laszka111 15.08.04, 14:28 Uwielbiam zupy. Niedawno mój mąż zrobił przepyszną zupę z jajkiem i groszkiem. Okazało się ,że jest bardzo prosta i szybka w przyrządzeniu. Może znacie inne smaczne i szybkie zupy. Będę również wdzięczna za linki. laszka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: becia szybka zupa koperkowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.04, 21:27 1,5 l rosołu (może być z kostki), 2 pęczki koperku, cebula, jajo, pół szklanki śmietany, łyżka margaryny, 2 łyżki kaszy manny, 3 łyżki mąki, pieprz, sól Cebulę obrać, drobno pokroić i podsmażyć na tłuszczu. Wystudzoną cebulę wymieszać z kaszą i dwiema łyżkami mąki, jajem, pieprzem, solą i wyrobić ciasto. Łyżką nabierać ciasto i kłaść do wrzącego rosołu. Mieszając, ugotować kluski. Wlać śmietanę wymieszaną z łyżką mąki, wsypać połowę posiekanego koperku, zagotować, doprawić do smaku. Na talerzach posypać resztą koperku. Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: "szybkie" zupy 15.08.04, 21:51 szybkie? Większosc moich :) cytrynowa pomidorowa na ostro musztardowa wpisz w wsyszukiwarkę bo juz było sporo o zupach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cynamoon Re: "szybkie" zupy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.04, 21:53 Dla mnie kazda zupa jest szybka, bo gotuje je z samych warzyw na masle, wiec jest to kwestia jako takiej miekkosci warzyw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wini3 Re: "szybkie" zupy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.04, 08:35 Do pozostałego z wczoraj rosołu /może być rozcieńczony do granic wytrzymałości/ wrzucamy serek topiony. Po rozpuszczeniu posypujemy zieloną pietruszką , pieprz i groszek ptysiowy albo grzanki. Odpowiedz Link Zgłoś
sanna99 Re: "szybkie" zupy 16.08.04, 17:01 ja też lubie zupki - zwłaszcza szybkie bo nie lubię długo czegoś przyrządzać a jednoczesnie lubie smaczne rzeczy :-) moje ulubione proste zupki to rybna ( z kostki mrożonej) kostka rybna (np 2 kostki) włoszczyzna (mogą być np wiórki Hotrexu mrożone - będzie jeszcze szybciej) pieprz sol lisc laurowy etc sos sojowy makaron sojowy cebulowa cebulę zeszklić na maśle zalać wodą z kostką rosołową podgotować chwilę razem podawać z grzankami (chlebek lub bułka pokrojone w kosteczkę usmażone na patelni na maśle - kupne grzanki są do kitu) pycha1 pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś