GoĹÄ: Miki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.11, 12:47 Co zrobić aby ciasto na pierogi nie wychodziło twarde? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: patiiii Re: Pierogi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.11, 13:06 Trzeba dodać letniej wody :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zakręcona Re: Pierogi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.11, 13:09 Należy dodać chłodnej wody ;] powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zajdar1978 Re: Pierogi IP: *.146.4.160.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 10.05.16, 09:15 to letniej czy chłodnej ??? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: marbor1 Re: Pierogi IP: 178.73.50.* 17.01.11, 14:23 Bardzo dobre rady, można dostać zawirowania w głowie. A ja dodam jeszcze inną radę. Ciasto na pierogi rozrabiasz tylko maślanką, żadnych jajek. Odpowiedz Link Zgłoś
maki-chan Re: Pierogi 17.01.11, 17:55 całkowicie się zakręciłam! ja dodaję mało jajke i więcej ciepłej wody i jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
ewelina.lukasik Re: Pierogi 13.04.15, 11:51 hmm ja roztapiam masło, dodaje mleko jak wystygnie i potem tylko mąka. ciasto jest mięciutkie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: lubczykiwanilia Re: Pierogi IP: 91.198.246.* 14.04.15, 13:40 podobno jak da sie jajo jest bardziej miekkie. Odpowiedz Link Zgłoś
alfredo302 Re: Pierogi 07.05.15, 11:10 a czy ktoś ma przepis na piergo po zbojnicku? jadalm w restauracji, ale chcialabym sama zrobić, nie chcieli mi zdradzić tajników. wiem ze ziemniaki boczek i jakas specjalna przyprawa tam była. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kuchareczka Re: Pierogi IP: *.dynamic.chello.pl 26.11.15, 16:42 a może to zależy od mąki, z jakiej robicie mąki pierogi Odpowiedz Link Zgłoś
wrozbitawojciech Re: Pierogi 22.06.16, 13:58 Dobra mąka to podstawa. Żadne krupczatki, tylko tortowa Basia :-) Ciasto jest miękkie. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmotynka Re: Pierogi 13.07.16, 08:33 Ja akurat Basi nie używam. A zwracacie uwagę na typ mąki? Odpowiedz Link Zgłoś
smutas13 Re: Pierogi 09.12.15, 10:25 Do mąki gorąca woda, szczypta soli, zamieszać łyżką drewnianą - odstawić na chwilę do przestygnięcia, dodać żółtka, trochę masła lub olej - wyrobić ciasto. Zawinąć w folię, odstawić na ok. 1/2 godz., żeby odpoczęło. Tajemnica tkwi w tym, żeby nie dodawać białka. Wypróbowane - najlepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
jolucza Re: Pierogi 03.01.16, 20:38 Ja ostatnio robiłam pieczone pierogi! dużo lepsze od tych z wody. Polecam :) ciasto wyszło miękkie, to troche jak takie bułeczki. Robiłam z kaszą kuskus i z pieczarkami, każdy się zajadał. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmotynka Re: Pierogi 11.01.16, 14:01 Trzeba je dość długo wyrabiać, aż będzie gładkie i elastyczne. Wtedy po ugotowaniu powinno być dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmotynka Re: Pierogi 26.01.16, 09:04 Ciepła woda jest podstawą w przypadku ciasta na pierogi. Ale ta informacja powinna być w każdym przepisie. Odpowiedz Link Zgłoś
karolinka903 Re: Pierogi 02.02.16, 16:47 moja babcia dodaje serek topiony taki z kiełbaski Odpowiedz Link Zgłoś
margo00001 Re: Pierogi 17.03.16, 09:22 ja dodaję kapkę oleju i zimną wodę :) No i bardzo długo ugniatam :) Odpowiedz Link Zgłoś
kosmotynka Re: Pierogi 28.04.16, 19:58 A robiliście kiedyś pierogi z ciasta parzonego? Jest to trudne? Odpowiedz Link Zgłoś
miki998877 Re: Pierogi 08.06.16, 10:25 A dajesz olej czy masło? Ja zamieniłam olej na masło i jest git. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmotynka Re: Pierogi 13.06.16, 21:04 Ja wolę dodawać masła. I zawsze mi w sumie wszystko wychodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
stachyralukasz Re: Pierogi 09.08.16, 15:52 co mam zrobić żeby pierogi się nie rozlatywały podczas gotowania podpowiedzcie mi pozdrawiam Łukasz stachyra Odpowiedz Link Zgłoś