ramshe 16.08.04, 13:34 Dzis kupiłam z ciekawości makaron sojowy:) ale nie mam pomysłu z czym go podać :( Czy ma ktoś jakieś wypróbowane przepisy? Z gory dziękuję :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bnew Re: Makaron sojowy 16.08.04, 13:35 zrób smażony z jakąś chińszczyzną na ostro, bedzie pyszny Odpowiedz Link Zgłoś
ziemiomorze Re: Makaron sojowy 16.08.04, 13:38 Taki dosc ekstrawagancki przepis japonski: na zimno, z duza iloscia sosu sojowego i soku z cytryny, smazonym mielonym miesem (w oryginale to chyba byla swinia, ale nie polecam, bo tlusta - lepiej kurczak albo indyk) i surowa papryka. Dobre, bo inne z. Odpowiedz Link Zgłoś
aganiok13 Re: Makaron sojowy 16.08.04, 14:42 Hej, ja bardzo lubię połączenie tego makaronu z drobiem - kurczakiem lub jeszcze lepiej kaczką. Najfajniej smakuje "ugotowany" (choć wcale się go nie gotuje, a zalewa wrzątkiem) lub dodatkowo przesmażony. Robisz drób na swój ulubiony sposób i podajesz z makaronem sojowym. Polecam właśnie przesmażanie makaronu razem z mięskiem i warzywami. Pychota ! :-) Odpowiedz Link Zgłoś