Dodaj do ulubionych

Pulpety w sosie

06.10.14, 17:35
Ale w jakim ?
Przyjeżają moje Wnuczęta, jedno z nich ma urodziny/dziesiąte/, no to zaprosiłam kilkoro kuzynostwa. Wszystkie chcą pulpety, ale ten sos :( Nie może być koperkowy, pomidorowy, grzybowy, chrzanowy, pieczarkowy, no to jaki? Pulpety będą z mięsa mieszanego : indyk, kurczak, cielęcina, wołowina, wieprzowina, królik.
To w jakim sosie ? Proszę, pomóżcie.
Obserwuj wątek
    • squirk Re: Pulpety w sosie 06.10.14, 17:45
      jola.iza1 napisała:

> Ale w jakim ?
      > Przyjeżają moje Wnuczęta, jedno z nich ma urodziny/dziesiąte/, no to zaprosiła
      > m kilkoro kuzynostwa. Wszystkie chcą pulpety, ale ten sos :( Nie może być kop
      > erkowy, pomidorowy, grzybowy, chrzanowy, pieczarkowy, no to jaki?

Może w takim razie pulpety w sosie własnym ze śmietaną, bez dodatków?
      Obsmażasz (albo i nie, mogą być od razu gotowane), dolewasz bulionu/wywaru, dusisz, zagęszczasz śmietaną z mąką, doprawiasz i tyle.
      :-)
    • aqua48 Re: Pulpety w sosie 06.10.14, 18:11
      Zrób kilka sosów niech każdy sobie polewa takim jaki lubi.
    • Gość: Re Re: Pulpety w sosie IP: *.free.aero2.net.pl 06.10.14, 19:17
      Aqua dobrze prawi:) Skoro już takie wypaśne te pulpety, to zrobiłabym kilka sosów. Na przykład z pieczonej papryki, ogórkowy (może być z kiszonych, ale równie dobrze ze świeżych), brokułowo czosnkowy, lub serowy. Wszystkie szybko zrobisz na bazie jednego beszamelu. Tylko mycia garów nie zazdroszczę:)
      Ps. A pulpety troszkę bym spłaszczyła i podała w formie mini hamburgerów, na wykałaczce z wiodącym składnikiem sosu dla ozdoby.
    • smaczniutkagda Re: Pulpety w sosie 08.10.14, 12:53
      świetny plan z tym sosem serowym! można zrobić go na bazie sosu feta. Fajny byłby szpinakowy, ale nie wiem jak te dzieci się zapatrują na szpinak.
      Powodzenia!
    • 83kimi Re: Pulpety w sosie 08.10.14, 13:36
      Może śmietanowy, serowy albo paprykowy?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka