IP: *.litnet.bmj.net.pl / *.bmj.net.pl 21.09.04, 12:19
Poradzcie mi: chce przyzadzic brokuly,chciałabym jakos panierke.Szukałam
nowosci Kamisa Chruup ale niestety u mnie w osiedlowym sklepiku nie
ma,poradzcie jak je pysznie przyzadzic:
Obserwuj wątek
    • marghot Re: Brokuły 21.09.04, 12:50
      Jeśli koniecznie brokułu mają być czymś obleczone, to proponuję surowe różyczki
      tychże obtoczyć gęstym ciastem naleśnikowym i wrzucić na rozgrzany tłuszcz.
      Smakują na ciepło oraz na zimno z sosem czosnkowym.
      • ao22 Re: Brokuły 21.09.04, 14:52
        karmilla napisała:

        > a ja i tek uważam, że najlepsze są w sosie z sera typu lazur
        > jakoś tak szkoda mi brokuła na panierowanie go i smażenie.


        a jak zrobic taki sos?
        • karmilla Re: Brokuły 21.09.04, 14:58
          jeśli zamierzam to jeśćna ciepło, to gotuję słodką śmietankę i wrzucam do niej
          lazura (utartego lub drobno pokrojonego) i gotuję i mieszam az się rozpuści. Do
          tego trochę białego pieprzu i gałki.
          jeśli na zimno - to miksuje lazur z serkiem kremowym (takim ze słoiczka) a jek
          za gęste, to trochę jogurtu dodaję.
          na ogół to wszystko mieszam z makaronem (w drugim przypadku traktuję to jako
          sałatkę)
          • blum Re: Brokuły 21.09.04, 15:13
            właśnie, bo posypywanie brokuła, gotową panierka to jakis koszmar.
            Ja gotuje go na prawie twardo z odrobina cukru, żeby nie stracił koloru, daje
            ser feta albo bryndzę, polewam odrobina dobrej oliwy i posypuje płatkami
            migdałowymi podpieczonymi na patelni.



            karmilla napisała:

            > jeśli zamierzam to jeśćna ciepło, to gotuję słodką śmietankę i wrzucam do
            niej
            > lazura (utartego lub drobno pokrojonego) i gotuję i mieszam az się rozpuści.
            Do
            >
            > tego trochę białego pieprzu i gałki.
            > jeśli na zimno - to miksuje lazur z serkiem kremowym (takim ze słoiczka) a
            jek
            > za gęste, to trochę jogurtu dodaję.
            > na ogół to wszystko mieszam z makaronem (w drugim przypadku traktuję to jako
            > sałatkę)

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka