Gość: olo IP: 216.43.144.* 13.04.03, 22:17 Polskie biale - Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zarlaczka Re: Zakaski-- biale wodki ? 14.04.03, 02:12 Kiedyś, we wczesnej młodości mej, zakąsiłam czystą serniczkiem, jako, że w sklepie jedynie taką zakąskę udało się pozyskać. Ja to zdzierżyłam, bom słodkolubna, co było z współbiesiadnikami opowiadać nie chcę ze względu na poczucie estetyki ewentualnych czytających. Odpowiedz Link Zgłoś
sexy_boy Re: Zakaski-- biale wodki ? 14.04.03, 09:24 Po dziesiatym nie zakaszam. Odpowiedz Link Zgłoś
glory Re: Zakaski-- biale wodki ? 14.04.03, 09:45 Wegrz i kawior, piekna sprawa hm mniam. Ale ja jestem tradycjonalista jesli chodzi o zakaski. Kiedys, jak uczylem sie pic, to pod zakaske mielismy kanapki z pasztetem kieleckim, albo z salcesonem od buczera z Zerania, albo jajka w majonezie. Bieda byla. Teraz pod czysta preferuje dobre wedlinki, chleb razowy z plasterkami lososia skropiony sokiem z cytryny, albo tatarek. Wszystko zalezy od smaka. Czysta jest dobra pod pieczona kaszanke z chrzanem lub musztarda, a brookie jest specjalistka od salatek jarzynowych, niebo w gebie! O jezu, narobilem sobie smaka. Chyba skocze zaraz na male zakupy. Na razie flaszka jest na pierwszym miejscu mojej listy zakupow. A z zakaska zaraz co tutaj zjesc . Moze by tak zaraz ,zaraz. OK dobra juz wiem! Za rada Ola -kawiorek. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
goonia Re: Zakaski-- biale wodki ? 15.04.03, 22:29 Jakie zakaski do wodki np. cytrynowej lub pomaranczowej? Odpowiedz Link Zgłoś
miltonia Re: Zakaski-- biale wodki ? 16.04.03, 13:38 Do cytrynowej losos, do pomaranczowej kaczka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brookie Re: Zakaski-- biale wodki ? IP: *.tnt3.per1.da.uu.net 16.04.03, 14:43 A ja do czystej czystej, zrobilam dzisiaj smalczyk cebulowy. Bedzie jak znalazl do ciemnego chlebka. Tuczy? Who cares? Odpowiedz Link Zgłoś
miltonia Re: Zakaski-- biale wodki ? 16.04.03, 14:54 Do czystej, to galareta mozliwie przezroczysta. Odpowiedz Link Zgłoś
brookie Re: Zakaski-- biale wodki ? 16.04.03, 15:33 A wlasnie, o galarecie zapomnialam! Swietna przekaska, ale tak szczerze. Lubisz smalczyk? Odpowiedz Link Zgłoś
miltonia Re: Zakaski-- biale wodki ? 16.04.03, 16:57 Tak szczerze, to przepadam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Zakaski-- biale wodki ? IP: 216.43.145.* 17.04.03, 00:10 Cudne to bylo --do cytrynowej --losos a do pomaranczowej --kaczka.Strzal w dziesiatke ,az mnie skrecilo.O smalczyku nie wspominajcie --prosze.Uwielbiam a nie mam z czego zrobic naprawde dobrego.Z Canadian Bacon to moze wyjsc nienakoniecznie smalczyk...A galareta --no coz rozne ma oblicza.Z nozek a moze z kurczaczka ,a moze z cielecinki(pychota) a pamietam galarete ze sledzia na Centralnym i do tego bulke wroclawska i herbate z cytryna :((( --nie bylo fajnie,i stan wojenny byl i przed 23 trzeba bylo dojechac do domu.Rozne jadlem galarety ;) olo Odpowiedz Link Zgłoś
czlowiek_z_harmonijka Re: Zakaski-- biale wodki ? 17.04.03, 01:02 Pamietasz godzine polucyjna? To ty stara dupa jestes, Olo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
brookie Re: Zakaski-- biale wodki ? 17.04.03, 07:19 Do smalczyku to nie tylko boczek ale i swieza sloninke dodaje sie. Na pewno jakis buczer w twojej okolicy sie znajduje. Ja od Jugola-buczera zakupilam produkty, dodalam cebulke i smalczyk wyszedl jak walczyk. Tylko sie z Glorym obijamy o siebie przy lodowce. Odpowiedz Link Zgłoś
miltonia Re: Zakaski-- biale wodki ? 17.04.03, 19:21 To wiesz Olo co. Natopie Ci tego smalczyku i do Ameryki wysle. A nich Ci bedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kanuk Re: Zakaski-- biale wodki ? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 17.04.03, 21:20 Miltonia, zaczynam podejrzewac, ze Brookie i Glory razem dzialaja skoro sie o lodowke potykaja jedna w takim przepastnym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
miltonia Re: Zakaski-- biale wodki ? 17.04.03, 21:39 Dopiero teraz sie kapnales? Przeciez z daleka widac, ze dwojka takich wesolych i rozrywkowych i przesympatycznych ludzi musiala sie w korcu odnalezc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brookie Re: Zakaski-- biale wodki ? IP: *.tnt3.per1.da.uu.net 18.04.03, 10:42 Dzieki Miltonia. Z Glorym dzialam juz 4 lata, swietny gosc z niego. Rozrywkowy jak ja, lubimy dobrze zjesc i dobrze popic. Odpowiedz Link Zgłoś
miltonia Re: Zakaski-- biale wodki ? 19.04.03, 18:10 A to widac, ze nie marnujecie zycia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kanuk Re: Zakaski-- biale wodki ? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 19.04.03, 19:29 i zima lagodna. Odpowiedz Link Zgłoś
miltonia Re: Zakaski-- biale wodki ? 19.04.03, 19:48 I lata gorace! A Ty Kanuczku jajek nie krasisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kanuk Re: Zakaski-- biale wodki ? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 19.04.03, 21:14 z powodu SARSA nie krasze. przypudrowac wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
miltonia Re: Zakaski-- biale wodki ? 20.04.03, 18:14 Ale sarsa to dla podrobow jest niebezpieczna, nie dla nabialu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kanuk Re: Zakaski-- biale wodki ? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 20.04.03, 18:23 jak wszyscy chodza w maskach , to trudno poznac kto z Poznania a kto Michael Jackson. Odpowiedz Link Zgłoś
miltonia Re: Zakaski-- biale wodki ? 20.04.03, 18:33 ...a kto terrorysta, a kto chirurg. A Ty te jajka pudrujesz w masce, by ne zapasc na pylice? Odpowiedz Link Zgłoś
miltonia Re: Zakaski-- biale wodki ? 20.04.03, 18:54 No co, o potrawach swiatecznych gawedzimy. Odpowiedz Link Zgłoś
buggi Re: Zakaski-- biale wodki ? 20.04.03, 18:37 basia napisała: > a grzybki w occie? WOW! pycha!!!!! ale mi smaku narobilas. Odpowiedz Link Zgłoś
glory Re: Zakaski-- biale wodki ? 21.04.03, 10:41 No jak tam ludziska , swieciliscie jaja!! Jak tam swieta ? My spedzilismy bardzo kulturalnie. Dzisiaj juz jest mniej kulturalnie. Rano wstalismy , produkty swiateczne( oczywiscie poswiecone przez ksiedza) z lodowki zostaly przedtransferowane na stol swiateczny i zaczelo sie wielkie obzarstwo ktore do tej pory trwa. Pekly dwa szampany i teraz deliktujemy sie bialym winkiem. Postanowilismy z brookie, ze damy sobie siana i nie bedziemy pic nic powyzej 13%. Straszna u nas duchota. Do dupy z tym klimatem. Jak kochani u was atmosfera swiateczna? Wszystkiego najlepszego! Odpowiedz Link Zgłoś
miltonia Re: Zakaski-- biale wodki ? 21.04.03, 11:42 Czesc Glory! Widze, ze jak zwykle w humorze. Swieta tez niestety kulturalnie spedzam, pije symbolicznie, bo co to za atrakcja alkoholizowac sie z rodzina. Odpowiedz Link Zgłoś
glory Re: Zakaski-- biale wodki ? 21.04.03, 12:03 Czesc Miltonia! Najlepiej przy rodzinie zgrywac porzadnych, moze jakas forsa kapnie? Nie zartuje tylko, wiadomo jak jest, my z brookie tez, jak rodzina wpada to po cichaczu podpijamy. Ale jak wyjda, to wszystkie butelki na stol! No wlasnie pare godzin temu wyszli i teraz niezle dajemy czadu. Tak jak juz napisalem- dzisiaj biale Chardonnay. Niezle winko, polecam, a jesli chodzi o wina to bardziej lubicie czerwone czy biale? Odpowiedz Link Zgłoś
miltonia Re: Zakaski-- biale wodki ? 22.04.03, 14:14 Generalnie to lubie bardziej czerwone. Wytrawne, albo polwytrawne. Ale i biale tez obleci, szczegolnie w upaly. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kanuk Re: Zakaski-- biale wodki ? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 22.04.03, 15:30 ale to jeszcze nie wyjasnia , Miltonio ,dlaczemu mamy biale Bordeaux a shiraza w temze odcieniu uswiadczysz ? - ja wiem ze Ty bys zaraz uswiadczyla nawet gdybys sera jakowegos godzinke na talerzu lezakowanego nie nakryla. Odpowiedz Link Zgłoś
miltonia Re: Zakaski-- biale wodki ? 22.04.03, 16:07 Gość portalu: kanuk napisał(a): > ale to jeszcze nie wyjasnia , Miltonio ,dlaczemu mamy biale Bordeaux a shiraza w temze odcieniu uswiadczysz ? He, he, Kanuku, to nawet taki winny dyletant jak ja wie. Nazwa Bordeaux pochodzi od miejsca, gdzie wytwarza sie wina, a shiraz to szczep winogron. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kanuk Re: Zakaski-- biale wodki ? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 22.04.03, 16:22 nie dalej jak wczoraj sie szczepilem shirazem . licho nie spi, cierpi na bezsennosc. Odpowiedz Link Zgłoś
miltonia Re: Zakaski-- biale wodki ? 22.04.03, 16:24 To masz 11 cz 12 procent we krwi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kanuk Re: Zakaski-- biale wodki ? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 22.04.03, 17:11 co za roznica , oficjerze ? to byly tilko dwa kielyszki. Odpowiedz Link Zgłoś
buggi Re: Zakaski-- biale wodki ? 23.04.03, 07:56 miltonia napisała: > Gość portalu: kanuk napisał(a): > > > ale to jeszcze nie wyjasnia , Miltonio ,dlaczemu mamy biale Bordeaux a > shiraza w temze odcieniu uswiadczysz ? > > He, he, Kanuku, to nawet taki winny dyletant jak ja wie. Nazwa Bordeaux > pochodzi od miejsca, gdzie wytwarza sie wina, a shiraz to szczep winogron. Czesc Miltonio,a ty kursy jakowe konczyc musialas, bo jeszcze sie nie zdarzylo, bys odpowiedzi nie znala - o trunkach pisze. Ale z tym Shirazem to i ja w glowe zachodzilam. Skad taka nazwa? Zamaist z innymi o tym dyskutowac, powinnambyla ciebie wprzód zapytac. Dzieki za odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
bobby.peru Re: Zakaski-- biale wodki ? 23.04.03, 12:20 Tego Buggi, Persjanko moja nie wiesz? Szczep shiraz (znany tez jako syrah) pochodzi z perskiej miejscowosci o tej samej nazwie. Odpowiedz Link Zgłoś
buggi Re: Zakaski-- biale wodki ? 23.04.03, 14:31 Shiraz - piekne miasto, bylam i wiem, ale co ma Australia do Shirazu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kanuk Re: Zakaski-- biale wodki ? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 23.04.03, 14:45 buggi napisała: > Shiraz - piekne miasto, bylam i wiem, ale co ma Australia do Shirazu? potega jest w produkcji tej odmiany winogron i wina shiraz. sukces swiatowy :) Odpowiedz Link Zgłoś
buggi Re: Zakaski-- biale wodki ? 23.04.03, 14:56 No tak, bo przeciez Islamska Republika Iranu nie moze byc producentem i exporterem alkoholu. Alkohol jest tabu. Stad ta Australia. Odpowiedz Link Zgłoś
bobby.peru Re: Zakaski-- biale wodki ? 23.04.03, 15:31 Ta odmiana winorosli pochodzi (podobno) stamtad. Zdaje sie ze zanim zawedrowala do Australii to byla (i jest) uprawiana we Francji. Ja polecam australijskie mieszanki syraha i cabernet s. Na razie za kazdym razem byly to bardzo mile rozczarowania. Odpowiedz Link Zgłoś
brookie Re: Zakaski-- biale wodki ? 23.04.03, 07:35 Racja miltonia! Dzieki bialemu, zimnemu, wytrawnemu przetrwalam dlugie bezlitosne lato. Czerwone na upal nie za bardzo sie nadaje. Odpowiedz Link Zgłoś