Dodaj do ulubionych

leczo na zime

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 13:47
wiem ze takowe cos istnieje,to znaczy ze to fantastyczne danie mozna miec w
sloikach na zime ale moze macie jakis szczegolowqy przepis? Czy nalezy po
prostu poddusic leczo, wsadzic do sloika i zapasteryzowac? jak dlugo?
Obserwuj wątek
    • mariusz_d1 Re: leczo na zime 13.09.04, 16:21
      Ja robię tak:
      - papryka,
      - cebula,
      - pomidory.
      Duszę wszystko razem (wiadomo, pokrojone, obrane ze skóry itp) - ale niezbyt
      długo (przy pasteryzowaniu dojdzie).
      Potem na gorąco do słoików i pasteryzuję. Uchował mi sie jeszzce jeden słoik
      zeszłoroczny - muszę przynieść z piwnicy - będzie boskie, jak pachnie po
      otwarciu słoika.
      Proporcje składników w/g uznania.
Inne wątki na temat:

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka