mhr2 11.12.15, 12:30 pieczarki, troche por, papryka, cos jeszcze na dobry smak? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
janek53 Re: Jajecznica, 11.12.15, 12:43 fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,89043685,89043685.html :-) Odpowiedz Link Zgłoś
autumna Re: Jajecznica, 11.12.15, 17:53 Pomidory (świeże lub suszone) plus jakiś twardy ser typu parmezan Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Jajecznica, 16.12.15, 15:57 bardzo lubię ze zwykłym żółtym serem utartym lub oscypkiem lub innym wędzonym dla mnie dobra także z kurkami, Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: Jajecznica, 11.12.15, 20:56 ja lubię wersje: - na maśle + cienko pokrojona szynka + drobna kostka cebuli - na maśle + drobno krojony boczek, drobno krojona cebula - j.w plus pieczarki i szczypiorek - na śmietanie kwaśnej - same jajka dobrze doprawione jajecznika musi być lekko ścięta ostatnio w gościach pani domu zaserwowała na śniadanie jajecznicę, która dla mnie była nowością, a oni tak jedzą na codzień - na maśle podsmażyła dużo czosnku w plasterkach, do tego mocno ścięte jajka, ta jajecznica wyglądała prawie jak pocięty na małe kawałki omlet, dobre było ale nie spełniało zupełnie mojej definicji jajecznicy :) Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: Jajecznica, 11.12.15, 20:57 no nie mówiąc o tym, że w lato smażę na maśle letnie, dobre pomidory, jak są mocno uduszone wbijam jaja, czasami jem codziennie do znudzenia Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Jajecznica, 12.12.15, 00:35 Dobre jajka, sól i pieprz. Ale jajka muszą być naprawdę dobre. Nie trzeba wtedy nic dopaprywać. Odpowiedz Link Zgłoś
mhr2 Re: Jajecznica, 13.12.15, 11:25 bene_gesserit napisała: > Dobre jajka, sól i pieprz. czasami wspaniale, odmiane chce! Odpowiedz Link Zgłoś
qubraq Re: Jajecznica, 16.12.15, 10:42 No właśnie... któregoś dnia zobaczyłem jak Okrasa robi "jajka w koszulkach" - może rzeczywiście warto coś odmienić ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Endy Re: Jajecznica, IP: *.gdynia.mm.pl 12.12.15, 00:39 Najlepsza- jajka, sól, pierz, masło ale także: szynka, szczypior kiełbasa/boczek, cebula/szczypior pieczarki, cebula, boczek szpinak szpinak, pieczarki,szynka łosoś wędzony, szczypiorek zawsze ścięta, ale nie na wiór:) Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Jajecznica, 12.12.15, 16:46 Najlepsza to dobre masło i rozbełtane porządnie przed wlaniem na patelnię jajka. Nic więcej nie potrzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
mhr2 Re: Jajecznica, 13.12.15, 10:08 aqua48 napisała: > Najlepsza to dobre masło potwierdzam, i rozbełtane porządnie przed wlaniem na patelnię jajka to już Omelett? Odpowiedz Link Zgłoś
qubraq Re: Jajecznica, 13.12.15, 10:34 Wiesz, myślę że omlet powstanie wtedy gdy nie będziesz ruszać wsadu aż do pełnego usmażenia się natomiast jeśli będziesz rozbełtane jaja mieszać to może się zrobić jajecznica; ja np. robię odwrotnie: na patelenkę na masło wrzucam porcję zgliwiałego sera smażonego z Top-Tomyśla i powoli go roztapiam dodając jeszcze więcej kminku i trochę "prowansji" i po chwili na to wbijam dwa jajka, mieszam i po następnej chwili mam pyszną potrawę serowo-jajeczną ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
mhr2 Re: Jajecznica, 13.12.15, 10:42 qubraq napisał: > Wiesz, myślę że omlet powstanie wtedy gdy nie będziesz ruszać wsadu zgoda, tego nie pisano, przepis realny! Odpowiedz Link Zgłoś
mhr2 Re: Jajecznica, 13.12.15, 10:32 warto wspomnieć, czasami tez tak robie, jak cos zostalo z obiadu! Odpowiedz Link Zgłoś
mamagnoma Re: Jajecznica, 17.12.15, 15:45 Z podsmażonym wcześniej chorizo też pyszna ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
mhr2 Re: Jajecznica, 19.12.15, 09:26 mamagnoma napisała: > Z podsmażonym wcześniej chorizo też pyszna ;-) wspaniala jak dodatek aromatu, nie tylko do niej! Odpowiedz Link Zgłoś
jone92 Re: Jajecznica, 17.12.15, 18:39 Z kaszanka (bardzo popularne tutaj): www.youtube.com/watch?v=27jVCeW-m3c z ziemniakami i kaszanka (wspaniala): www.youtube.com/watch?v=L7rCN5cllY4 Odpowiedz Link Zgłoś
qubraq Re: Jajecznica, 18.12.15, 13:50 Wczoraj Okrasa ,na TVP Rozrywka, "łamiąc przepisy", zrobił piękną jajecznicę z kartoflami pieczonymi obok na ognisku ;-) Odpowiedz Link Zgłoś