Dodaj do ulubionych

farsz na pierogi

IP: *.dynamic.chello.pl 21.11.15, 12:18
porządkując szufladę znalazłam suszone grzyby których data ważności kończy się za 2 dni, pomyślałam o pierogach ale że coś bolą mnie ręce muszę przełożyć ich klejenie na za tydzień, czy tak długo może stać ugotowana kapusta czy lepiej zamrozić, ale nie chciałabym też lepić pierogów chwilę przed wigilią, chyba że można zamrażać, odmrażać, lepić pierogi ugotować je i zamrozić, ktoś wie i mi doradzi
Obserwuj wątek
    • Gość: klik Re: farsz na pierogi IP: *.gdynia.mm.pl 21.11.15, 12:37
      Możesz zamrozić farsz, możesz zamrozić gotowe, surowe pierogi. Wyłóż tacę folią aluminiową, na niej układaj pierogi tak, żeby się nie stykały z sobą a potem do woreczków i gotowe.
    • tralalumpek Re: farsz na pierogi 21.11.15, 12:49
      suszone grzyby z data waznosci....ciekawe, alez ludzi mozna oglupiac!
      • Gość: ania Re: farsz na pierogi IP: *.dynamic.chello.pl 21.11.15, 14:27
        grzyby kupowałam w sklepie więc na tej torebce była data ważności, dziękuje za odpowiedzi
    • hazo Re: farsz na pierogi 21.11.15, 21:24
      Spokojnie możesz zrobić farsz z suszonych grzybów jak minie ból rąk. Nie jeden raz gotowałam coś po podanej dacie ważności takich grzybów i nic się nie stało.
    • Gość: Kasia Re: farsz na pierogi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.15, 14:29
      Ja bym zamroziła ugotowaną kapustę, a potem ją odmroziła i skleiła pierogi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka