Dodaj do ulubionych

Szpinak - zagadka

19.03.14, 17:09
Lubię szpinak, i dawno nie miałam okazji go jeść, więci postanowiłam to nadrobić. Kupiłam szpinak zamrożony w bloku, firmy nieznanej, niestety w trakcie duszenia wyczułam zapach pleśni. Wyrzuciłam. Następnego dnia kupiłam szpinak mrożony innego producenta, w innym sklepie, niestety- on też miał zapach pleśni. Do trzech razy sztuka. Kupiłam szpinak jeszcze innej firmy i znów w innym sklepie. Właśnie siedzi w garze i dramat! Znowu zalatuje mi pleśnią. Albo
1.ja mam zwichrowane kubki smakowe, albo
2.wybitnego pecha do zapleśniałych mrożonek (nadmieniam, że wizualnie wszystkie były ok).
albo
3. szpinak mrozony może tak ma, taki dyskretny zapach pleśni na początku rozmrażania

Co myśłicie? On tak ma?
Obserwuj wątek
    • Gość: mw Re: Szpinak - zagadka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.14, 17:48
      kupuje szpinak-brykiet z dyskontu na B i nie zauważyłam niczego niepokojącego
    • znana.jako.ggigus Re: Szpinak - zagadka 19.03.14, 17:58
      a moze mial dodatek sera i to Ci tak dziwnie pachnialo?
      sprawdz sklad.
      Ja wole swiezy, bo lepiej smakuje
      • Gość: x ja tam nie wolę świeżego, bo IP: *.unitymediagroup.de 19.03.14, 20:13
        mi się smutno robi jak widzę, że jedzenie się kurczy ;)
    • saqigar Re: Szpinak - zagadka 19.03.14, 20:51
      Nie ma takiej fizycznej mozliwosci, zeby w mrozonce byla plesn. Musialaby byc dluzszy czas w wyzszej temperaturze i jeszcze do tego rozszczelniona.
      • aqua48 Re: Szpinak - zagadka 20.03.14, 10:12
        Tak, szpinak ma taki specyficzny zapaszek, możliwe, że to Ci przeszkadza, natomiast pleśni raczej w nim nie było. Kup brykiety są lepsze niż szpinak w tafli, bo przynajmniej wiadomo jeśli są łatwe do rozdzielenia, że nikt ich nie rozmroził i nie zamroził ponownie.
    • atrakcyjny.leon Re: Szpinak - zagadka 20.03.14, 10:39
      Należy kupować szpinak z wyraźnie oznaczonej firmy i z aktualną data ważności. Należy rozmrażać go według podanego na etykiecie przepisu. Poza tym ważny jest kod ICs określający stopień rozdrobnienia szpinaku oraz głębokość zamrożenia.
      • aqua48 Re: Szpinak - zagadka 20.03.14, 11:21
        atrakcyjny.leon napisał:

> Należy kupować szpinak z wyraźnie oznaczonej firmy i z aktualną data ważności.
        > Należy rozmrażać go według podanego na etykiecie przepisu.

Ja nie rozmrażam szpinaku, wykładam na patelnię zamrożony.
    • mmagi Re: Szpinak - zagadka 20.03.14, 11:36
      ja kupuję tylko szpinak Hortexu,nigdy nie czułam zapachu pleśni itp
    • marbor1 Re: Szpinak - zagadka 20.03.14, 15:36
      Kupuję tylko szpinak w liściach w brykietach firmy na "B", rozmrażam, odlewam nadmiar wody i dopiero wtedy na patelnię. Nie muszę długo go trzymać na patelni [z korzyścią dla szpinaku] w celu odparowania nadmiaru wody.
    • ania_mo Re: Szpinak - zagadka 20.03.14, 16:22
      Chyba po prostu tak odbierasz zapach mrożonego szpinaku. Nie jesteś przypadkiem w ciąży?
    • Gość: kim Re: Szpinak - zagadka IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.03.14, 22:08
      Moze ci sie zdawalo.

Jednak kazdy, kto zamiast zwrocic zapsuty/niedobry towar do sklepu po prostu go wyrzuca , przyczynia sie do tego, ze stale i ciagle jestesmy oszukiwani i robieni w bambuko!!!!

Sklepy wiedza, ze 98% Polakow nie oddaje towaru, tylko go wyrzuca. To sie sklepom bardzo oplaca, wiec takim glupim i leniwym narodom bez skrupulow srzedaje sie odpadki i resztki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka