corrina_f1 23.09.13, 14:46 Czy gdzieś w Warszawie lub bliskich okolicach można kupić ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anel_ma Re: Mięso kozie 23.09.13, 14:56 takie w kartonikach to kojarze w wielu sklepach, małyc i dużych a świeże? może na jakims LeTargu można się dogadac z tymi od kozich serów? Odpowiedz Link Zgłoś
corrina_f1 Re: MIĘSO! Nie mleko :-)) [n/t] 23.09.13, 16:11 No właśnie, chodzi o mięso kozie, czyli koźlinę :) Przeczytałam już cały naukowy raport o rynku mięsa jagnięcego o koźlego w PL, nie rokuje dobrze dla moich poszukiwań, ale wiem że okazyjnie jest dostępne. Pytanie tylko, gdzie...? Odpowiedz Link Zgłoś
squirk Re: MIĘSO! Nie mleko :-)) [n/t] 23.09.13, 16:18 corrina_f1 napisała: > Przeczytałam już cały naukowy raport o rynku mięsa jagnięcego o koźlego w PL, n > ie rokuje dobrze dla moich poszukiwań, ale wiem że okazyjnie jest dostępne. Pyt > anie tylko, gdzie...? Nie mam pojęcia ale może warto napisać do sprzedawców, którzy wystawiają na Allegro kozie sery i mleko - skoro mają nabiał muszą mieć i zwierzęta, może zechcą sprzedać także mięso. Jeśli znajdziesz źródło koźliny podziel się, bardzo proszę, namiarem, też chętnie kupię i sama także rozejrzę się zaraz w poszukiwaniu takiego źródła. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwaśna śmietana Re: MIĘSO! Nie mleko :-)) [n/t] IP: *.warszawa.vectranet.pl 24.09.13, 13:24 W Wwie jest afrykańska restauracja La MaMa, która serwuje koźlinę. Może warto się z nimi skontaktować i zapytać, skąd ją ma? Może jest w Makro? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAFAL Re: MIĘSO! Nie mleko :-)) [n/t] IP: 213.158.222.* 15.10.14, 21:03 WITAM, JAKA CENE OFERUJECIE ZA KOZIE MIESO. BYC MOZE BYSMY SIE DOGADALI. CZEKAM NA ODP. Odpowiedz Link Zgłoś
anel_ma Re: MIĘSO! Nie mleko :-)) [n/t] 24.09.13, 09:00 aaaa! nie wiem, czemu mój mózg przeczytał, ze chodzi o mleko :D przepraszam :) Kozinę, to niestety widziałam tylko w menu azjatyckiej knajpy na Grzybowskiej. ============= Bób, homar, włoszczyzna ;) Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Mięso kozie 24.09.13, 10:18 a tak przy okazji dlaczego akurat kozinę? jadam dość czesto w miejscu gdzie gotują świetnie i mają kozine w stałej ofercie (niestety 250 km od Warszawy) i po paru podejsciach odpusciłem. Jakoś nie wchodzi. A w porównaniu do jagnięciny, baraniny to już w ogóle przepada z kretesem. Odpowiedz Link Zgłoś
pinos Re: Mięso kozie 24.09.13, 10:36 Bo serwują mięso kóz mlecznych... takie z mięsnych jest świetne... ale chyba się u nas jeszcze nie przebiło... Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Mięso kozie 24.09.13, 11:06 może i tak. Zapytam dzisiaj skąd mają kozinę. Bo jagnięcine mają zawsze super. Odpowiedz Link Zgłoś
kocio-kocio Re: Mięso kozie 24.09.13, 14:05 Z młodej mlecznej, takiej która jeszcze nie karmiła, albo jest koziołkiem niedorostkiem, też jest świetne, jak dobrze zrobione. Odpowiedz Link Zgłoś
misiu_jeden Re: Mięso kozie 24.09.13, 13:19 corrina_f1 napisała: > Czy gdzieś w Warszawie lub bliskich okolicach można kupić ? Nie. A bo co? Odpowiedz Link Zgłoś
misiu_jeden Re: Mięso kozie 24.09.13, 13:29 Gość portalu: gość napisał(a): > a bo nic weź nic i idź sobie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość sz Re: Mięso kozie IP: *.dip0.t-ipconnect.de 24.09.13, 14:01 misiu_jeden napisał: > weź nic i idź sobie ide w gory tam gdzie one sa! Odpowiedz Link Zgłoś
very.martini Re: Mięso kozie 24.09.13, 13:27 Będę niedługo zamawiać kozlecine dla siebie i znajomych, mam nadzieje, ze sie uda. Napisz do mnie na gazetowy mail, jesli jestes zainteresowana. 16%VOL 22%VAT Odpowiedz Link Zgłoś