Dodaj do ulubionych

indyczy biust

09.08.04, 14:40
Nabyłam włąśnie drogą kupna :-) dość dorodną pierś indyczą. Kupiłam, ale się
nie zastanowiłam co z nia zrobić? upiec w całości (czy nie wyschnie?),
rozparcelowac na kotlety? sama nbie wiem, czekam na Wasze ciekawe jak zwykle
propozycje.
Kasia
Obserwuj wątek
    • eirinn Re: indyczy biust 09.08.04, 18:55
      Ona ma taką jakby kieszonkę, nie? No to ja tam wkładam suszone śliwki i morele
      oraz czosnek (opcjonalnie, jak kto lubi), spinam wykałaczkami, przyprawiam po
      wierzchu. Mam taki super chiński sos barbecue na miodzie i czosnku, ale można
      po swojemu. Obsmażyć z każdej ze stron, następnie podlać bulionem indyczym ze
      zgrabnej kostki, i do piekarnika. W trakcie pieczenia podlewać bulionikiem. I
      polewać po wierzchu, coby nie wysechło. Palce lizać! Na zimno potem też
      rewelacja!
      • emka_1 czy ten sos 09.08.04, 19:03
        jest taki ciemny jak miód gryczany i ma intensywny zapach miodowo-słodowy????
        • eirinn Re: czy ten sos 09.08.04, 19:19
          Nooo, jest super, nie? Do wieprzowiny też pasuje, ale jakoś najlepiej mi
          wchodzi z indykiem.
          • emka_1 Re: czy ten sos 09.08.04, 20:14
            jest doskonały, ale od jakiegoś czasu nie mogę na niego trafić :(((
            gdzie go kupiłaś????
            • eirinn Re: czy ten sos 09.08.04, 22:47
              Fakt, dość ciężko go trafić. Po prostu w każdym sklepie zaglądam na półki z
              egzotycznymi przyprawami. Raz dostałam go w Geancie. Nie wiem, gdzie mieszkasz,
              u nas w Szczecinie trafia się w Bertim, ale to nasza lokalna sieć. Dobre
              supermarkety, albo sklepy z chińszczyzną - trzeba polować.
              • emka_1 dzieki 09.08.04, 23:02
                mieszkam w krakowie, półki z egzotycznymi zawsze przeglądam, a od dłuższego
                czasu nie trafiłam:(( ostatni zapas miałam z billi, ale wtedy jeszcze coś na
                półkach mieli. nicto będę szukać, bo marynata jest świetna.
    • Gość: kaska Re: indyczy biust IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.04, 00:28
      w kawalki. Na patelnie , na oliwe wrzucasz czosnek znatka i piers.
      Przyprawiasz. Potem robisz w garnuszku sos serowy (smietana 30% plus plesniowy
      ser), polewasz tym indora i duisz chwile. Mozesz posypac natka i dodac sera na
      wierzch.
      • kasia_de Re: indyczy biust 10.08.04, 15:04
        mniam, chyba kupie jeszcze jedną piers, bo nie wiem na co się zdecydować ;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka