Gość: Ula IP: *.dyn.optonline.net 19.09.04, 17:13 rany, jestem uzalezniona od masla orzechowego, wlasciwie to od wszystkich mozliwych orzeszkow swiata! dzien bez peanut butter, to dzien stracony:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zaba_84 Re: bez czego nie potraficie zyc? 19.09.04, 17:15 Bez kawy i fistaszków:] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bazylka Re: bez czego nie potraficie zyc? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.04, 17:54 zdecydowanie herbata bez całej reszty może być co najwyżej trochę smutniej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cynamoon Re: bez czego nie potraficie zyc? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.04, 18:11 Bez kawy,yerba mate, pomidorow, moich bulek,bialego sera i kapusty pekinskiej i masla. Reszta moglaby w zasadzie nie istniec ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
eirinn Re: bez czego nie potraficie zyc? 19.09.04, 18:13 Bez kawy z mlekiem, jogurtu, majonezu, Kubusia marchew + truskawka lub malina, herbatników korzennych i od czasu do czasu bez chałwy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zahra Re: bez czego nie potraficie zyc? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.04, 18:35 Bez kawy, jogurtów, mleka i dobrego czerwonego wytrawnego wina;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ula Re: bez czego nie potraficie zyc? IP: *.dyn.optonline.net 19.09.04, 18:52 cholera, ale to miala byc jedna rzecz, a nie cala polka w sklepie!:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elka Re: bez czego nie potraficie zyc? IP: *.tvsat364.lodz.pl 19.09.04, 18:56 Gość portalu: Cynamoon napisał(a): > Bez kawy,yerba mate, pomidorow, moich bulek,bialego sera i kapusty pekinskiej i > > masla. > Reszta moglaby w zasadzie nie istniec ;-) A cynamon?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cynamoon Re: bez czego nie potraficie zyc? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.04, 19:14 Wbrew pozorom zadko go uzywam ;-) Najbardziej lubie jego zapach. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Herbata 19.09.04, 19:06 herbata, herbata, czarna herbata solidniej zaparzona. Bez herbaty zyc nie potrafie, kubek rano stawia mnie na nogi, wieczorem pozwala zapomniec o zmeczeniu a w ciagu dnia rozjasnia umysl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bazylka Re: Herbata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.04, 19:46 mysiulku, bratnia duszo :-) a co więcej tylko herbatą można się naprawdę napić, szczególnie w upal (i to koniecznie gorącą, czarną i bez cukru ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
saiss Re: Herbata 19.09.04, 20:00 Ha! Ja też herbaciane życie tocze. I jeszcze pieczywko i przetwory mleczne i owoce. Ale herbata stanowczo i najkonieczniej. Zreszta, ja mysle, ze nikt z nas nie przezylby bez tlenu...i wody :) Pzdr! Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Herbata 19.09.04, 20:05 Jak milo:)) Herbata ponad wszystko! I to wlasnie czarna, roznych gatunkow a nie mieszanki nie daj Bog aromatyzowane chemia i nazywane herbata smakowa,albo mieszanki kawaleczki owocow jako owocowa herbatka, phiii, jak mam ochote na kompot z owocow suszonych to gotuje kompot a nie nazywam tego herbata. Uwielbiam Yunan, Earl Greya zaparzonego leciutko by bergamotka nie zawladnela aromatem herbaty, Dilmah jest w porzadku i ten leciutki posmak swiezej kwaskowatosci w Assamie. Jakos nie przepadam za herbata z Madrasu i Sri Lanki , ciut za gorzkie, ale ze lubie przelamac goryczke odrobina cukru pije i takowe. I oczywiscie bez mleka i tym podobnych dodatkow. Owszem w upaly swietny jest zmrozony plasterk pomaranczy, albo cytryny. Na cieplo moj zoladek buntuje przeciw cytrynie w herbacie, choc miod mu pasuje, ale tylko gdy za oknem zawierucha:) Czego ostatnio nie doswiadczylam i obym nie doswiadczala. Niestety kupienie dobrej herbaty tutaj graniczy z cudem, najczesciej za straszne pieniadze dostajesz malo wartosciowe"siano" , na szczescie kochana mamcia dba o moje herbaciane podniebienie i podsyla zapasy:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bazylka Do herbaciarzy ;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.04, 20:12 mysiulku, jesteś chyba pierwszą osobą, która na wieść, że lubię herbatę nie zaczyna opowiadać o wspaniałościach herbat "owocowych" różnych "snów indyskiej nocy", "zimowych bajek" i "truskawkowych marzeń", herbat cynamonowych i innych wynalazków, które z herbatą nie mają nic wspólnego. naprawdę jestem pod miłym wrażeniem :-) a jeśli już mowa o gatunkach, to czy dla was też lipton jest niepijalny? mnie po nim boli żołądek... Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Do herbaciarzy ;-) 19.09.04, 20:26 Oczywiscie nie mowimy o "expresach":), ktorych nie trawie, dopuszczam tylko na wyjazdach, ale nie Lipton! I ten w puszkach, pyszniacy sie kapitanem na pudelku hihi. Zmioty i tyle, zreszta jak wiekszosc produktow Unilevera. Sensacje zoladkowe mam wlasnie po madraskich herbatach, gdy wypije za duzo:). Za to sentyment czuje do Twiningsa:) Orange Pekoe to smak z dziecinstwa, pamietam zdziwienie, ze smakowal pomarnczowo:)). Od lat natomiast szukam po swiecie herbaty napewne chinskiej / preferuje czarne chinskie, zielona smakuje i pachnie jak tyton, Puerth znosze/ pakowane w bialo-niebieskie opakowanie z rysunkiem pagody. Niezapomniany smak, orzezwiajacy, lekki, kwintesencja herbaty, wymeczylam tutaj chyba wszystkich chinczykow prowadzacych restauracje i nic. No i herbata musi byc w filizance, z tak cieniuchnej porcelany by bylo widac jej kolor albo w kubasie:) Uszko, uszko jest najwazniejsze w naczynku herbacianym, nie wspomne o wodzie i parzeniu bo to przerabiany na codzien. Owszem lubie rooboisa, a yerba mate parzona jak kaze tradycja jest dla mnie do wypicia, owszem lzejszy napar lubie saczyc na cieplo w tutejsze upalne lato, ale wysysac plyn bombilla z mate oj juz nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bazylka Re: Do herbaciarzy ;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.04, 20:39 oczywiscie nie mówimy o "expresach" ;-) i oczywiście zielona smakuje słomką, sianem, może tytoniem, ale na pewno nie herbatą :-) z tego, co jest dostępne u nas, lubię herbatę liściastą ahmad - własnie orange pekoe. i koniecznie w kubku z uszkiem :-) dla mnie jeszcze jest bardzo ważne, żeby była gorąca - lubię grzać ręce o kubek, kiedy piję. no i piję takie ilości, że często jak robię kolejną herbatę, to po poprzedniej kubek jeszcze nie ostygł :-) a to, co piszesz o mate, brzmi dla mnie częściowo niezrozumiale (bombilla?), a częsciowo bajkowo. mate kojarzy mi się głównie i nieodłącznie z horaciem oliveirą :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Do herbaciarzy ;-) 19.09.04, 20:43 jak juz upieke ciacho i wroce z zakupow /nie znosze brrrr/ to odnajde watek matowy:) ktory juz poruszalismy z Cynamoon:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bazylka Re: Do herbaciarzy ;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.04, 20:46 o, to ja się chętnie doedukuję :-) bo choć nie wyobrażam sobie, żebym była w stanie w jakichkolwiek warunkach na świecie zdradzić herbatę, to jednak mate brzmi całkiem romantycznie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 errata 19.09.04, 21:44 oczywiscie Twinnigs Orange Pekoe nie mial pomaranczowego zapachu ni smaku, stad dzieciece zdziwienie i rozczarowanie. Oj szybkosc pisania mnie kiedys zgubi:)) Odpowiedz Link Zgłoś
krasnowo Re: Do herbaciarzy ;-) 20.09.04, 13:34 Ostatnio bawiąc u, przemiłych zresztą, znajomych, którzy jednak czasem przejawiają tendencje do niegroźnego snobizmu - głównie w dziedzinie kulinarnej - miałam okazję usłyszeć (piłam kawę) coś zadziwiającego : Kochanie, herbatę ? Lipton czy Tetley? - Dzisiaj Tetley poproszę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annkula Re: bez czego nie potraficie zyc? IP: 80.48.173.* 19.09.04, 19:10 Zdecydowanie bez MLEKA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malinka Re: bez czego nie potraficie zyc? IP: *.kablowka.net 19.09.04, 19:53 ogórki we wszystkich postaciach + kefir Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ivana Re: bez czego nie potraficie zyc? IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 19.09.04, 20:34 Toblerone Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makneta Re: bez czego nie potraficie zyc? IP: *.suwalki.sdi.tpnet.pl 19.09.04, 20:41 Bez świeżutkiego chleba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczka Re: bez czego nie potraficie zyc? IP: 193.114.111.* 19.09.04, 20:45 bez czekolady, a przed okresem bez weglowodanow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: bez czego nie potraficie zyc? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.04, 22:06 Zbaczam.Wiem.Nie potrafie żyć bez neta.Wszystkie inne braki, są chwilowe(droga do sklepu). Odpowiedz Link Zgłoś
lomas Re: bez czego nie potraficie zyc? 19.09.04, 23:58 Oj długo by wymieniać ale że miała być jedna rzecz: szpinakczosnekpomidorbazyliamozzarellaoliwa bez tego ani rusz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: camille Re: bez czego nie potraficie zyc? IP: *.snvacaid.dynamic.covad.net 20.09.04, 00:42 jak wolno wybrac tylko jedna rzecz, to wybiore.......wytrawne wino Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: bez czego nie potraficie zyc? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 20.09.04, 09:22 tak , bez tego ani rusz :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: bez czego nie potraficie zyc? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.04, 09:48 Niestety, bez pieniędzy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piwko Re: bez czego nie potraficie zyc? IP: 213.214.228.* 20.09.04, 11:46 Czekolada pod kazda postacia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
siostraheli Re: bez czego nie potraficie zyc? 20.09.04, 12:39 Popieram camille - czerwone wytawne wino, no i jeszcze pomidory. Gdybym byla za granica, nie moglabyn sie obejsc bez polskiego chleba (tak przypuszczam) Odpowiedz Link Zgłoś
monia_77 Sery... 20.09.04, 13:57 Nie moge zyc i normalnie funkcjonowac jak nie zjem choc grama sera, kocham wszystkie sery bez wyjatkow. Odpowiedz Link Zgłoś
cynamonowamay Re:! 20.09.04, 14:21 Zdecydowanie dobra czekolada, krem waniliowy i mleko! Odpowiedz Link Zgłoś
psotka109 Re: bez czego nie potraficie zyc? 20.09.04, 16:06 Bez pomidorów, serów i kawy z mlekiem Banalna jestem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewka Re: bez czego nie potraficie zyc? IP: 150.254.115.* 20.09.04, 16:17 Bez jogurtu naturalnego Danone Odpowiedz Link Zgłoś
delari Re: bez czego nie potraficie zyc? 20.09.04, 16:26 bez nalesnikow, bialego twarogu, dzemu, kawy z mlekiem:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOKOLIA Re: bez czego nie potraficie zyc? IP: *.daminet.pl 20.09.04, 17:46 BEZ PŁATEK OWSIANYCH Odpowiedz Link Zgłoś
vojager29 Re: bez czego nie potraficie zyc? 20.09.04, 21:54 bez takiej kolacji - na przystawką coctailu z krewetek na arbuzie, dobrego (300 gram) medium smażonego-różowego na 3/4 angielskiego befa z wisky sosem, kartofelka pieczonego w łupince z masłem czosnkowym, zasmażonego woka i do tego dobrego kielicha Brunello z 1997 roku, a na deser banana w lodach z polewą czekoladową i mocnej czarnej kawy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hela Re: bez czego nie potraficie zyc? IP: *.bb.online.no 21.09.04, 00:57 Bez kawy! Moze byc z ekspresu jakiego badz, ale zeby byla aromatyczna i ciepla i z odrobina mleka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ula Re: bez czego nie potraficie zyc? IP: *.dyn.optonline.net 21.09.04, 02:57 Vojager, przegiales, hehe:) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
vojager29 Re: bez czego nie potraficie zyc? 21.09.04, 14:21 Gość portalu: Ula napisał(a): > Vojager, przegiales, hehe:) Pozdrawiam! dlaczego ??? to jest moj ulubiony zestaw w piatkowe wieczory (czasami zmieniam przystawke, deser i wino, w miejsce Brunello biore dobrego Pomerola) z tym, ze idzie cala butelka wina bo nie jadam sam, bef jest niewymienialny i nie zastapie go niczym innym (druga strona przy stolika jest mniej tradycyjna i zmienia wszystko) podany zestaw serdecznie polecam choc taki obiad to przyjemnosc nie dla wszystkich, przecietnie 100 euro na dwoje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wanilka Re: bez czego nie potraficie zyc? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 21.09.04, 14:24 Znalazłoby się parę rzeczy, ale chyba jednak dla mnie podstawa to POMIDORY! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdecydowana Re: bez czego nie potraficie zyc? IP: 213.17.230.* 21.09.04, 14:57 Jednak herbata. Czarna. Tradycyjna. Nie na sznurku. Dobra mieszanka. Kilka filiżanek dziennie. Obowiązkowo. Bardzo gorąca. Czy upał, czy mróz. Z odrobiną cukru. Natomiast jedzonko lubię urozmaicone. Codziennie inne. Możliwie bez powtórzeń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gunia_77 Re: bez czego nie potraficie zyc? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.04, 15:18 hym ,właściwie to nie wiem, czy jest cos takiego, co mogłabym jeśc non stop, przez cały rok, latem sa to czereśnie, ale jesienią i zimą o nich zapominam, bo nie ma świeżych. Zimą natomiast nie moge życ bez gorącej herbaty z miodem, która za to wogóle nie smakuje mi latem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: bez czego nie potraficie zyc? IP: *.jci.com 21.09.04, 17:26 bez jajek gotowane na miekko z sama sola i pieprzem, jajeczniczka na masle, omlety, salatki, sadzone obok kalafiora z koperkiem i mlodych ziemniaczkow, och, dlugo by jeszcze wymieniac Odpowiedz Link Zgłoś