecznej, takiej która jeszcze nie karmiła, albo jest koziołkiem niedorostkiem, też jest świetne, jak dobrze zrobione.
    • misiu_jeden Re: Mięso kozie 24.09.13, 13:19
      corrina_f1 napisała:

> Czy gdzieś w Warszawie lub bliskich okolicach można kupić ?

Nie. A bo co?
      • Gość: gość Re: Mięso kozie IP: *.dynamic.chello.pl 24.09.13, 13:20
        a bo nic
        • misiu_jeden Re: Mięso kozie 24.09.13, 13:29
          Gość portalu: gość napisał(a):

> a bo nic

weź nic i idź sobie
          • Gość: gość sz Re: Mięso kozie IP: *.dip0.t-ipconnect.de 24.09.13, 14:01
            misiu_jeden napisał:

> weź nic i idź sobie

ide w gory tam gdzie one sa!
    • very.martini Re: Mięso kozie 24.09.13, 13:27
      Będę niedługo zamawiać kozlecine dla siebie i znajomych, mam nadzieje, ze sie uda. Napisz do mnie na gazetowy mail, jesli jestes zainteresowana.

16%VOL
      22%VAT

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka