Dodaj do ulubionych

kozi lub owczy ser

23.05.14, 13:08
Szukam miejsca w Wawie gdzie mogę kupić ser kozi lub owczy bez dodatku mleka krowiego.
Obserwuj wątek
    • momas Re: kozi lub owczy ser 23.05.14, 14:21
      praktycznie każdy hipermarketpermarket. Jest polska firma danmis - to produkty z sera koziego (wyłącznie).Sporo produktów francuskich - np ser twardy lepiej sie topi niż ten polski.

sklepy typu "eko". No nie powiem - drozej....

ogromny wybór ma np sklep K&M (sporo owczych i produktów dla osób na dietach wszelakich)

w moim "osiedlowym" sporo jest, ale z dugiej strony kilka okolicznych mam alergików sie skrzyknęło i wlasciciel sprowadza towar typu produkty sojowe, kozie, z jajami przepiórczymi (np makaron) specjalnie z myślą o nas :)
    • Gość: mika Re: kozi lub owczy ser IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.05.14, 21:56
      Jak juz Momas napisala: w kazdym supermarkecie. Przy czym Auchan Piaseczno i Leclerk na Ursynowie proponuja naprawde duzy wybor serow. Z owczymi moze byc kolopot, bo czyste owcze maja bardzo ostry smak i w Polsce raczej slabo sie sprzedaja. Jednak widzialam owcza fete w Leklerku.
    • very.martini Re: kozi lub owczy ser 25.05.14, 00:50
      Na BioBazarze w soboty na pewno, a w środy być może, są sery kozie różnego rodzaju plus czasem masło kozie i mleko. www.serykozie.pl/. Jest też jakiś inny producent, ale niestety nie pamiętam nazwy.
      Z producentów owczych serów kojarzę ranczo frontiera, znajomi gustujący w owczych serach byli zadowoleni - ale nie wiem, gdzie można kupić ich produkty w Warszawie.
      Fajnym "alternatywnym" adresem nabiałowym jest Wasz sklep na koszykowej ileśtam. Może ranczo frontiera właśnie tam znajdziesz. Acha, to wszystko żywność ekologiczna, więc ceny odpowiednio wyższe, ale moim zdaniem warto - trzeba się dopytać o ceny, nie wydaje mi się, żeby twarożki Figi były dużo droższe od marketowych, a są doskonałe.

16%VOL
      22%VAT

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka