Gość: Maria IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.04, 20:56 Kto ma przepisy na te grzyby? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
qubraq Re: Grzyby Skie take 12.09.04, 21:12 Wg mnie ["szytake"] to są chińskie leśne pieczarki, stąd ich mocna woń. Ja je traktuję tak jak nasze suszone - moczą się najpierw parę godzin w ciepłej przegotowanej wodzie a potem to już robie co mi potrzeba. Przepraszam Maryńciu, nie chcę być niegrzeczny więc wybacz, że zapytam: na cholerę Ci chińskie grzyby skoro najlepsze na świecie są przecież nasze, żadnymi munami czy szytake nie zastąpisz naszego borowika, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pichciarz Re: Grzyby Skie take IP: *.proxy.aol.com 12.09.04, 21:27 Ale i żadnym borowikiem nie zastąpisz shitake w egzotycznym przepisie. Wszystko na swoim miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria Re: Grzyby Skie take IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.04, 21:42 Oczywiście chodzi mi o grzyby Shii take, które mają własciwości lecznicze czego nie można powiedzieć o naszych polskich znakomitych borowikach. Dziekuję za przepis. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pichciarz Re: Grzyby Skie take IP: *.proxy.aol.com 12.09.04, 21:15 Shitake. www.decare.com.pl/index.pl?page=przepisy&act=showOne&id=238 kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=111 Odpowiedz Link Zgłoś
qubraq Re: Grzyby Skie take 13.09.04, 20:48 Przepraszam za bezsensowne wcięcie sie! A. Odpowiedz Link Zgłoś