Gość: Aga IP: *.litnet.bmj.net.pl / *.bmj.net.pl 21.09.04, 12:19 Poradzcie mi: chce przyzadzic brokuly,chciałabym jakos panierke.Szukałam nowosci Kamisa Chruup ale niestety u mnie w osiedlowym sklepiku nie ma,poradzcie jak je pysznie przyzadzic: Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marghot Re: Brokuły 21.09.04, 12:50 Jeśli koniecznie brokułu mają być czymś obleczone, to proponuję surowe różyczki tychże obtoczyć gęstym ciastem naleśnikowym i wrzucić na rozgrzany tłuszcz. Smakują na ciepło oraz na zimno z sosem czosnkowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miś Re: Brokuły IP: *.litnet.bmj.net.pl / *.bmj.net.pl 21.09.04, 12:56 a jak sie robi ciasto nalesnikowe?? bo jestem początkujacy?jadłem kiedys takie cos bardzo smakowało.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cynamoon Re: Brokuły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.04, 13:00 Albo takie ciasto, jak mi Emka polecila do kalafiorow: Jajko rozbeltac z maka (na 1 jako lyzka lub dwie maki) do tego szczypta soli, sezam i ewentualnie orzechy. Polecam, bo naprawde swietne. Odpowiedz Link Zgłoś
karmilla Re: Brokuły 21.09.04, 13:20 a ja i tek uważam, że najlepsze są w sosie z sera typu lazur jakoś tak szkoda mi brokuła na panierowanie go i smażenie. Odpowiedz Link Zgłoś
ao22 Re: Brokuły 21.09.04, 14:52 karmilla napisała: > a ja i tek uważam, że najlepsze są w sosie z sera typu lazur > jakoś tak szkoda mi brokuła na panierowanie go i smażenie. a jak zrobic taki sos? Odpowiedz Link Zgłoś
karmilla Re: Brokuły 21.09.04, 14:58 jeśli zamierzam to jeśćna ciepło, to gotuję słodką śmietankę i wrzucam do niej lazura (utartego lub drobno pokrojonego) i gotuję i mieszam az się rozpuści. Do tego trochę białego pieprzu i gałki. jeśli na zimno - to miksuje lazur z serkiem kremowym (takim ze słoiczka) a jek za gęste, to trochę jogurtu dodaję. na ogół to wszystko mieszam z makaronem (w drugim przypadku traktuję to jako sałatkę) Odpowiedz Link Zgłoś
blum Re: Brokuły 21.09.04, 15:13 właśnie, bo posypywanie brokuła, gotową panierka to jakis koszmar. Ja gotuje go na prawie twardo z odrobina cukru, żeby nie stracił koloru, daje ser feta albo bryndzę, polewam odrobina dobrej oliwy i posypuje płatkami migdałowymi podpieczonymi na patelni. karmilla napisała: > jeśli zamierzam to jeśćna ciepło, to gotuję słodką śmietankę i wrzucam do niej > lazura (utartego lub drobno pokrojonego) i gotuję i mieszam az się rozpuści. Do > > tego trochę białego pieprzu i gałki. > jeśli na zimno - to miksuje lazur z serkiem kremowym (takim ze słoiczka) a jek > za gęste, to trochę jogurtu dodaję. > na ogół to wszystko mieszam z makaronem (w drugim przypadku traktuję to jako > sałatkę) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baska Re: Brokuły IP: *.litnet.bmj.net.pl / *.bmj.net.pl 21.09.04, 15:29 OK Mam piekny brokuł podajcie jakis (caly) Przepis tylko bez sera na \piekna kolcje bo moj kochany nie przepada za serem... Odpowiedz Link Zgłoś