Dodaj do ulubionych

Zakaski-- biale wodki ?

IP: 216.43.144.* 13.04.03, 22:17
Polskie biale -
Obserwuj wątek
    • zarlaczka Re: Zakaski-- biale wodki ? 14.04.03, 02:12
      Kiedyś, we wczesnej młodości mej, zakąsiłam czystą serniczkiem, jako, że w
      sklepie jedynie taką zakąskę udało się pozyskać. Ja to zdzierżyłam, bom
      słodkolubna, co było z współbiesiadnikami opowiadać nie chcę ze względu na
      poczucie estetyki ewentualnych czytających.
      • sexy_boy Re: Zakaski-- biale wodki ? 14.04.03, 09:24
        Po dziesiatym nie zakaszam.
      • glory Re: Zakaski-- biale wodki ? 14.04.03, 09:45
        Wegrz i kawior, piekna sprawa hm mniam. Ale ja jestem tradycjonalista jesli
        chodzi o zakaski. Kiedys, jak uczylem sie pic, to pod zakaske mielismy kanapki
        z pasztetem kieleckim, albo z salcesonem od buczera z Zerania, albo jajka w
        majonezie. Bieda byla.
        Teraz pod czysta preferuje dobre wedlinki, chleb razowy z plasterkami lososia
        skropiony sokiem z cytryny, albo tatarek. Wszystko zalezy od smaka. Czysta
        jest dobra pod pieczona kaszanke z chrzanem lub musztarda, a brookie jest
        specjalistka od salatek jarzynowych, niebo w gebie! O jezu, narobilem sobie
        smaka. Chyba skocze zaraz na male zakupy. Na razie flaszka jest na pierwszym
        miejscu mojej listy zakupow. A z zakaska zaraz co tutaj zjesc . Moze by tak
        zaraz ,zaraz. OK dobra juz wiem! Za rada Ola -kawiorek.
        Pozdrawiam
    • goonia Re: Zakaski-- biale wodki ? 15.04.03, 22:29
      Jakie zakaski do wodki np. cytrynowej lub pomaranczowej?
      • miltonia Re: Zakaski-- biale wodki ? 16.04.03, 13:38
        Do cytrynowej losos, do pomaranczowej kaczka.
        • Gość: brookie Re: Zakaski-- biale wodki ? IP: *.tnt3.per1.da.uu.net 16.04.03, 14:43
          A ja do czystej czystej, zrobilam dzisiaj smalczyk cebulowy. Bedzie jak
          znalazl do ciemnego chlebka.
          Tuczy? Who cares?
          • miltonia Re: Zakaski-- biale wodki ? 16.04.03, 14:54
            Do czystej, to galareta mozliwie przezroczysta.
            • brookie Re: Zakaski-- biale wodki ? 16.04.03, 15:33
              A wlasnie, o galarecie zapomnialam! Swietna przekaska, ale tak szczerze.
              Lubisz smalczyk?
              • miltonia Re: Zakaski-- biale wodki ? 16.04.03, 16:57
                Tak szczerze, to przepadam.
    • Gość: olo Re: Zakaski-- biale wodki ? IP: 216.43.145.* 17.04.03, 00:10
      Cudne to bylo --do cytrynowej --losos a do pomaranczowej --kaczka.Strzal w
      dziesiatke ,az mnie skrecilo.O smalczyku nie wspominajcie --prosze.Uwielbiam a
      nie mam z czego zrobic naprawde dobrego.Z Canadian Bacon to moze wyjsc
      nienakoniecznie smalczyk...A galareta --no coz rozne ma oblicza.Z nozek a moze
      z kurczaczka ,a moze z cielecinki(pychota) a pamietam galarete ze sledzia na
      Centralnym i do tego bulke wroclawska i herbate z cytryna :((( --nie bylo
      fajnie,i stan wojenny byl i przed 23 trzeba bylo dojechac do domu.Rozne jadlem
      galarety ;) olo
      • czlowiek_z_harmonijka Re: Zakaski-- biale wodki ? 17.04.03, 01:02
        Pamietasz godzine polucyjna? To ty stara dupa jestes, Olo!!!
      • brookie Re: Zakaski-- biale wodki ? 17.04.03, 07:19
        Do smalczyku to nie tylko boczek ale i swieza sloninke dodaje sie.
        Na pewno jakis buczer w twojej okolicy sie znajduje.
        Ja od Jugola-buczera zakupilam produkty, dodalam cebulke i smalczyk wyszedl
        jak walczyk.
        Tylko sie z Glorym obijamy o siebie przy lodowce.
        • miltonia Re: Zakaski-- biale wodki ? 17.04.03, 19:21
          To wiesz Olo co. Natopie Ci tego smalczyku i do Ameryki wysle. A nich Ci bedzie.
          • Gość: kanuk Re: Zakaski-- biale wodki ? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 17.04.03, 21:20
            Miltonia, zaczynam podejrzewac, ze Brookie i Glory razem dzialaja skoro sie o
            lodowke potykaja jedna w takim przepastnym kraju.
            • miltonia Re: Zakaski-- biale wodki ? 17.04.03, 21:39
              Dopiero teraz sie kapnales? Przeciez z daleka widac, ze dwojka takich wesolych
              i rozrywkowych i przesympatycznych ludzi musiala sie w korcu odnalezc.
              • Gość: brookie Re: Zakaski-- biale wodki ? IP: *.tnt3.per1.da.uu.net 18.04.03, 10:42
                Dzieki Miltonia.
                Z Glorym dzialam juz 4 lata, swietny gosc z niego. Rozrywkowy jak ja, lubimy
                dobrze zjesc i dobrze popic.
                • miltonia Re: Zakaski-- biale wodki ? 19.04.03, 18:10
                  A to widac, ze nie marnujecie zycia.
                  • Gość: kanuk Re: Zakaski-- biale wodki ? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 19.04.03, 19:29
                    i zima lagodna.
                    • miltonia Re: Zakaski-- biale wodki ? 19.04.03, 19:48
                      I lata gorace!
                      A Ty Kanuczku jajek nie krasisz?
    • basia Re: Zakaski-- biale wodki ? 19.04.03, 20:41
      a grzybki w occie?
      • Gość: kanuk Re: Zakaski-- biale wodki ? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 19.04.03, 21:14
        z powodu SARSA nie krasze. przypudrowac wystarczy.
        • miltonia Re: Zakaski-- biale wodki ? 20.04.03, 18:14
          Ale sarsa to dla podrobow jest niebezpieczna, nie dla nabialu.
          • Gość: kanuk Re: Zakaski-- biale wodki ? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 20.04.03, 18:23
            jak wszyscy chodza w maskach , to trudno poznac kto z Poznania a kto Michael
            Jackson.
            • miltonia Re: Zakaski-- biale wodki ? 20.04.03, 18:33
              ...a kto terrorysta, a kto chirurg. A Ty te jajka pudrujesz w masce, by ne
              zapasc na pylice?
              • buggi Re: Zakaski-- biale wodki ? 20.04.03, 18:36
                Milton!!!!!! To ty????
                • miltonia Re: Zakaski-- biale wodki ? 20.04.03, 18:54
                  No co, o potrawach swiatecznych gawedzimy.
      • buggi Re: Zakaski-- biale wodki ? 20.04.03, 18:37
        basia napisała:

> a grzybki w occie?

WOW! pycha!!!!! ale mi smaku narobilas.
        • glory Re: Zakaski-- biale wodki ? 21.04.03, 10:41
          No jak tam ludziska , swieciliscie jaja!!
          Jak tam swieta ?
          My spedzilismy bardzo kulturalnie.
          Dzisiaj juz jest mniej kulturalnie. Rano wstalismy , produkty swiateczne(
          oczywiscie poswiecone przez ksiedza) z lodowki zostaly przedtransferowane na
          stol swiateczny i zaczelo sie wielkie obzarstwo ktore do tej pory trwa. Pekly
          dwa szampany i teraz deliktujemy sie bialym winkiem. Postanowilismy z
          brookie, ze damy sobie siana i nie bedziemy pic nic powyzej 13%. Straszna u
          nas duchota. Do dupy z tym klimatem.
          Jak kochani u was atmosfera swiateczna?
          Wszystkiego najlepszego!
          • miltonia Re: Zakaski-- biale wodki ? 21.04.03, 11:42
            Czesc Glory! Widze, ze jak zwykle w humorze. Swieta tez niestety kulturalnie
            spedzam, pije symbolicznie, bo co to za atrakcja alkoholizowac sie z rodzina.
            • glory Re: Zakaski-- biale wodki ? 21.04.03, 12:03
              Czesc Miltonia! Najlepiej przy rodzinie zgrywac porzadnych, moze jakas forsa
              kapnie? Nie zartuje tylko, wiadomo jak jest, my z brookie tez, jak rodzina
              wpada to po cichaczu podpijamy. Ale jak wyjda, to wszystkie butelki na stol!
              No wlasnie pare godzin temu wyszli i teraz niezle dajemy czadu. Tak jak juz
              napisalem- dzisiaj biale Chardonnay. Niezle winko, polecam, a jesli chodzi o
              wina to bardziej lubicie czerwone czy biale?
              • miltonia Re: Zakaski-- biale wodki ? 22.04.03, 14:14
                Generalnie to lubie bardziej czerwone. Wytrawne, albo polwytrawne. Ale i biale
                tez obleci, szczegolnie w upaly.
                • Gość: kanuk Re: Zakaski-- biale wodki ? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 22.04.03, 15:30
                  ale to jeszcze nie wyjasnia , Miltonio ,dlaczemu mamy biale Bordeaux a shiraza
                  w temze odcieniu uswiadczysz ? - ja wiem ze Ty bys zaraz uswiadczyla nawet
                  gdybys sera jakowegos godzinke na talerzu lezakowanego nie nakryla.
                  • miltonia Re: Zakaski-- biale wodki ? 22.04.03, 16:07
                    Gość portalu: kanuk napisał(a):

> ale to jeszcze nie wyjasnia , Miltonio ,dlaczemu mamy biale Bordeaux a
                    shiraza w temze odcieniu uswiadczysz ?

He, he, Kanuku, to nawet taki winny dyletant jak ja wie. Nazwa Bordeaux
                    pochodzi od miejsca, gdzie wytwarza sie wina, a shiraz to szczep winogron.
                    • Gość: kanuk Re: Zakaski-- biale wodki ? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 22.04.03, 16:22
                      nie dalej jak wczoraj sie szczepilem shirazem . licho nie spi, cierpi na
                      bezsennosc.
                      • miltonia Re: Zakaski-- biale wodki ? 22.04.03, 16:24
                        To masz 11 cz 12 procent we krwi?
                        • Gość: kanuk Re: Zakaski-- biale wodki ? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 22.04.03, 17:11
                          co za roznica , oficjerze ? to byly tilko dwa kielyszki.
                    • buggi Re: Zakaski-- biale wodki ? 23.04.03, 07:56
                      miltonia napisała:

> Gość portalu: kanuk napisał(a):
                      >
                      > > ale to jeszcze nie wyjasnia , Miltonio ,dlaczemu mamy biale Bordeaux a
                      > shiraza w temze odcieniu uswiadczysz ?
                      >
                      > He, he, Kanuku, to nawet taki winny dyletant jak ja wie. Nazwa Bordeaux
                      > pochodzi od miejsca, gdzie wytwarza sie wina, a shiraz to szczep winogron.

Czesc Miltonio,a ty kursy jakowe konczyc musialas, bo jeszcze sie nie
                      zdarzylo, bys odpowiedzi nie znala - o trunkach pisze. Ale z tym Shirazem to
                      i ja w glowe zachodzilam. Skad taka nazwa? Zamaist z innymi o tym dyskutowac,
                      powinnambyla ciebie wprzód zapytac. Dzieki za odpowiedz
                      • bobby.peru Re: Zakaski-- biale wodki ? 23.04.03, 12:20
                        Tego Buggi, Persjanko moja nie wiesz? Szczep shiraz (znany tez jako syrah)
                        pochodzi z perskiej miejscowosci o tej samej nazwie.
                        • buggi Re: Zakaski-- biale wodki ? 23.04.03, 14:31
                          Shiraz - piekne miasto, bylam i wiem, ale co ma Australia do Shirazu?
                          • Gość: kanuk Re: Zakaski-- biale wodki ? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 23.04.03, 14:45
                            buggi napisała:

> Shiraz - piekne miasto, bylam i wiem, ale co ma Australia do Shirazu?
                            potega jest w produkcji tej odmiany winogron i wina shiraz. sukces swiatowy :)
                            • buggi Re: Zakaski-- biale wodki ? 23.04.03, 14:56
                              No tak, bo przeciez Islamska Republika Iranu nie moze byc producentem i
                              exporterem alkoholu. Alkohol jest tabu. Stad ta Australia.
                              • bobby.peru Re: Zakaski-- biale wodki ? 23.04.03, 15:31
                                Ta odmiana winorosli pochodzi (podobno) stamtad. Zdaje sie ze zanim zawedrowala
                                do Australii to byla (i jest) uprawiana we Francji. Ja polecam australijskie
                                mieszanki syraha i cabernet s. Na razie za kazdym razem byly to bardzo mile
                                rozczarowania.
                • brookie Re: Zakaski-- biale wodki ? 23.04.03, 07:35
                  Racja miltonia! Dzieki bialemu, zimnemu, wytrawnemu przetrwalam dlugie
                  bezlitosne lato. Czerwone na upal nie za bardzo sie nadaje.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka