Dodaj do ulubionych

Aromaty spożywcze na bazie oleju

IP: *.zabrze.vectranet.pl 26.04.15, 10:20
Witam! Czy ktoś może mi podpowiedzieć w jakim miejscu (najlepiej sklepie internetowym) mogę kupić aromaty na bazie oleju? Nie chodzi mi o te standardowe kupowane w okolicznych sklepach, ale bardziej nietypowe. Po długich poszukiwaniach znalazłam tylko na bazie glikolu, raz się skusiłam, ale już nigdy więcej. Dostępne są również aromaty w proszku ale maltodekstryna w składzie trochę mnie odpycha. Będę wdzięczna za pomoc!
Obserwuj wątek
    • Gość: x Re: Aromaty spożywcze na bazie oleju IP: *.hsi15.unitymediagroup.de 26.04.15, 11:19
      www.amazon.de/s/ref=bl_sr_grocery?ie=UTF8&field-keywords=LorAnn+Oils&index=grocery&search-type=ss
      • ania_m66 Re: Aromaty spożywcze na bazie oleju 26.04.15, 12:53
        no ale znaczy czego szukasz?
        aromatow naturalnych, czyli olejkow eterycznych wydestylowanych z np rozmarynu, czy kakao, czy chemii rozpuszczonej w oleju?
        w niemczech produkty naturalne dostaniesz np tu
        www.destillatio.eu/kupferkessel/aetherisches-oel/
        w wiekszosci nie ma w nich zadnej chemii, dostajesz 100% czysty produkt. widze, jednak, ze maja np aromat coli, whisky, czy ginu, wiec nie wiem na jakiej zasadzie pisza w tym przypadku "100" naturalne.
        w polsce raczej nie szukalabym na allegro, bo nigdy nie wiadomo, ale raczej wlasnie w internetowych sklepach z zywnoscia bio wlasnie olejkami eterycznymi pochodzenia naturalnego.
        moze zreszta ten podlinkowany przeze mnie sklep wysyla do polski?
        • ania_m66 edit 26.04.15, 12:56
          widze ze wysylaja i wcale nie az tak masakrycznie drogo.
          www.destillatio.eu/content/versandkosten/
          • Gość: lunna Re: edit IP: *.zabrze.vectranet.pl 26.04.15, 20:04
            Bardzo dziękuję za sugestie. Niestety na Amazonie jest dla mnie za drogo :( Co do drugiej propozycji to sklep ten nie oferuje "smaków" na których mi zależy czyli np. mleczny, krówka. Szukam właśnie takiej chemii rozpuszczonej w oleju, raz udało mi się dostać, ale obecnie zostały wyparte przez te na bazie glikolu.
            • ania_m66 Re: edit 26.04.15, 21:19
              no ale przeciez gugiel wypluwa strone producenta. siedzi co prawda w czechach, ale strona ma wersje polska i widac, ze ktos plynnie po polsku pisze i rozumie.
              czemu do nich nie napiszesz?
              • Gość: lunna Re: edit IP: *.zabrze.vectranet.pl 26.04.15, 21:53
                Skąd wiesz, czy już nie napisałam? Polscy producenci, których znalazłam nie prowadzą sprzedaży klientom indywidualnym tylko piekarniom, lokalom gastronomicznym itp. :( Faktycznie trochę racji w tym jest, bo wartość mojego zamówienia wynosiłaby około 10 zł. Potrzebuję tylko 2-3 aromaty.
                • ania_m66 Re: edit 26.04.15, 22:16
                  na niemieckim amazonie flaszeczka tej czeskiej firmy kosztuje 2,10. sprzedaja pojedynczo.
                  www.amazon.de/Aroco-Caramelaroma-20-ml/dp/B00IYJ3XXK
                  sprzedaje jakis posrednik z czeskich teplic. wysylka nie kosztuje duzo.
                  IMPRESSUM:
                  Für Fragen nutzen Sie tel:
                  +420 608 977 020
                  info@teplickedorty.cz
                  Kontakt adresse:
                  Studio NET, s.r.o.
                  Úpo 36
                  41501 Teplice (CZ)
                  IO 25499106
                  DI CZ25499106
                  ci sprzedawcy znaja angielski i niemiecki.
                  • Gość: lunna Re: edit IP: *.zabrze.vectranet.pl 26.04.15, 22:34
                    Pisałam wcześniej, że na Amazonie ceny są trochę za wysokie :( Podane są w euro i łącznie z przesyłką w przeliczeniu na złote to dla mnie naprawdę dużo, ale bardzo dziękuję za zaangażowanie i chęć pomocy :) Poszukam jeszcze, a jeśli nic nie znajdę to zamówię jednak te w proszku. Pozdrawiam!
                • Gość: klik Re: edit IP: *.gdynia.mm.pl 27.04.15, 10:01
                  Jasna cholera... To się przejdź do klienta docelowego (piekarnia itp.) i się zapytaj czy Ci nie odstąpią. Kiedy na rynku nie było pewnych rodzajów mąki tak właśnie robiłem. Odrobina inwencji.
                  P.S. Internetu też nie było.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka